Covid-19 pandemie beïnvloedt de geestelijke gezondheid van kinderen en adolescenten

Covid-pandemie heeft gevolgen voor de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren
Covid-pandemie heeft gevolgen voor de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren

De Covid-19-pandemie blijft de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren en volwassenen aantasten. Kinderen en jongeren die hun opleiding zelfs thuis voortzetten, kunnen nu gedrag vertonen zoals huilen, introversie, woedecontrole en agressie omdat ze zich tijdens dit veranderingsproces niet kunnen uiten.


Herinnerend dat volwassenen belangrijke verantwoordelijkheden hebben om de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren in dit proces te beschermen, stelt DoctorTakvimi.com-expert Psk. Ezgi Ünal zegt: "Volwassenen mogen niet vergeten dat tijd besteden aan hobby's, activiteiten met kinderen doen en quality time besteden aan bewustwording en bewustwording essentieel zijn om zowel hun geestelijke gezondheid als hun kinderen te beschermen".

Het mentaal gezonde leven van volwassenen hangt grotendeels af van hun kindertijd. Het goed kennen van de problemen en trauma's van de persoon in de kindertijd helpt ook bij het oplossen van toekomstige problemen. Psycholoog Ezgi Ünal, een van de experts van DoktorTakvimi.com, stelt dat "Een gezond leven alleen mogelijk is als elke ontwikkelingsperiode een voor een wordt voltooid", stelt dat als er problemen optreden in een van deze perioden, die hun eigen unieke kenmerken en conflicten hebben, wordt gedacht dat de volgende fasen ook zullen worden beïnvloed.

Herinnerend dat de kindertijd de leeftijd is waarop de basis van het personage wordt gelegd, en de jeugdperiode de jaren is waarin het individu de eerste stap naar volwassenheid zet en identiteitsvorming begint. Ezgi Ünal wijst erop dat de jeugdperiode, waarin jonge mensen hun bestaan ​​in twijfel trekken en vaak vragen waarom, het risico inhoudt om belangrijke psychische aandoeningen te ontwikkelen. Psycholoog Ezgi Ünal, een van de experts van DoktorTakvimi.com, zegt dat de onderzoeken aantonen dat een aanzienlijk aantal kinderen geen ernstige psychische stoornis heeft, zelfs niet onder verschillende risicovolle omstandigheden, maar 18 procent van alle kinderen heeft gedragsproblemen.

De technologieverslaving nam toe tijdens de Covid-19-periode

De experts van Dr. Ezgi Ünal vervolgt zijn woorden als volgt: “Jonge mensen die als volwassenen veel thuis zijn, zijn meer verweven met technologie en internet ... Bovendien zetten ze hun opleiding online voort. In deze periode, terwijl jonge mensen en kinderen proberen om te gaan met negatieve gedachten zoals technologieverslaving en angst, kunnen ze hun gevoelens helaas niet in woorden uitdrukken zoals volwassenen. In plaats daarvan proberen ze zich uit te drukken door middel van gedrag zoals huilen, terugtrekking, woede-controle en agressie. In dit proces hebben volwassenen de verantwoordelijkheid om de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren te beschermen. Volwassenen moeten beperkte tijd doorbrengen met technologische apparaten zoals televisie, tablet en telefoon als rolmodellen voor kinderen en jongeren.

Omdat technologieverslaving in deze periode toeneemt. Volwassenen mogen niet vergeten dat tijd doorbrengen voor hobby's, activiteiten met kinderen doen en quality time doorbrengen, wat wij quality time noemen, essentieel zijn voor het beschermen van de geestelijke gezondheid van zowel henzelf als hun kinderen. Onze kinderen zijn de veiligheid van de samenleving en hun toekomst ... Daarom is het erg belangrijk om hun mentale en fysieke gezondheid te beschermen. "


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties