First Bridge Initiative en Istanbul Bridges in Istanbul History

eerste brugpoging en istanbul-brug in istanbul
eerste brugpoging en istanbul-brug in istanbul

First Bridge Initiative en Istanbul Bridges in Istanbul; De eerste brugpoging in Istanbul in de geschiedenis was de Perzische koning Darius I. Tijdens de Ottomaanse periode II. Nadat de poging van Beyazıt was mislukt, II. Mahmud bouwde in 1836 een houten brug tussen Unkapanı en Azapkapı in de Gouden Hoorn. Deze brug heette Hayratiye Bridge.

Eminonu-Karakoy-bruggen


De tweede brug na Hayratiye is die gebouwd door Abdülmecid in 1845. Deze Gouden Hoornbrug is de eerste tolbrug die tussen Galata en Eminönü is gebouwd. De tol was 5 munten voor voetgangers en 20 munten voor beladen auto's.

De derde Gouden Hoorn-brug werd gebouwd in het tijdperk van Abdulaziz in 1863. In 1875 stierf de sultan, die een nieuwe brug in een ijzeren structuur liet bouwen, voordat hij die kon openen. II. De nieuwe brug die tijdens het bewind van Abdülhamid werd geopend, werd ook vastgemaakt en deze brug werd in 37 ontmanteld na 24 jaar in Eminönü en 1936 jaar in Unkapanı te hebben gewerkt.

De vierde brug werd geopend tijdens het bewind van Sultan Reşat op 27 april 1912. Een Duitse firma bouwde de brug, die 466 meter lang en 25 meter breed is, voor 250.000 gouden lira's. Onder de brug waren winkels en pieren.

De vijfde brug is de huidige ijzeren brug. Het werd geopend door de toenmalige premier Süleyman Demirel op 17 juni 1992, nadat de Reşat-brug was afgebrand.

Unkapanı-bruggen

Hayratiye werkte tot 1836 na de opening van de eerste brug die bekend stond als Mahmudiye in 1875. In 1875 werd de brug van Abdulaziz geopend. Deze brug is tot 1912 gebruikt. De derde brug was de oude Galatabrug, die in 1936 instortte. In 1940 werd de huidige ijzeren Unkapanı-brug gebouwd. Deze vierde brug wordt ook wel Atatürkbrug genoemd.

Ayvansaray-Halıcıoğlu-brug

De brug genaamd de Gouden Hoornbrug werd in 1974 gebouwd na de proef in de Abdulaziz-periode. Het is het product van Turks-Japans-Duitse samenwerking. Het is 995 m lang, 32 m breed en 22 m hoog. Deze brug is in de jaren tachtig en negentig uitgebreid.

Bosporus-bruggen

15 juli Martyrs Bridge is tussen Ortaköy en Beylerbeyi. Het werd voltooid tussen 1970 en 73. Het is 1380 m lang. De Fatih Sultan Mehmet-brug is de tweede Bosporus-brug. Het is tussen Kavacık en Sarıyer. Het werd gebouwd tussen 1985-88. Yavuz Sultan Selim-brug - de derde brug werd voltooid tussen 2013-2016 en is de langste brug die de continenten met elkaar verbindt.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties