Flash-verklaring over vrijdaggebed van Diyanet

flasbeschrijving op vrijdaggebed
flasbeschrijving op vrijdaggebed

De Hoge Raad voor Religieuze Aangelegenheden heeft een verklaring afgelegd over het vrijdaggebed dat tijdens de Kovid-19-uitbraak onder ongunstige winterse weersomstandigheden zal worden verricht.


Door de combinatie van epidemische maatregelen en ongunstige weersomstandigheden en de recente toename van het aantal gevallen, was de volgende uitleg vereist:

De religie van de islam heeft zeer duidelijke voorzieningen getroffen voor de bescherming van leven en gezondheid en de eliminatie van de dingen die hen kunnen schaden. Moslims zijn verplicht om aan de eisen van deze bepalingen te voldoen en relevante maatregelen te nemen. Het is een vereiste van onze religie om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, vooral tegen infectieziekten.

Bovendien is het een bekende bepaling dat ziekten een excuus zijn dat de verplichting tot enige aanbidding opheft. In dit verband is een van de voorwaarden om verplicht te zijn tot het verrichten van het vrijdaggebed dat er geen excuus is om deelname aan de gemeente te verhinderen. Het bestaan ​​van een legitiem excuus maakt het vrijdaggebed minder verplicht. Naast ongunstige weersomstandigheden zoals ziekte, zware regenval, extreme hitte en kou, vallen epidemieën ook onder dergelijke excuses die de fard van vrijdag verminderen.

De maatregelen met betrekking tot de Kovid-19-uitbraak, die de hele wereld treft, gecombineerd met de ongunstige weersomstandigheden veroorzaakt door het winterseizoen, kunnen ertoe leiden dat een deel van de gemeente geen plaats in de moskee kan vinden en het vrijdaggebed kan verrichten. Het is niet juist voor degenen die geen plaats in de moskee kunnen vinden om aan de vereiste afstand te voldoen om binnen te komen op een manier die zowel henzelf als de gemeente in gevaar brengt. Op deze manier is het verplicht om het middaggebed uit te voeren voor degenen die het vrijdaggebed niet kunnen verrichten, zoals bij andere legitieme excuses. Daarom zijn mensen in deze situatie verplicht om het middaggebed te verrichten waar ze maar kunnen. Hz. Dit is het decreet waarvan bekend is dat het werd vastgesteld in de tijd van de profeet (vzmh) en dat tot op heden in koor is toegepast.

Hier is het, nogmaals en met grote nadruk, religieus verplicht voor degenen die lijden aan besmettelijke epidemieën en degenen die daarmee in contact staan, om zich niet bij de congregatie aan te sluiten en zich te houden aan de quarantainevoorwaarden.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties