Waarom komt er een slechte geur uit de airconditioning van het voertuig en hoe kan deze worden geëlimineerd?

Waarom slechte geur afkomstig is van voertuigairconditioner en hoe deze te elimineren
Waarom slechte geur afkomstig is van voertuigairconditioner en hoe deze te elimineren

De meest voorkomende oorzaak van sterke geuren van automatische airconditioning zijn bacteriën die zich na verloop van tijd in het airconditioningsysteem ophopen. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich meestal in koude, vochtige en donkere omgevingen. De interne structuur van airconditioningsystemen voldoet precies aan deze kenmerken. Aircosystemen in voertuigen hebben airconditioningfilters tegen de groei van deze bacteriën. Deze filters verslijten echter na verloop van tijd en gaan na verloop van tijd minder goed werken. Hierdoor vermenigvuldigen bacteriën zich en verspreiden onaangename geuren in het voertuig.


Regelmatig onderhoud en reiniging van uw airconditioner is erg belangrijk voor uw gezondheid en de levensduur van uw airconditioner.

Bacteriën die zich ophopen in het airconditioningsysteem kunnen zeer snel groeien en zich vermenigvuldigen in vochtige en donkere omgevingen. Het interieur van de airconditioner voorziet volledig in deze omgevingscondities. In feite zijn er enkele airconditionerfilters tegen deze bacteriën in de airconditioningsystemen van uw auto, maar na verloop van tijd beginnen deze filters hun functie te verliezen en beginnen ze te werken. En als gevolg daarvan vermenigvuldigen bacteriën zich snel, waardoor de luchtkwaliteit in het voertuig wordt verstoord en een slechte geur in het milieu ontstaat.

Door zich na verloop van tijd aan het filter van de airconditioner te hechten, kan het opgehoopte vuil en stof ervoor zorgen dat een slechte geur zich in uw airconditioner verspreidt. Als algemene systeemwerking van de airconditioner, de lucht die hij van buitenaf met een bepaalde temperatuur levert, verzamelt hij het stof in de lucht die hij van buitenaf ontvangt. Als het onderhoud van de airconditioner lange tijd niet wordt uitgevoerd, reflecteert de ophoping van dit stof in de airconditioner na een tijdje in het voertuig als een slechte geur. Samen met de slechte geur kan het de lucht die het in het voertuig afgeeft, stoffig maken. En dit verslechtert de kwaliteit van de lucht, waardoor het oncomfortabel voor u wordt. Daarom is de vervanging van het pollenfilter erg belangrijk. Pollenfilter is een filter dat stof in de lucht houdt die van buitenaf wordt aangevoerd, zoals vereist door het systeem. Als u een bestuurder bent die de airconditioner veel gebruikt en u het filter lange tijd niet hebt vervangen, kan dit de oorzaak zijn van slechte geuren. Hier moet je het filter schoonmaken of vervangen. Over het algemeen wordt aanbevolen het pollenfilter te vervangen in plaats van te reinigen door de experts.

Een andere reden kan zijn dat dieren zich verstoppen in de motorruimte van uw voertuigen. Kleine dieren kunnen vast komen te zitten in de honingraat van de airconditioning in het motorgedeelte en kunnen er niet uit, zodat de dieren daar kunnen sterven. Als u hier controleert voordat u uw voertuig gebruikt, kunt u zowel geurtjes die in uw voertuig kunnen voorkomen voorkomen als het dier daar redden.

Wanneer de dieren sterven, rotten hun lichamen die daar achterblijven en veroorzaken ze een geur, en deze geur wordt via airconditioningsystemen in het voertuig afgegeven. In feite is deze rotte geur merkbaar omdat hij vrij hoog is.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties