Stakingsbesluit bij SAMULAŞ!

stakingsbesluit in samulasta
stakingsbesluit in samulasta

Er was geen compromis tussen de lopende collectieve arbeidsovereenkomst tussen SAMULAŞ, waarin de Samsun Metropolitan Municipality een aandeel van 99 procent heeft, en de Railway Work Union. Railway Work Union Sivas Branch President Murat Kütük kwam naar Samsun, hield een persconferentie en kondigde zijn besluit aan om te staken.


Ondanks de goede bedoelingen van onze vakbond en al onze medewerkers, konden de cao-onderhandelingen tussen Kütük, Railway Business en SAMULAŞ, die vanaf 1 juli geldig zijn, aan tafel niet worden begrepen en werden alle goede manieren van dialoog geprobeerd, maar zonder resultaat. Om deze reden werd op 30 november 2020 een stakingsbesluit genomen, wat ons wettelijk recht is. De implementatiedatum van de staking wordt later bekendgemaakt, ”zei hij.

Murat Kütük, hoofd van de Sivas-afdeling van de Railway Work Union, zei tegen de mensen van Samsun: “Beste inwoners van Samsun; SAMULAŞ-medewerkers vervoeren u mensen van Samsun en verlaten hun huizen elke dag om 04.00:12 uur en dienen u 13-4 uur per dag. Tijdens het pandemieproces dienden ze de dierbare mensen van Samsun dag en nacht zonder zich zorgen te maken over de ziekte, en gedurende deze periode ontving hun uitkering voor werktijdverkorting XNUMX maanden minder salaris en ze klaagden nooit.

Ze dienden Samsun en SAMULAŞ met het hoogste niveau van opoffering. Dit deden ze met een salaris net boven het minimumloon. Heel Turkije in het minimum aantal werknemers in de tram- en metroorganisaties hebben een minimumloon gehanteerd. Als gevolg hiervan betaalde de Metropolitan Mayor veel geld om op adem te komen. Ze hebben ons op geen andere manier verlaten dan staken, wat ons wettelijk recht is. Desalniettemin zijn we van mening dat de Metropolitan Mayor zijn beslissing zal herzien en onze medewerkers zal erkennen. Als de staking begint, werken trams en bussen van SAMULAŞ pas als president Demir onze stem hoort. 'De verklaring gevonden.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties