Werelderfgoed, beroemd om zijn rotsgebouwen, Cappadocië staat onder groot gevaar

centerra gold zal naar goud zoeken door de natuurlijke rotsen van Cappadocië te versnipperen
centerra gold zal naar goud zoeken door de natuurlijke rotsen van Cappadocië te versnipperen

Ze stroopten hun mouwen op om goud te winnen door natuurlijke rotsen af ​​te breken in het hart van Cappadocië, dat beroemd is om zijn rotsstructuren, die op de werelderfgoedlijst staan. ”Er werd gezegd dat het onderzoek werd uitgevoerd door het Canadese bedrijf Centerra Gold.


Central Anatolia Environmental Platform (İÇAÇEP) heeft een schriftelijke verklaring gepubliceerd over de goudexploratie die gepland staat om in Cappadocië te worden uitgevoerd. “Na Bergama, Cerattepe, Kazdağları, Maden Village, Tepeköy, nu, in het hart van Cappadocië, dat op de werelderfgoedlijst staat en beroemd is om zijn rotsstructuren, hebben de mijnwerkers hun mouwen opgerold om goud te winnen door natuurlijke rotsen af ​​te breken.

De Canadese firma, die Centerra Gold heet, begon zijn werk met het vernietigen van de bomen, dit zijn sporadische bomen en geplant door de lokale bevolking. Volgens wat we van de pers hebben vernomen, vormt een bedrijf waarvan de staat van dienst niet al te slim is en waarvan wordt beweerd dat het in Kirgizië 5 mensen vergiftigd met cyanide, een groot gevaar voor Cappadocië.

Centraal-Anatolië is onze regio die het eerst en het meest wordt getroffen door de droogte als gevolg van de klimaatcrisis, en al het drinkwater in de regio wordt geleverd uit grondwater en de waterputten bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van het vergunningsgebied, en de goudmijn die wordt gewonnen door de cyanide-uitlogingsmethode kan op elk moment het grondwater vervuilen.

De lokale bevolking zegt: "Gaan we de toeristen rondleiden in de mijnput in plaats van de natuurlijke rotsstructuren die jaarlijks door honderdduizenden toeristen worden bezocht".

Als Ic Anadolu Environmental Platform delen we onze bevindingen en suggesties hieronder met onze componenten en het publiek.

In de pers werd vermeld dat in de regio Centraal-Anatolië 234 vergunningen voor exploratie van mineralen werden verleend door de Algemene Directie Mijnbouw en Petroleumzaken. De verdeling van deze exploratievergunningen voor delfstoffen over de provincies van de regio Centraal-Anatolië is als volgt. Aksaray 2, Nevşehir 5, Kırıkkale 6, Çankırı 7, Karaman 8, Niğde 9, Kırşehir 10, Ankara 14, Yozgat 14, Konya 20, Kayseri 27, Eskişehir 39, Sivas 73
Als Milieuplatform in Centraal-Anatolië verwachten we dat de milieueffectrapportage (MER) -studies nauwgezet worden uitgevoerd door het ministerie van Milieu en Verstedelijking en de provinciale directoraten. Vergunningen voor mijnexploratie mogen niet worden verleend in beschermde gebieden zoals bosgebieden, nationale parken, natuurparken, enz., Die we de laatste tijd vaak zijn tegengekomen.

Een ander belangrijk onderwerp; Kijkend naar de kaarten van opsporingsvergunningen die MAPEG levert, liggen de opsporingsvergunningen zeer dicht bij elkaar. Door het Ministerie van Milieu en Verstedelijking voor deze mijnexploraties die zeer dicht bij elkaar in dezelfde berg en hetzelfde gebied worden gegeven; In plaats van een MER een voor een te laten uitvoeren, moet de implementatie van de "Strategische Milieubeoordelingsverordening", gepubliceerd in het staatsblad van 08 april 2017 en genummerd 30032, worden toegepast voor die berg en regio.
De rotsen van Cappadocië zijn waardevol dan goud De regio moet worden geëvalueerd in het kader van STRATEGISCHE MEB, inclusief de sociale kosten.

OZKONAK GOUD BEDRIJFSGEBIEDKAART


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties