Openbaar vervoer verhoogt 22 procent in het weekend in Istanbul

Het openbaar vervoer in Istanbul verhoogde het percentage van het weekend
Het openbaar vervoer in Istanbul verhoogde het percentage van het weekend

Het aantal verplaatsingen met het openbaar vervoer steeg met 8,3 procent per maand en de verplaatsingen in het weekend met 22 procent. Terwijl bussen het meest de voorkeur hadden, deed zich een stijging voor in alle passagierscategorieën. Op de metrolijn Mecidiyeköy-Mahmutbey M28, die op 7 oktober werd geopend, werden tussen 28 en 31 oktober gemiddeld 17 passagiers per dag vervoerd. Op weekdagen passeerden dagelijks gemiddeld 844 duizend 479 voertuigen de halsband. De hoogste dichtheid aan kraagkruisingen werd ervaren tussen 786-15.00 uur. De verkeersdichtheidsindex, die op hetzelfde niveau bleef als in september, werd gemeten als gemiddeld 17.00.


Istanbul Metropolitan Municipality Statistics Office publiceerde het novembernummer van het Istanbul Transportation Bulletin, dat gegevens over het openbaar vervoer voor de maand oktober bevat. Veranderingen in het openbaar vervoer kwamen als volgt in de cijfers tot uitdrukking:

Op de totale reis 8,3 procent stijging

In het openbaar vervoer is het totaal aantal verplaatsingen per maand met 8,3 procent gestegen en met 4,8 procent in het gemiddeld aantal verplaatsingen per dag.

EEr werden meer bussen ingezet

48,4 procent van de ritten met slimme kaartjes, openbaar vervoer met rubberen wielen, 28,6 procent Metro-Tram, 12,8 procent Metrobus, 6,8 procent Marmaray en 3,4 procent voorkeur zeeweg.

Het reizen nam toe in alle categorieën

Maandelijks was er een stijging in alle passagierscategorieën. Er was een toename van 6,7 procent bij het oversteken van burgers, 12,1 procent bij de overdracht van studenten, 60 procent ouder dan 6 jaar en 4,4 procent bij het reizen van gehandicapte burgers.

Weekendtrip steeg met 22 procent

Weekendreizen stegen met 22 procent per maand en doordeweekse reizen met 4 procent.

Metrolijn M7 geopend voor gebruik

Op de Mecidiyeköy-Mahmutbey M28 metrolijn, die werd geopend op 7 oktober, werden gemiddeld 28 passagiers per dag vervoerd tussen 31 en 17 oktober.

De drukste kruising door de belangrijkste verkeersaders is op 16 oktober

Het uurlijkse aantal voertuigen dat door de week 94 secties van de hoofdaders passeerde, bedroeg in september 2 duizend 402 en in oktober 2 duizend 331. Het hoogste niveau werd opgetekend op 16 oktober, met een uurgemiddelde van 2 471 voertuigen.

Piekuur is 08.00 uur

De piektijd van de voertuigactiviteit op weekdagen was 13.00 tot 15.00 uur en de piektijd was 08.00 uur. De spitsuren van het verkeer op weekdagen en in het weekend werden gemeten op 13.00 en 15.00 uur.

De meeste halsbandpassen op 2 oktober

Het dagelijkse gemiddelde aantal voertuigen dat op weekdagen de halsband passeerde, bedroeg 479 duizend 786. De drukste dag van de halsbandovergang was vrijdag 509 oktober met 444 duizend 2 voertuigen. 39,2 procent van de voertuigen passeerde 15 juli, 45,6 procent FSM, 6,3 procent YSS en 8,9 procent Eurasia Tunnel.

Espitsuren tussen 15.00-17.00 uur

De hoogste intensiteit werd waargenomen tussen 15.00-17.00 uur in de kraagkruisingen en de minste intensiteit tussen 03.00-05.00 uur.

Verkeersdichtheidsindex, 28

De verkeersdichtheidsindex bleef op hetzelfde niveau als in september en werd gemeten als gemiddeld 28. Het hoogste indexgemiddelde werd op vrijdag waargenomen en het laagste op zondag.

De verkeersdichtheidsindex op weekdagen werd gemeten als gemiddeld 30, op hetzelfde niveau als in september. Kijkend naar de uurverdeling op weekdagen in oktober, werd de piekintensiteit gemeten als gemiddeld 18.00 om 62 uur. Kijkend naar het weekend bleef de waarde op hetzelfde niveau als in september. De hoogste verkeersdichtheidsindex werd gemeten met 83 op vrijdag 9 september om 18.00 uur.

Gemiddelde snelheid hetzelfde als in september

De gemiddelde snelheid op weekdagen op de routes bleef hetzelfde als in september en werd gemeten op 59,5 km / u. Terwijl de gemiddelde snelheid gedurende de week niet veranderde ten opzichte van september, was het weekendgemiddelde 0,9 km / u met een daling van 62,2 procent.

De tijd in het verkeer is afgenomen

De gemiddelde dagelijkse tijd doorgebracht in het verkeer op het wegennet op weekdagen daalde met slechts 0,9 procent ten opzichte van september. Terwijl de tijd doorgebracht in de ochtendspits met 3,3 procent afnam, nam deze in de avondspits met 1,9 procent toe.

In het Bulletin, dat is opgesteld met behulp van de gegevens van het directoraat Openbaar vervoer, BELBİM en het İBB Transportation Management Center, zijn snelheid- en duurstudies uitgevoerd met behulp van de sensoren op de hoofdroutes.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties