TAYK – Eker won de beker op Olympos Regatta 2021 Orient Express VI

Eker won de beker op de olympos regatta orient express vi

Het team van Orient Express VI was de winnaar van 2021 in de TAYK - Eker Olympos Regatta, een race die sinds het eerste jaar de grenzen verlegt en zeilers vier seizoenen op zee biedt. Orient Express VI, die drie dagen na de eerste start in Moda zeer succesvol presteerde, maakte bij zijn laatste podiumoptreden recht op de door Mehmet Erdoğdu ontworpen kampioensbeker voor 2021.

Plezierige race-ervaring voor zeilers

TAYK – Eker Olympos Regatta, die voor de negende keer werd gehouden door de Turkish Offshore Racing Club (TAYK) onder hoofdsponsorschap van Eker Dairy en in samenwerking met Bursa Sailing Club en Moda Marine Club, bood zeilers een plezierige race-ervaring met zowel wind omstandigheden en temperatuuromstandigheden.

In de race, waaraan 17 boten deelnamen, profiteerden de teams van de sterke wind in de Moda – Tirilye-etappe en de Tirilye Koyiçi Race, terwijl de laatste etappe, Tirilye – Istanbul-etappe, onder moeilijke en vermoeiende omstandigheden werd gevaren.

De zeilers, die met name tijdens hun avondreizen op het water met verschillende omstandigheden te maken hadden, gaven aan dat ze desondanks van het begin tot het einde van de race een zeer plezierig proces hadden. In de race waar het Orient Express VI-team het algemeen klassement won, waren de categorieleiders als volgt:

• IRC-0: Oriënt-Express VI
  • IRC ik: Target Sailing 40 – Trapeze Zeilteam
  • IRC II: Akkim Kimya Kaas V
  • IRC III: Eti Alize

Reis: (De winnaar van de reiscategorie wordt later bekend gemaakt)

Ook teams van gerenommeerde instellingen deden mee aan de race.

In 2021 namen zowel succesvolle zeilclubs als teams van gerenommeerde merken deel aan de race, die werd georganiseerd onder het motto "Let's Meet in the Missing Winds" om zeilers uit Bursa en Istanbul samen te brengen.

Teams van merken uit veel verschillende sectoren, van sportkleding tot bouw, van chemie tot raam- en deursystemen, van informatietechnologie en telecommunicatie tot foodretail, namen deel aan de TAYK – Eker Olympos Regatta, waar zeilers die senior managers zijn in hun bedrijven en hun collega's met wie ze samenwerken concurreren.