Turkije, met de lokale en nationale productiecapaciteit voor elektrische voertuigen

turkije lokaal en nationaal elektrisch voertuig met een productiecapaciteit
turkije lokaal en nationaal elektrisch voertuig met een productiecapaciteit

Elektrische voertuigen worden, samen met ons land, steeds meer zichtbaar in het verkeer over de hele wereld. Altınbaş Universiteit Dr. Docent Lid Atilla Contemporary East, Turkije, benadrukte dat er voldoende potentieel is voor de productie van elektrische voertuigen en beantwoordde vragen die erg nieuwsgierig waren naar elektrische voertuigen.


De ogen van de hele wereld zijn gericht op elektrische voertuigen met hun milieu-identiteiten en zeer economische structuren. Veel landen, van Amerika tot het Verre Oosten, hebben enorme budgetten uitgetrokken voor elektrische voertuigtechnologie. Terwijl er met R & D-onderzoeken wordt geïnvesteerd in efficiëntere elektromotoren, nemen de eerste elektrische voertuigen hun plaats in het verkeer in. Altınbaş Universiteit Dr. Docent Leden van de East Contemporary Atilla, evalueerden Turkije met de wereldwijde ontwikkelingen in de elektrische voertuigen en elektrische voertuigen door consumenten om vragen te beantwoorden over de meest nieuwsgierigen.

"Er zijn overheidsstimulansen voor elektrische voertuigen"

Verkoop van elektrische voertuigen in de wereld parallel met de ontwikkelingen in Turkije vorig jaar, wat wijst op toegenomen staatssteun voor de ontwikkeling en productie van Dr. Hedendaags Oost-Atilla: "Onze staat, de Automobile Enterprise Group (TOGG) in Turkije, heeft verschillende activiteiten opgestart, waaronder investeringen en projecten. In deze context is ons land in staat om deze studies af te ronden en het gewenste kwaliteitsproduct te produceren in termen van zowel academische als technische en technische kwalificaties ”.

Dr. Atilla verklaarde dat de meeste vragen over elektrische voertuigen betrekking hebben op hun brandstofverbruik en bereikbaarheid, en gaf de volgende informatie: “Het voertuig dat door het publiek een elektrisch voertuig wordt genoemd, is eigenlijk een elektrisch voertuig op batterijen (BEV). Dit voertuig heeft geen verbrandingsmotor en al het vermogen dat aan de elektromotor wordt geleverd, wordt geleverd door de elektrische energie die is opgeslagen in de accu. De capaciteit van de accu in dit voertuig is veel groter dan die van het hybride model (zowel elektrische accu als verbrandingsmotor), en hun actieradius ligt tussen 400 en 700 km. Bovendien is de snelheidslimiet van de elektromotor niet laag, zoals bij hybride voertuigen, en kunnen de parameters zoals koppel, vermogen, acceleratie en maximumsnelheid veel hoger zijn dan bij verbrandingsmotoren, en hun verbruik is veel lager.

Hoeveel is het brandstofverbruik van elektrische voertuigen?

Stellend dat het brandstofverbruik van elektrische voertuigen erg nieuwsgierig is, zegt Dr. Atilla zei: “Wanneer elektrische voertuigen worden onderzocht over een bereik van 100 km in vergelijking met hybride motoren en verbrandingsmotoren, blijkt dat ze zeer serieuze voordelen hebben ten opzichte van hun rivalen. Als een voertuig bijvoorbeeld een accucapaciteit heeft van 75 kWh en een actieradius van 520 km als fabrieksgegevens, verbruikt hij 100 kWh energie per 14 km. Berekend over het residentiële tarief (70 kr / kWh), zal dit voertuig 10 km afleggen voor ongeveer 100 TL. Aangezien een benzineauto met interne verbranding 6,5 liter verbrandt bij gemengd verbruik, verbruikt hij 100 TL brandstof per 40 km ”.

"Stedelijke hybride, elektrische intercity-auto is geschikter"

Hij stelt dat het niet mogelijk is om lange afstanden af ​​te leggen met elektrische energie in hybride voertuigen, zegt Dr. Eastern Çağdaş Atilla zei: “Hybride voertuigen kunnen de voorkeur hebben voor 40-50 km dagelijks en stedelijk gebruik. Elektrische voertuigen op batterijen hebben daarentegen een actieradius van meer dan 400 km en hebben geen uitstoot. Ik zou hier willen vermelden; De kwestie van nulemissie is ook controversieel. Wanneer je de elektrische energie die we van het netwerk ontvangen produceert met de cycli van conventionele brandstoffen, is het niet mogelijk om direct nul emissie te zeggen, maar indirect kan de term nul emissie worden gebruikt. Terugkomend op de actieradius: een van de twee belangrijkste redenen waarom elektrische voertuigen niet zo snel wijdverspreid worden, is dat de actieradius kleiner is dan die van een auto met interne verbranding en door het gebrek aan infrastructuur zeggen gebruikers: "Wat als ik niet kan opladen? is de vraag. Met de huidige technologie kan het volgens fabrieksgegevens tussen Istanbul en Ankara in één keer worden opgeladen. Afhankelijk van de rij- en wegomstandigheden kan de actieradius bij alle voertuigen altijd variëren, maar misschien is het in de nabije toekomst mogelijk om volledig met elektrische voertuigen te reizen op één lading tussen Istanbul en Ankara. " hij sprak.

Kostenvergelijking ...

Door te beweren dat hybride voertuigen zowel een verbrandingsmotor als een kleine elektromotor en een batterijpakket hebben, is hun actieradius bijna hetzelfde als die van een voertuig met conventionele verbrandingsmotor. Doğu Çağdaş Atilla zei dat bij batterij-elektrische voertuigen de actieradius recht evenredig is met de kosten. Dr. “In een elektrische auto met accu is het duurste onderdeel de accu van de auto. Hoe groter de accu, hoe groter het bereik van de auto. De actieradius van elektrische voertuigen die momenteel op de markt is, bedraagt ​​echter ongeveer 400 km. In de toekomst zal dit bereik naar verwachting toenemen met de ontwikkeling van batterijtechnologie. " gebruikte de uitdrukkingen.

Wat is de laadinfrastructuur in Turkije?

Benadrukkend dat laadinfrastructuur en stationsnetwerk ook een belangrijke kwestie zijn bij elektrische voertuigen, zegt Dr. Doğu Çağdaş Atilla bracht de volgende informatie over: “Hoewel het erop lijkt dat Istanbul-Ankara en Istanbul-Izmir volgens fabrieksgegevens kunnen worden bestuurd, kan het zijn dat er nog een keer volledig moet worden opgeladen, afhankelijk van de rijomstandigheden. Aan snelwegen, in diverse winkelcentra en in parkeergarages van verschillende instellingen zijn laadpalen. Dit netwerk is voldoende in hoeveelheid voor in het verkeer geregistreerde hybride en batterij-elektrische voertuigen, maar er wordt ook opgemerkt dat het niet het gewenste dekkingsniveau heeft. Met de toename van het marktaandeel van deze technologie in ons land zal dit het meest gewilde investeringsgebied worden en het probleem waar het meest op gericht moet worden. "


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties