Huidige metrokaart van Istanbul

huidige metrokaart van istanbul
huidige metrokaart van istanbul

Istanbul Metro is het metrosysteem dat de stad Istanbul in Turkije bedient. 3 In september 1989, toen de dienst het eerste metrosysteem van Turkije was. Het systeem, beheerd door Metro Istanbul, een dochteronderneming van Istanbul Metropolitan Municipality, heeft negenennegentig stations met zeven metrolijnen (M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7). Met deze functie is de metro van Istanbul het grootste metronetwerk van het land. De lijnen M1, M2, M3, M6, M7 bevinden zich aan de Europese zijde; M4- en M5-lijnen dienen aan de Anatolische zijde.

Alle details worden weergegeven op de metrokaart van Istanbul, klik op de kaart voor een grotere versie van de metrokaart van Istanbul. Kaarten zijn voor informatieve doeleinden, bel de relevante instelling voor hun originele versies. U kunt ook onze interactieve kaart gebruiken met uw navigatieprogramma.

huidige metrokaart van istanbul
huidige metrokaart van istanbul

Het laatste project met betrekking tot de metro van Istanbul is de studie die in 1987 in het kader van de IRTC is uitgevoerd. Dit consortium heeft ook samen met de metro van Istanbul het project "Bosporus-spoorwegtunnel" voorbereid. In deze studie is de metroroute 16.207 meter lang en wordt een lijn met stations Topkapı - Şehremini - Cerrahpaşa - Yenikapı - Unkapanı - Şişhane - Taksim - Osmanbey - Şişli - Gayrettepe - Levent - 4e Levent voorgesteld. Het deel van dit project tussen Yenikapı en Hacıosman is in gebruik genomen met de code M2 ​​en de overige delen zijn in aanbouw of in projectvorm. Volgens de huidige plannen zal de lijn dienen als İncirli - Hacıosman en het is ook de bedoeling om de lijn uit te breiden naar Beylikdüzü.

De basis is gelegd in 2005 en de eerste fase Kadıköy - De M4-lijn tussen Kartal werd in augustus 2012 in gebruik genomen, de M3-lijn, waarvan de fundamenten in hetzelfde jaar werden gelegd, onofficieel op 10 september 2012 en officieel op 14 juni 2013. Haliç Metro Bridge werd in 2014 in gebruik genomen. In 2016 werd de M4-lijn verlengd van Kartal naar Tavşantepe. Vanaf 3 oktober 2016 zijn directe Kirazlı - Olympic services alleen beschikbaar op de M3-lijn tijdens de piekuren op weekdagen. Op 15 december 2017 werd de eerste zelfrijdende metro van Turkije op de M5 Üsküdar - Yamanevler-lijn geopend. De tweede fase van de lijn tussen de stations Yamanevler - Çekmeköy werd op 21 oktober 2018 in gebruik genomen. De metrolijn M7 Mecidiyeköy - Mahmutbey, die de eerste metrolijn zonder bestuurder aan de Europese zijde heeft, is op 28 oktober 2020 in gebruik genomen.

Interactieve plattegrond van Istanboel

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen