Wat is een remblok? Wanneer moet u voor remblokken zorgen?

Wat is de remvoering wanneer het remvoeringonderhoud moet worden uitgevoerd
Wat is de remvoering wanneer het remvoeringonderhoud moet worden uitgevoerd

Remvoering, een van de componenten van het remsysteem van voertuigen, is het onderdeel dat het vertragings- en stopproces uitvoert en de wrijving initieert.


Remblokken (ook wel wrijvingsblokken genoemd) spelen een zeer belangrijke rol in het remsysteem. Wrijvingsvoeringen hebben een complexe materiaalstructuur die bestaat uit veel verschillende componenten (composietmateriaal) om optimale remresultaten te bereiken onder wisselende bedrijfsomstandigheden. Dit materiaal mag in geen geval falen.

De rol van het remblok

De voertuigremmen hebben tot taak het voertuig veilig en comfortabel te vertragen en indien nodig tot stilstand te brengen. Dit wordt gedaan door kinetische energie om te zetten als gevolg van wrijving tussen de rem.

De voertuigremmen hebben tot taak het voertuig veilig en comfortabel te vertragen en indien nodig tot stilstand te brengen. Dit wordt gedaan door kinetische energie om te zetten in thermische energie door wrijving tussen remblokken en remschijven of -trommels. Op deze manier wordt de snelheid van het voertuig verlaagd zoals gewenst door de bestuurder.

Wat is de levensduur van het remblok?

Veel veranderingen bepalen de levensduur van het remblok.

  • Merk remblok
  • De structuur, hardheid of zachtheid van het remblok
  • De manier waarop u met het voertuig rijdt, hoe vaak u remt.
  • De variabelen die ik hierboven heb geteld, bepalen de levensduur van het remblok. Maar om een ​​gemiddelde te geven, het is tussen de 20.000 km - 40.000 km.

Remvoering zorg

De vraag wanneer remblokken moeten worden onderhouden, is een veelgehoorde kwestie. Als je een algemeen tijdsbestek wilt, wordt de bekende 6 maanden tot 1 jaar als een normaal schema gezien. Er moet echter worden opgemerkt dat het vervangen van remblokken niet mag worden gezien als een routine die alleen binnen een bepaald tijdsbestek mag worden uitgevoerd. De reden hiervoor is dat er verschillende functies zijn voor verschillende voertuigen, de plaatsen waar het voertuig wordt gebruikt, variëren en veel factoren, zoals de manier van gebruik, afhankelijk van de bestuurder, zullen veranderen, dus onderhoud moet worden uitgevoerd gezien deze omstandigheden die de remassen beïnvloeden. De algemene aanbeveling van de experts is dat de remassen met zeer regelmatige tussenpozen moeten worden uitgevoerd en door de controles toe te passen die aandacht behoeven. Hier voeren mensen die het werk kennen, namelijk experts, de besturing uit door de remassen te laten zien op plaatsen zoals auto-onderhoud, de mogelijke storingen te detecteren voordat zich een belangrijke en onomkeerbare storing of gebeurtenis voordoet en de ongelukken die kunnen optreden te voorkomen.

Voertuigeigenaren kunnen zelf bewerkingen zoals controle en onderhoud van remassen uitvoeren, maar de voertuigeigenaar kan een groot risico nemen door defecten in de remassen te negeren of over het hoofd te zien terwijl hij deze controles zelf uitvoert. De suggestie van experts is om deze controles naar een deskundig persoon te brengen en ervoor te zorgen dat de volledige controles worden uitgevoerd door deskundige personen.

Als we vandaag kijken, met de vooruitgang van de technologie, is er een waarschuwingslampje voor het remvoeringsmechanisme in nieuwe voertuigen. Als uw auto dit waarschuwingslampje niet heeft, moet u het remblokonderhoud regelmatig laten uitvoeren en controleren. Bij het kijken naar de meest voorkomende oorzaken van storingen kunnen krassen op de remschijven ontstaan. In dit geval zijn de kosten van de bekleding van het voertuig gemaakt en deze kosten zullen toenemen naarmate de remschijven ook verslechteren. De remschijf van uw auto kan breken of problemen met de band veroorzaken. Als het voertuig wordt afgeremd bij te hard rijden, kan de remschijf breken, wat veel ongevallen kan veroorzaken. De remweg van het voertuig zal hoog zijn tijdens het remmen, en dit kan een ongeval veroorzaken.

Als u lange afstanden aflegt, moet u vooral letten op de staat van de remvoering. Omdat elke ongunstige situatie, zoals we in ons artikel hebben uitgelegd, elke storing in het remsysteem in de eerste plaats belangrijk is voor u en de personen naast u in het voertuig en vervolgens voor de voertuigen om u heen.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties