Begonnen met Spring Rally in Bodrum

Het begon met een voorjaarsbijeenkomst in de kelder

De eerste race van de Şevki Gökerman Rally Cup 2021, georganiseerd door Karya Automobile Sports Club, in samenwerking met Bodrum Promotion Foundation (BOTAV) en de gemeente Bodrum, werd afgerond met een succesvolle organisatie.

Sportweddenschappen Castrol, Evofo naar KFC, Oasis in Bodrum, Salt Life, Rusland - Turkije Business Council, Forever Hotel Polat Wales Water TED basement College, Lujo Hotel, Pirelli, Toysc Bodrum, Power App Force on Vehicle Tracking, Telsim en Era The rally , georganiseerd met de bijdragen van Outdoor, begon met de startceremonie bij de Myndos Gate op de avond van 10 april om 18.30 uur.

316 km. De lange rally eindigde met de prijsuitreiking op het finishpodium van het TED Bodrum College, na drie etappes van Rasatçı Faik Fethanoğlu en Saynur Gelendost in de regio Yaliciftlik-Kızılağaç op zondag 11 april.

Deelname opnemen

De Rally Bodrum werd gehouden met 81 auto's en 162 atleten als het toneel van een recorddeelname. Een team van 148 vrijwilligers en supervisors van de federatie werkte gedurende twee dagen aan sportieve competentie en veiligheid in elke fase van de race. Afgezien van deze agenten namen het Gendarmerieteam van 100 mensen, veel wetshandhavers en lokale overheidsmedewerkers deel aan het evenement.

In Turkije was de eerste keer dat een vrouw werd aangesteld als directeur van de bijeenkomst. Nurdan Akal zorgde er als atleet en als ervaren manager bij veel internationale organisaties voor dat de race werd verreden in overeenstemming met internationale normen op het gebied van sport.

Burgemeester Ahmet Aras van Bodrum ervoer de opwinding van het racen als copiloot in de baanbrekende racewagen.

Winnaars aangekondigd

De race eindigde met de winnaar van het team Burak Çukurova-Vedat Bostancı van het BC Vision Motorsport-team. Skoda Fabia R5 EVO met race Cukurova-Bob en vervolgens Castrol Ford Team Can Hope uit Turkije, Özdemir-Batuhan Memişyazıc terwijl de tweede plaats met het algemeen klassement van Ford Fiesta R5 de derde plaats in het winnende team Evofo Rally was Ugur noble-Aras Dincer van het team . speciale classificatie onder nationaal kampioenschap volgende coureurs Categorie 2 Castrol Ford Team Turkije Ali Türkkan-Honor Lion, Categorie 3 Baanracen Ford Escort MKII met superieure Üstünkaya-Karim Tor, ook in Categorie 1 Murat 131 Levent Gür-Oytun Albayrak werden de namen die de kampioenschappen. De prijzen van de top 3 teams in het algemeen klassement werden uitgereikt door de districtsgouverneur van Bodrum Bekir Yılmaz, de provinciaal directeur van Muğla Youth Sports Ömer İlman en de burgemeester van Bodrum Ahmet Aras.

İsmet Toktaş-Burak Başlik van het BC Vision Motorsport-team won de Şevki Gökerman Rally Cup en ontving ook 4 prijzen voor asfaltracebanden van Pirelli. Ayhan Germirli-Mustafa Nazik behaalde de tweede plaats met zijn Mitsubishi Lancer EVO IX, terwijl Emrah Ali Başo -Gürkal Menderes van Castrol Ford Team Turkije de derde plaats behaalde met zijn Ford Fiesta ST. Terwijl Toktaş de eerste plaats in Categorie 4 won en Başo de eerste plaats in Categorie 3, won Çağlayan Çelik-Efe Ersoy met Ford Fiesta R2 van Castrol Ford Team Turkey de eerste plaats in Categorie 2 en Cem Doğrular-Erdal Oral met Fiat Palio. de eerste plaats in Categorie 1. . Deze prijzen werden uitgereikt door TOSFED-president Eren Üçlertoprağı, Şevki Gökerman's vrouw Duygu Gökerman, en hun dochters Zeynep Gökerman Yıldızhan en Ayşenur Gökerman.

Eerste keer in Turkije Youtubebij

Speciale etappes van een race voor het eerst in de rallygeschiedenis in Turkije Youtube Het werd live uitgezonden op de zender. Omroep- en sociale media-interactie benaderden 200 duizend mensen. Het feit dat het publiek dat de race op sociale media volgde niet alleen uit Turkije kwam, maar ook uit Engeland, de VS, Nederland, Italië en Hongarije, zorgde ervoor dat Bodrum op de voorgrond trad op het internationale platform.

Het evenement eindigde met de prijsuitreiking, die plaatsvond met amfora-bekers en mandarijn-halskransen, waarbij elke speciale toets aan de kelder was gepland.