Minister van Milieu en Verstedelijking noemde Kanal Istanbul niet in zijn budgetpresentatie

er is geen kanaal istanbul in de butce-presentatie van het ministerie van milieu en verstedelijking
er is geen kanaal istanbul in de butce-presentatie van het ministerie van milieu en verstedelijking

In navolging van Adil Karaismailoğlu, minister van Transport en Infrastructuur in de TBMM Plan- en Begrotingscommissie, noemde minister van Milieu en Stedenbouw Murat Kurum Kanal Istanbul niet in zijn begrotingspresentatie over zijn ministerie. Na de kritiek van de oppositie dat het project werd verlaten, zei de instelling: “Er is geen stopzetting van het project. Het planningsproces dat nu moet worden gedaan en het mer-proces vordert. Geen probleem, geen probleem ”, zei hij.


De instelling gaf informatie over het werk dat is verricht na de aardbeving in Izmir in een verklaring tijdens de begrotingsonderhandelingen. De instelling verklaarde dat de onderzoeken naar de schadebeoordeling werden voltooid in 145 duizend 677 gebouwen en 737 duizend 291 onafhankelijke secties, en zei: “Gemiddeld werd 30 procent van de zwaar beschadigde of ingestorte gebouwen tijdens de aardbeving in Izmir gebouwd tussen 1990-2000 en 70 procent werd gebouwd vóór 1990. We hebben geen vernielingen of schade geconstateerd in de gebouwen die na 2000 in Izmir zijn gebouwd. gedetecteerd door onze huidige 9,8 miljoen gebouwen in Turkije, zijn er 28,6 miljoen huizen. In Turkije moeten 1,5 miljoen, 300 duizend onafhankelijke eenheden dringend naar Istanbul komen, "zei hij.

'Waar is het geld van de aardbeving gebleven?' Het vestigde de aandacht op het feit dat Nilgün Ök van de AKP reageerde op de kritiek. Ök zei: “In 17 jaar werd in totaal 147,2 miljard lira geïnd aan belastingen op aardbevingen. Er is tot dusver 1,21 biljoen lira uitgegeven aan aardbevingsgebieden, dat is 8,3 keer het ingezamelde geld. "We doen zeer serieuze uitgaven uit de centrale begroting, aangezien het geld dat voor de aardbeving werd ingezameld, in plaats daarvan ging."

De Autoriteit stelt dat het bereid is om met de burgemeesters te overleggen over stedelijke transformatie, en zei dat gemeenten ook autoriteit hebben bij het opsporen en slopen van risicovolle gebouwen voor stedelijke transformatie. Met betrekking tot de beschuldigingen dat de AKP strandondernemingen kocht via de Muğla Tourism Environment Foundation (MUÇEV) op plaatsen waar het de lokale verkiezingen verloor, zei de instelling dat MUÇEV niet was opgenomen zonder een aanbesteding en dat de wet inzake openbare aanbestedingen werd nageleefd. (T24)


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties