Psychotechnisch certificaat wordt verplicht! De boete is 1180 Lira

psychotechnisch attest wordt verplicht.
psychotechnisch attest wordt verplicht.

Met de circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken is het voor bestuurders van bedrijfsvoertuigen verplicht om per 31 december een psychotechnisch attest te hebben. Per 01 januari 2021 wordt een boete van 1180 lira opgelegd aan bestuurders die geen psycho-technisch testrapport hebben, dat wordt toegepast om verkeersongevallen door menselijke factoren te minimaliseren en om het gedrag en de reacties van de bestuurder te meten in situaties als geheugen, snelheidsregeling en agressie vanaf het moment dat de bestuurder de weg op gaat. Bovendien mogen ze niet rijden.


Turkije in de afgelopen 10 jaar hebben ongeveer 12 miljoen verkeersongevallen plaatsgevonden, meer dan 50 duizend mensen zijn omgekomen. Het feit dat 96 procent van de verkeersongevallen werd veroorzaakt door een bestuurdersfout, heeft eens te meer aangetoond hoe belangrijk het psychotechnisch examen is.

De psychotechnische test wordt uitgevoerd in het gezelschap van psychologen gedurende 60 tot 90 minuten. In het kader van het psychotechnisch onderzoeks- en evaluatierapport, 12 verschillende tests, waaronder continue aandacht, redeneren, coördinatie, selectieve aandacht, schatting van snelheidsafstand, botsingsvoorspelling, geheugen voor visuele waarneming, persoonlijkheid, visuele continuïteit, perifeer visueel zicht, reactiesnelheid en verkeerszichttest. wordt geïmplementeerd.

Degenen die niet slagen voor de tests van het psychotechnisch onderzoek en het evaluatierapport mogen geen bedrijfsvoertuigen gebruiken totdat de risico's zijn uitgesloten.

Na de periode van 90 dagen kunnen chauffeurs de test echter opnieuw aanvragen voor een psychotechnisch rapport. De vergoeding vereist voor het verplichte document is 170 TL.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties