Mercedes-Benz Türk Hoşdere busfabriek is 25 jaar oud

mercedes benz turk hosdere busfabriek is oud
mercedes benz turk hosdere busfabriek is oud

De fabriek, die in 25 jaar tijd meer dan 72.000 bussen produceert, heeft bijgedragen aan de nationale economie door meer dan 54 bussen te exporteren.


Mercedes-Benz Türk Hoşdere Bus Factory, een van de belangrijkste busproductiefaciliteiten van de Daimler-wereld, viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. In 1995 werd Hoşdere Bus Factory, een van de eersten die de ISO 9001-certificering van het kwaliteitssysteem in automobielfabrieken behaalde, in de tussenliggende kwart eeuw in zowel Turkije als 's werelds meest technologisch gezien een van de meest milieuvriendelijke en meest uitgebreide geïntegreerde busproductiecentra. Voor de Hoşdere-busfabriek, waarvan de fundamenten in 1993 werden gelegd, werden in 25 jaar in totaal meer dan 540 MEU geïnvesteerd. Ongeveer 4 duizend mensen werkten in 25 jaar bij de Hoşdere Bus Factory, waar momenteel ongeveer 8 duizend mensen werkzaam zijn. Naast de Bus Operations-eenheden heeft de Hoşdere Campus een R & D-centrum en het Global IT Solutions Center van Daimler. Aanzienlijke investeringen worden gedaan in productontwikkeling en technologische oplossingen, evenals in productie, het vergroten van de werkgelegenheid en het exporteren van Turkse engineering naar de hele wereld door terrein te winnen.

een bus elke 2 geproduceerd in Turkije Mercedes-Benz Turk Busfabriek Hoşdere de tactiek op de weg die door de productielijn gaat en kwaliteitsborgingsprocessen. 4500 procent van de bussen van het merk Mercedes-Benz en Setra die in de fabriek worden geproduceerd met een jaarlijkse productiecapaciteit van 90, wordt geëxporteerd naar meer dan 70 landen, voornamelijk Europa. In 2019 werd in dit gebied een record verbroken met in totaal 3 985 exportbussen. In 2020 werden, ondanks de moeilijke omstandigheden waar de hele wereld mee te kampen had, in de tien maanden tussen januari en oktober in totaal 2 bussen geëxporteerd.

Mercedes-Benz Türk Chief Executive Officer Süer Sülün; “Onze fabriek, opgericht op 12 juni 1993, is vandaag de dag een van de belangrijkste buscentra ter wereld geworden. Sinds 1995, toen we begonnen met de productie in onze Hoşdere-busfabriek, is de Hoşdere-busfabriek, die voortdurend bezig is met het ontwikkelen, produceren en behouden van de pionierspositie van ons merk met zijn innovaties, met de missie om de vlaggendrager te zijn op het gebied van bussen, vandaag bereikt met de inspanningen van duizenden medewerkers. We wilden met onze ononderbroken investeringen in een periode van een kwart eeuw een hoge kwaliteit van dienstverlening bieden. Ongeveer 25 duizend mensen werken in onze fabriek, waar de efficiëntie met de dag wordt verhoogd met milieu- en technologische toepassingen. Onze fabriek, die het grootste aantal bussen in Europa produceert in de Daimler-wereld en ook uitgebreide tests op de weg uitvoert in R & D-activiteiten, is een van de symbolen van stabiliteit in ons land geworden. We vervolgen onze reis met nieuwe taken, zowel lokaal als wereldwijd, door met succes de verantwoordelijkheden te vervullen die we in 4 jaar hebben aangenomen. " zei.

Bülent Acicbe, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de productie van Mercedes-Benz Turkse bussen, "53 jaar na de arbeid van Turkse arbeiders en ingenieurs, het merk Mercedes-Benz in de afgelopen 25 jaar kwam de kwaliteit van onze voortdurende activiteiten naar Hoşdere Bus Factory. Onze positie is een van de belangrijkste autocentra van Turkije. Een op de twee bussen die in Turkije worden verkocht, wordt in deze fabriek geproduceerd en draagt ​​de handtekening van de Mercedes-Benz Turk. We zijn niet tevreden met alleen de productie. Met ons R & D-centrum opgericht in 2009 in onze fabriek, hebben we zeggenschap in de hele buswereld binnen Daimler, en we dragen bij aan ons land met onze technische export. Global IT Solutions Center in onze fabriek; Daimler ontwikkelt de SAP-logistieke systemen, IT-netwerk in meer dan 40 landen naar Japan vanuit Duitsland en biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen, is vandaag Turkije Sinds de oprichting in 2013, brengt het een basis op het gebied van informatietechnologie. Onze Hoşdere-busfabriek, waarin we alle verantwoordelijkheden hebben gedragen die we gedurende 25 jaar tot een succes hebben gemaakt, zal met vertrouwen de toekomst in blijven gaan. We spreken onze dank uit aan al onze medewerkers en belanghebbenden die hebben bijgedragen aan dit succes. "

Hoşdere Bus Factory als arbeidsbureau

Wanneer elke werknemer familie en leveranciers bedrijven, inclusief de bijdrage aan de werkgelegenheid, dat is een productiefaciliteit die tienduizenden individuen treft Hoşdere Bus Factory, een van de meest invloedrijke centra in het gebied van Turkije. De fabriek, die opvalt door de loyaliteit van haar medewerkers, telt 85 medewerkers in de productiefaciliteit met een anciënniteit van 25 jaar of meer.

Een wereldmerk in de productie van bussen

De Hoşdere-busfabriek, een van de belangrijkste busproductiecentra van de Daimler-wereld, zet zijn productie-avontuur voort, dat begon met het Mercedes-Benz 1995-model in 0403, vandaag met Mercedes-Benz Travego, Tourismo, Conecto, Intouro en Setra. De fabriek, die in 2019 4 bussen produceerde, produceerde meer dan 134 bussen in een periode van tien maanden tussen januari en oktober 2020. Mercedes-Benz Türk realiseerde zijn eerste busexport in 3 en produceerde 1970 bussen uit 58 bussen van de Hoşdere Bus Factory.

De eerste bus met kataforese van Turkije is beschermd tegen corrosie

De Hoşdere Bus Factory, een van de meest technologische en milieuvriendelijke busproductiefaciliteiten ter wereld, blijft deze titel behouden met enorme investeringen. Opgericht in juni 2004 met een investering van ongeveer 10 miljoen euro kataforese-fabriek, is de eerste busfabrikant in Turkije, het was jarenlang de enige fabriek in dit gebied. Met het kataforese-proces wordt de hoge corrosieweerstand die bussen nodig hebben, verzekerd.

Industrie 4.0-methoden worden toegepast in de gedigitaliseerde fabriek, het papierverbruik wordt verminderd

Roboticatoepassingen worden gebruikt in vier productieprocessen in de Mercedes-Benz Türk Hoşdere Bus Factory. De eerste roboticatoepassing werd in gebruik genomen in de gelaste productie in het carrosseriesegment. Momenteel worden 6 robots gebruikt voor het lassen van metalen materialen. In 2016 is begonnen met het aanbrengen van de lakstraatprimer met een robotsysteem. In augustus 2020 zijn 2 nieuwe robots in gebruik genomen voor de productie van lasverbindingen voor de productie van afdekramen. Het is de bedoeling om in november de activiteiten op dit gebied voort te zetten met 3 robots in de automatische kapassemblage om het afdekraam en de afdekplaat volledig geautomatiseerd te verlijmen.

Veel digitaliseringsprojecten worden geïmplementeerd in kwaliteitsborgingsprocessen. Klassieke kwaliteitscertificaten zijn gebaseerd op het principe van goedkeuring van het werk dat de werknemer moet uitvoeren op vellen papier die voor pagina's zijn afgedrukt. Tegenwoordig zijn er kwaliteitscertificaten in de fabriek; Het is overgebracht naar de digitale omgeving om foto's, 3D-tekeningen, normen en verschillende visuele documenten op te nemen, en het is gebaseerd op het principe van het goedkeuren van het werk waarvoor het productiepersoneel alleen verantwoordelijk is door de tablet te gebruiken, rekening houdend met de montagecriteria. Daarnaast kunnen medewerkers bij een mogelijke niet-naleving een nieuw proces starten door via de tablet direct feedback te geven aan de autoriteiten. Met digitalisering, terwijl QR-codes worden gebruikt bij de productie, wordt ervoor gezorgd dat de gedefinieerde werken worden uitgevoerd door de juiste persoon, de juiste apparatuur en het juiste gereedschap te gebruiken. Als resultaat verkrijgt Mercedes-Benz Türk een grote betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid in kwaliteitsborgingsprocessen, afgezien van het besparen van papier en tijd met het digitaliseringsproject.

“Shop Floor Management” -bijeenkomsten, waar productiesituaties op hiërarchisch niveau jarenlang dagelijks werden besproken in het kader van het “On-Site Management Principle”, werden ook opgenomen in de digitaliseringsprocessen onder de naam “Digital-Shop Floor Management”. De prestatie-indicatoren van de fabriek zijn actueel en transparant te volgen via digitale instrumenten en bij het nemen van maatregelen kunnen op deze manier snelle besluitvormingsprocessen worden gevoerd.

Een milieuvriendelijke fabriek die haar eigen energie kan produceren

De laatste versie van de software van het Building Automation System, die sinds 1995 wordt gebruikt en een energiebesparing van circa 25 procent oplevert, is in de laatste maanden van 2019 in gebruik genomen. Op deze manier kunnen tijdprogramma's die deel uitmaken van het systeem; het voorkomt onnodige werking van verlichtings- en verwarming-koelsystemen. Terwijl de omgevingstemperatuur wordt bewaakt met warmtebeheersingsapparatuur; verlichting, verwarming-koelsystemen en pompen worden aangestuurd door tijdprogramma's. Bij het verwarmen met het warmteterugwinningssysteem wordt de warmte in de aangezogen lucht teruggewonnen en weer afgegeven aan de omgeving. Door aardgas te gebruiken dankzij de "Trigeneratiefaciliteit" in de Hoşdere Busfabriek, die tot doel heeft energie efficiënter te gebruiken en negatieve milieueffecten te voorkomen die kunnen optreden als gevolg van stroomonderbrekingen van de bron; elektriciteit, verwarming en koelwater worden geproduceerd. Met dit systeem wordt 100 procent van de elektriciteitsbehoefte voorzien, 40 procent van de warmtebehoefte in de wintermaanden en een deel van de koelbehoefte voor airconditioning in de zomermaanden.

De laagste waarde werd bereikt in het energieverbruik per voertuig

De Mercedes-Benz Türk Hoşdere-busfabriek bereikte de laagste waarde voor "energieverbruik per voertuig" in 9,6 door het energieverbruik per voertuig met 2019 procent te verminderen in vergelijking met het voorgaande jaar. In 2019 werd in de fabriek een daling van 2 procent in CO11,3-uitstoot gerealiseerd ten opzichte van het voorgaande jaar. In het kader van alle energie-efficiëntiestudies die sinds 2007 in de Mercedes-Benz Türk Hoşdere Busfabriek zijn uitgevoerd, is een energiebesparing van meer dan 35 procent per voertuig bereikt, terwijl de uitstoot van koolstofdioxide met ongeveer 10 duizend ton per jaar is verminderd.

Zonne-energie is de volgende stap voor energieopwekking

Hoşdere Bus Factory, die het "Energy Management Systems Completion Certificate" bezit, is ook begonnen met het behalen van het ISO-50001 Energy Management System-certificaat. In de fabriek is een pilot-zonne-energiecentrale met een vermogen van 100 kWp in gebruik genomen, die blijft investeren in het kader van duurzaamheid. Met deze pilot-zonne-energiecentrales werd de eerste stap gezet op weg naar het doel om in de jaren daarna zonne-energie te gebruiken.

1 miljoen euro investering in afvalbeheer

Bij de Hoşdere Bus Factory, waar Mercedes-Benz Türk meer dan 1 miljoen euro heeft geïnvesteerd in "Waste Management"; Gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen worden op de plaatsen waar ze voorkomen gescheiden en afgevoerd.

Mercedes-Benz Türk, die een aantal fabrieksschoorstenen heeft geïnnoveerd met een investering van 110 duizend euro in het kader van "Air Pollution Control"; Het controleert de uitstoot van vluchtige organische stoffen bij verbranding, hechting en verfprocessen.

Met het project "Zero Waste Water", dat in 2017 werd geïmplementeerd, wordt al het gevaarlijke afvalwater van de fabriek afgevoerd via de industriële en biologische zuiveringsinstallaties in de fabriek.

De primeurs van de Hoşdere Bus Factory

 • In 1995 ISO 9001-kwaliteitscertificaten als eerste onderdeel van de eerste productiefaciliteit in de auto-industrie in Turkije.
 • kataforetische dip eerst in busfabriek in Turkije.
 • Eerste airbagtoepassing bij de productie van bussen.

Belangrijke data over Hoşdere Bus Factory

 • 1995: Hoşdere Bus Factory werd in gebruik genomen en Mercedes-Benz Türk A.Ş. De vestigingen in Istanbul ontvingen het kwaliteitscertificaat ISO 9001.
 • 2005: De tweede investeringsfase van de Hoşdere Busfabriek is afgerond en de carrosseriebouw is in gebruik genomen.
 • 2007: Met de sluiting van de Davutpaşa-fabriek werd alle busproductie geregeld in de Hoşdere-busfabriek.
 • 2010: Het project met de naam "Hoşdere 2010" werd voltooid. Met deze investering werd de jaarlijkse productiecapaciteit vergroot, de efficiëntie van het productieproces, de productie en de productkwaliteit verhoogd.
 • 2011: Een nieuw milieubeheersysteem bestaande uit afvalbeheer en energiebeheer werd geïmplementeerd in de Hoşdere Busfabriek. Het bedrijf heeft een investering van 1 miljoen euro gedaan in het afvalbeheersysteem.
 • 2015: Mercedes-Benz Türk, 75.000. voltooide de productie van de bus bij Hoşdere Bus Factory.
 • 2018: Mercedes-Benz Türk, 85.000. voltooide de productie van de bus bij Hoşdere Bus Factory.
 • 2020: Mercedes-Benz Türk, 95.000. voltooide de productie van de bus bij Hoşdere Bus Factory
 • 2020: Mercedes-Benz Türk, 95.000. voltooide de productie van de bus bij Hoşdere Bus Factory.

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties