Bijkomend deskundigenrapport bereikte de rechtbank in Çorlu Train Disaster: wie zijn de oorspronkelijke gebreken?

Bij de corlu-treinramp bereikte het aanvullende deskundigenrapport de rechtbank die de belangrijkste gebreken zijn
Bij de corlu-treinramp bereikte het aanvullende deskundigenrapport de rechtbank die de belangrijkste gebreken zijn
abonneren  


In het aanvullende deskundigenrapport dat drie jaar na het treinongeval in Çorlu werd opgesteld, werd benadrukt dat de duikers op het spoor niet voldoende waren en dat het vereiste aantal weg- en poortcontroleurs niet in de regio werkzaam was.

Volgens het nieuws van İsmail Saymaz van SÖZCÜ; “Het aanvullende deskundigenrapport over het treinongeval waarbij 25 burgers omkwamen in Çorlu, bereikte de rechtbank. In het rapport is vastgesteld dat de duikers die voor water- en luchtdoorlaat in de spoorlijn zorgen, voldoende zijn en dat de waterbouwkundige constructies niet geschikt zijn voor de huidige technische dienst. Ook werd aangegeven dat het vereiste aantal weg- en poortcontroleurs niet in dienst was. In het aanvullende rapport opgesteld door zes experts op 1 februari, op verzoek van het 26e Hoge Strafhof van Çorlu: “De capaciteiten van de duikers en leidingkruisingen op de plaats van het ongeval zijn onvoldoende voor de stroomstromen van het bekken. Daarnaast is vastgesteld dat de ingang van de buisovergangen onder de grond zit en dus niet werkt.

Engineering niet goed

Benadrukt werd dat de waterbouwkundige constructies op het spoor en de rivierbedding op de route niet geschikt zijn voor de huidige technische dienst, inclusief verbeteringen na een ongeval. In dit verband werd benadrukt dat de Directie-generaal R & D-eenheid van de TCDD, de centrale en de eerste regionale directies voor spoorwegveiligheid en risicobeheer, die geen voorzorgsmaatregelen namen met betrekking tot buitengewone weersomstandigheden in de spoorweginfrastructuur en kunstwerken, en niet zorgden voor de nodige coördinatie met de meteorologische situatie, waren inherent gebrekkig.

Aangegeven werd dat ook degenen die de spoorweginfrastructuur niet geschikt maken voor renovatie en degenen die niet over voldoende weg- en poortcontroleurs beschikken, een fout maken. In het eerste deskundigenrapport werd gewaarschuwd dat de kans op een nieuwe ramp op elk moment groot is bij de nog bestaande duikers op het betreffende spoor. Ook is aan TCDD-ambtenaren gevraagd om hier zo snel mogelijk maatregelen voor te nemen.

25 mensen gedood, 317 gewond, maar geen enkele verantwoordelijke gevonden

Bij het ongeval dat op 8 juli 2018 in Tekirdağ Çorlu plaatsvond, werden 5 wagons omgevallen als gevolg van het schuiven van de bodemduiker onder de rails als gevolg van regenval. 25 mensen kwamen om bij het ongeval, 317 mensen raakten gewond. Er is een rechtszaak aangespannen tegen de autoriteiten. Er werd echter besloten dat het niet nodig was om de bureaucraten te vervolgen. Familieleden van degenen die het leven lieten, begonnen een "Justice Watch" voor het gerechtsgebouw. Het verzoek tot berechting van de bureaucraten werd voor de tweede keer afgewezen. Familieleden van degenen die het leven lieten, dienden dit keer een strafrechtelijke klacht in tegen de experts. Mısra Öz Sel, moeder van Oğuz Arda Sel, die omkwam bij het ongeval, kreeg een boete voor het beledigen van de rechtbank.

hoe 1

  1. Het is verkeerd om experts van buiten de instelling te selecteren over het Çorlu treinongeval Deskundigen van binnen de instelling geven gezonde informatie… Als de instelling de oorzaken van de ongevallen correct vaststelt, wordt herhaling van dezelfde fout gemakkelijk voorkomen.

Beoordelingen