IMM richt zich op metroprojecten in 2021

om zich te concentreren op metroprojecten in het jaar van ibb
om zich te concentreren op metroprojecten in het jaar van ibb

İBB-president Ekrem İmamoğlu presenteerde het "Istanbul Metropolitan Municipality Budget for 2021" tijdens de Assembly-sessie. İmamoğlu zei dat er wereldwijd moeilijke tijden zijn als gevolg van het pandemieproces, "Ondanks dit alles kan ik, als resultaat van onze effectieve financiële managementbeslissingen, in het licht van de gegevens van vandaag zeggen dat we in 2020 bijna een evenwichtig begrotingssucces hebben behaald".


Benadrukkend dat de meest uitdagende factor in de 2020-tabel de commerciële en financieringsschulden van 5,8 miljard TL zijn van de vorige administratie op IMM, zei İmamoğlu: “De euro die in januari 2 2020 TL was. De extra schuldenlast voor 6,6 miljoen inwoners van Istanbul als gevolg van de stijging tot 9,1 lira is 16 miljard Turkse lira ”. İmamoğlu benadrukte dat dit cijfer overeenkomt met het 5,4-jarige salaris van alle IMM-medewerkers. Benadrukkend dat ze het budget voor 3,5 hebben voorbereid door rekening te houden met de verwachtingen en eisen van de Istanbulieten, zei İmamoğlu: “We hadden onze totale budgetinkomsten gepland op 2021 miljard TL en onze budgetuitgaven op 25,5 miljard TL. We zullen een tekort hebben van 28,9 miljard lira. We hebben dit tekort teruggebracht tot 3,4 miljard lira in de begroting voor 2020. We verwachten dat dit cijfer 4,6 miljard lira bedraagt ​​in de begroting 2021. We hebben in de eerste 3,4 maanden van 2020 een lening van 10 miljard lira afbetaald. Van de kant van onze filialen zal ons totale budget voor 3,9 2021 miljard lira bedragen, en de totale winst van deelname die we verwachten zal 31 miljard lira bedragen. Zo zal ons totale budget 2 miljard lira bedragen ”. Door te zeggen dat "een derde van het uitgavenbudget dat we naar verwachting 75,5 miljard TL in 2021 zullen bedragen, het investeringsbudget is", onderstreepte İmamoğlu dat ze volgend jaar een netto-investering van ongeveer 28,9 miljard TL zullen doen. İmamoğlu benadrukte dat het geconsolideerde investeringsbudget van de instelling in totaal 11,1 miljard TL zal bedragen, waarvan 3,9 miljard TL voor İSKİ, 1,6 miljard TL voor IETT en 1,3 miljard TL voor dochterondernemingen.

İmamoğlu zei dat precies een derde van het uitgavenbudget, dat volgens ons 2021 miljard lira zal bedragen in 28,9, het investeringsbudget is ”en onderstreepte dat ze volgend jaar een netto-investering van ongeveer 11,1 miljard lira zullen doen. İmamoğlu zei, “6,5 miljard TL van dit bedrag is gereserveerd voor transport, 2,3 miljard TL voor milieu-investeringen, 1,2 miljard TL voor rampenbeheer en stedelijke transformatie en 1 miljard TL voor gezondheids- en sociale diensten en culturele activiteiten. Naast de geplande investering van 11,1 miljard lire voor IMM; Het totaal van onze geconsolideerde investeringen zal 3,9 miljard Turkse lira bedragen, met 1,6 miljard lira ISKI, 1,3 miljard lira IETT en 18 miljard lira aangesloten bedrijven ”.

İmamoğlu verklaarde dat zij het budget voor 2021 vormden op basis van de eisen en verwachtingen van de inwoners van Istanbul en deelde de volgende informatie:

 • Voor 10 van de 6 lijnen die stopten vanwege onvoldoende middelen, zullen we prioriteit blijven geven aan deze kwestie, net zoals we in 2020 bijna 4.000 mensen hebben gefinancierd.
 • Met de 8 verschillende arbeidsbureaus die we hebben geopend, hebben we werkgelegenheid geboden aan 10 duizend 400 inwoners van Istanbul.
 • Met de Rumeli Hisarüstü-Aşiyan-kabelbaan zullen we onze 11,9 spoorlijn van in totaal 3 km voltooien en in gebruik nemen, inclusief de gedeeltelijke metrolijn İkitelli-Bahariye en de gedeeltelijke tramlijn Cibali-Alibeyköy.
 • In 2022 nemen we 32,8 railsystemen met een totale lengte van 4 km in gebruik.
 • We zullen het voorlopige project en de haalbaarheidsstudies van de metrolijnen Hızray en İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü, die nog ontwerpstudies ondergaan, voltooien en we zullen het aanbestedingsproces starten.
 • Naast de 2 tunnelopgravingen die we na onze aantreden hebben afgerond, is het ons gelukt om 6 nieuwe tunnels te graven en die zullen we de komende tijd afronden.
 • We hebben leningen verstrekt voor 2 voertuigproductie in 144 verschillende contracten voor gebruik in railsystemen. De productie van 120 voertuigen is voltooid, de productie van 24 voertuigen gaat door. Onze leningsonderhandelingen voor de aankoop van in totaal 572 voertuigen met twee afzonderlijke contracten worden voortgezet.
 • We zullen 300 nieuwe bussen aanschaffen en deze zo snel mogelijk in gebruik nemen, zodat Istanbulites efficiënter kunnen reizen tijdens het Covid-proces.

"ONZE PRIORITEIT IS HET ONTWIKKELEN VAN EEN VOORBEELD VAN EEN LOKAAL DEMOCRATIEMODEL VOOR DE WERELD"

Zeggen dat "Het ontwikkelen van een voorbeeldig lokaal democratiemodel voor de wereld een andere prioriteit is", legde İmamoğlu ook de beslissingen uit die ze namen aan hun gemeenschappelijke geestestafel:

 • Met moderatie van het Istanbul Planning Agency, dat we zojuist hebben opgericht, hebben we architectuurwedstrijden geopend voor 18 stedelijke ruimtes. Het resultaat was dat 72 lokale en 48 buitenlandse projecten werden beslist via een democratisch verkiezingsproces, waarin meer dan 352 duizend inwoners van Istanbul stemden.
 • Voornamelijk Taksimplein, Bakırköy Cumhuriyet-plein, Salacak, Üsküdar en Kadıköy De uiteindelijke projecten, inclusief de pleinen, werden geselecteerd. Vanaf 2021 starten we met het proces waarbij we pleinen zullen brengen die passen bij de historische identiteit en persoonlijkheid van Istanbul.
 • In dezelfde context zullen we de eerste gemeente in ons land zijn die in 2021 Participatieve Budget Implementatie implementeert, vergelijkbaar met wat we vorig jaar deden tijdens de voorbereidingen van het strategisch plan. Voor dit doel zullen we vanaf juni bellen.
 • Daarnaast versnellen we projecten op het gebied van aardbevingsparaatheid en vooral stedelijke transformatie. We zullen al onze inspanningen mobiliseren om de Istanbul Earthquake Council te implementeren, waar onze regering, ministeries, gemeente en experts zullen samenwerken om voorbereid te zijn op aardbevingen, en deze raad zullen toerusten om volledig gezaghebbende beslissingen te nemen, onafhankelijk van de politiek.
 • Met het "IMM Financierings- en Garantiesysteem", dat we binnenkort zullen aankondigen voor de behoeften aan stedelijke transformatie, zullen we Istanbul helpen om de risicovolle gebouwenvoorraad op een gegarandeerde en snelle manier kwijt te raken.
 • We zullen de voorstellen die we hebben voorbereid voor de opname van de penthouses in het systeem terugbrengen, in een context die het verlies van verworven rechten in stedelijke transformatieprojecten zal voorkomen en de financiering van de projecten zal vergemakkelijken.
 • We zullen eerlijke en snelle oplossingen zoeken in stedelijke transformatieprojecten door middel van BİMTAŞ en KİPTAŞ.
 • In Istanbul zullen we duurzame relaties met creatieve industrieën ontwikkelen en nieuwe en krachtige initiatieven lanceren om van onze stad een innovatiecentrum te maken.
 • Ondanks Covid zullen we aanzienlijke vooruitgang boeken op het gebied van investeringen en evenementen op het gebied van cultuur, kunst en sport.

sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties