De FalconEye-satelliet van de Verenigde Arabische Emiraten is succesvol gelanceerd

Succesvolle lancering van Falcone-satelliet in de Verenigde Arabische Emiraten
Succesvolle lancering van Falcone-satelliet in de Verenigde Arabische Emiraten

Aardobservatiesatelliet FalconEye is met succes gelanceerd door een Arianespace Sojoez-raket vanaf het Europese ruimtestation (CSG) in Kourou, Frans-Guyana.


FalconEye, eigendom van en geëxploiteerd door de Verenigde Arabische Emiraten, is ontwikkeld als mede-contractanten door Airbus Defence and Space en Thales Alenia Space.

Het FalconEye-systeem zal voldoen aan de behoeften van de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten. Bij de lancering zal de satelliet met een gewicht van 1190 kg worden opgewaardeerd tot een heliosynchrone baan van 611 km.

Terwijl Airbus Defence and Space, verantwoordelijk voor het ontwerpen, integreren en testen van satellieten, het platform voor de satelliet leverde, ontwierp en leverde Thales Alenia Space het optische apparaat en de beeldverwerkingsketen.

Jean-Marc Nasr, president van Airbus Space Systems, zei: “FalconEye zal onze klanten de beste ruimtebeelden bieden, waardoor aardobservatie van de hoogste kwaliteit mogelijk is. Het hoogwaardige optische satellietsysteem is een belangrijke stap in de samenwerking tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk. Dankzij het vertrouwen van onze klant Verenigde Arabische Emiraten en de steun van de Franse overheid, zijn we erin geslaagd om een ​​geweldig teamwerk tussen Airbus en Thales Alenia Space te realiseren. " zei.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties