Investeringsaandeel spoorwegvervoer bereikt 2023 procent in 60

het aandeel van de spoorweginvestering zal ook% bedragen
het aandeel van de spoorweginvestering zal ook% bedragen

Adil Karaismailoğlu, minister van Transport en Infrastructuur, hield een presentatie op de TBMM Plan and Budget Committee, waar de begroting 2021 van het ministerie van Transport en Infrastructuur en de daaraan gelieerde organisaties werd besproken.


Minister Karaismailoğlu, in verband met de YHT-lijn Ankara-Istanbul; We zijn van plan een elektrische hogesnelheidstreinlijn aan te leggen tussen Bursa-Yenişehir-Osmaneli. Wanneer het project is voltooid, zullen zowel Ankara-Bursa als Bursa-Istanbul ongeveer 2 uur en 15 minuten duren. Met de opening van de hogesnelheidstrein Konya-Karaman-Ulukışla neemt de afstand tussen Konya en Adana af van 5 uur 50 minuten naar 2 uur 20 minuten. Met de voltooiing van de hogesnelheidstreinlijn van Mersin naar Gaziantep zal de reistijd tussen Adana en Gaziantep afnemen van 6 uur 23 minuten naar 2 uur en 15 minuten.

Adil Karaismailoğlu, minister van Transport en Infrastructuur, hield een presentatie op de TBMM Plan and Budget Committee, waar de begroting 2021 van het ministerie van Transport en Infrastructuur en de daaraan gelieerde organisaties werd besproken.

Karaismailoğlu verklaarde dat het nieuwe transport- en communicatietijdperk dat 18 jaar geleden in het land begon, doorgaat met het vernieuwings- en transformatieproces; "Al onze activiteiten, Ministerie van Turkije, vormen de basispijlers van de infrastructuur die nodig is voor holistische ontwikkeling", zei hij.

"Al onze activiteiten, Ministerie van Turkije, vormen de basispijlers van de infrastructuur die nodig is voor holistische ontwikkeling. Sinds 2003 hebben we zeer grote en belangrijke projecten geïmplementeerd op het gebied van transport en communicatie door TL 910,3 miljard te investeren. " Benadrukkend dat de snelweg op de eerste plaats komt met een aandeel van 62.1 procent in investeringsuitgaven, zei Karaismailoğlu: “Hoewel het aandeel van de spoorwegen in investeringen 2013 procent bedroeg in 33, werd dit percentage verhoogd tot 2020 procent in 47. Het aandeel van de spoorweginvesteringen, dat in 2020 47 procent bedroeg, zal in 2023 60 procent bedragen. " zei.

Karaismailoğlu zei dat ze ook alternatieve financieringsbronnen hebben geëvalueerd: “We hebben hiervoor de dynamiek van de privésector gemobiliseerd. Zo zijn we begonnen met het publiek-private partnerschapsproject ter waarde van in totaal 214,7 miljard TL. " hij sprak.

"Met de overgang naar milieuvriendelijke transportmiddelen werd 10,3 miljoen dollar aan tijd bespaard, 20 miljoen dollar met de verschuiving van openbare diensten naar de papierloze omgeving en 1,8 miljard dollar met het gebruik van e-government"

Minister Karaismailoğlu deelt de sectorale verdeling van investeringen en zei: “We zien dat 98,9 miljard dollar op de snelweg, 29 miljard dollar op de spoorwegen, 14,7 miljard dollar op de luchtwegen, 1,7 miljard dollar op de zeewegen en 14,4 miljard dollar op de communicatie. De impact van deze investeringen op de totale werkgelegenheid bedraagt ​​gemiddeld 703,3 duizend mensen per jaar. Als resultaat van het efficiënte gebruik van zowel menselijke als financiële middelen bij onze investeringen, hebben we alleen al in 2019 13,4 miljard dollar bespaard. " gebruikte de uitdrukkingen.

Karaismailoğlu; CO10,3-emissiebesparing van 2 miljoen dollar met de overgang naar milieuvriendelijke vervoerswijzen met kortere wegen, stedelijke spoorlijnen en hogesnelheidstreinen, 20 miljoen dollar papierbesparing met de overgang van openbare diensten naar een papierloze omgeving, 1,8 miljard dollar tijd met het gebruik van e-overheid Hij deelde ook de informatie dat er besparingen zijn gerealiseerd.

"We verbinden onze spoorwegen met havens en luchthavens"

Minister Karaismailoğlu merkte op dat ze een nieuwe doorbraak in de spoorwegen zijn begonnen en zei: “We verbinden onze spoorwegen met havens en luchthavens. Met onze projecten dragen we niet alleen bij aan het spoorvervoer op de oost-westlijn, maar ook tussen de Zwarte Zee en de Middellandse Zeekust. In de afgelopen 18 jaar hebben we 169,2 miljard TL in spoorwegen geïnvesteerd. Voor het eerst in de spoorwegen zijn we begonnen met de productie van trekkende en getrokken voertuigen met nationale ontwerpen. Om het concurrentievermogen van het spoor te vergroten, bouwden we logistieke centra en nieuwe knooppunten ”.

"De afstand tussen Ankara en Izmir zal 3 uur en 30 minuten zijn"

Karaismailoğlu deelt de laatste situatie op de YHT-lijn Ankara-İzmir en zei: “Een ander belangrijk project is de hogesnelheidslijn Ankara-İzmir. We hebben 35 procent fysieke vooruitgang geboekt bij infrastructuurwerken. We verminderen de treinreis van 14 uur tussen Ankara en Izmir tot 3 uur en 30 minuten. Ook hier zijn onze verdiensten meer dan 10 uur ”.

“Ankara-Bursa, Bursa-Istanbul 2 uur 15 minuten, Konya-Adana 2 uur 20 minuten, Adana-Gaziantep 2 uur 15 minuten. zal vallen "

In verband met de YHT-lijn Ankara-Istanbul; Minister Karaismailoğlu zei dat ze van plan zijn om een ​​elektrische hogesnelheidstreinlijn aan te leggen tussen Bursa-Yenişehir-Osmaneli: "Wanneer het project is voltooid, zullen zowel Ankara-Bursa als Bursa-Istanbul ongeveer 2 uur en 15 minuten duren". Karaismailoğlu verklaarde dat met de opening van de Konya-Karaman-Ulukışla hogesnelheidslijn, de afstand tussen Konya-Adana zal afnemen van 5 uur 50 minuten tot 2 uur en 20 minuten, en met de voltooiing van de hogesnelheidstreinlijn van Mersin naar Gaziantep, is de reistijd tussen Adana en Gaziantep 6 uur en 23 minuten. Hij zei dat het zou worden teruggebracht tot 2 uur en 15 minuten.

"Verkeersopstoppingen worden opgelost dankzij stedelijke spoorwegsystemen"

De Turkse minister voor regionale vracht, Karaismailoğlu, die verklaarde dat de woorden een belangrijk handelsvolume van transport hebben, zei: "De plannen zijn dat we 25 logistieke centra zijn, we hebben zaken naar 11. We openen zo snel mogelijk het logistieke centrum van Kars. Als ministerie gaan we door met het opzetten van systemen van wereldklasse voor stedelijke spoorwegsystemen. 874 miljoen passagiers zijn vervoerd met de metro's die we hebben geïmplementeerd in Istanbul, Ankara, Kocaeli en Antalya. We hebben 270 miljoen uur tijd en 250 duizend ton brandstof bespaard. We hebben 9 projecten in aanbouw in zes provincies. Dankzij de stedelijke spoorwegsystemen zullen verkeersopstoppingen, vooral in onze metropolen, worden opgelost. "

"Onze luchthaven van Istanbul zal vanuit twee richtingen op het metronetwerk worden aangesloten"

Karaismailoğlu zei dat ze begonnen zijn met de aanleg van de metro Gayrettepe-Istanbul Airport en zei dat de luchthavenverbinding van Kağıthane en Gayrettepe in 2021 zal plaatsvinden, en dat het vervoer naar de luchthaven met de metro van beide kanten minder dan een half uur zal duren. HalkalıHij wees erop dat met de voltooiing van de metro van Istanbul Airport, Istanbul Airport vanuit twee richtingen op het metronetwerk zal worden aangesloten, de transportkwaliteit en het comfort zullen worden opgevouwen en de internationale luchthaven Sabiha Gökçen zal worden geïntegreerd in de metrolijnen.

Minister Karaismailoğlu heeft belangrijke verklaringen afgelegd over de Çanakkale-brug uit 1915, die een alternatief zal zijn voor de snelwegovergang in de Straat van Istanbul in de landen van ons land, verspreid over twee continenten, evenals de luchtvaart- en communicatiesectoren.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties