Wat zijn de nieuwe maatregelen voor het coronavirus? Circulaire over coronamaatregelen van het ministerie van Binnenlandse Zaken

corona maatregelen circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken wat zijn de nieuwe coronavirusmaatregelen
corona maatregelen circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken wat zijn de nieuwe coronavirusmaatregelen

De aanbevelingen van het Ministerie van Volksgezondheid en het Wetenschappelijk Comité van het Coronavirus om het risico van de coronavirus (Covid19) -epidemie in termen van volksgezondheid en openbare orde te beheersen, om sociaal isolement te waarborgen, de fysieke afstand te beschermen en om de ziekteverspreiding onder controle te houden, zijn veel voorzorgsbeslissingen genomen in overeenstemming met de instructies van onze president.


Men ziet dat de verspreiding / overdracht van de coronavirus-epidemie, die de hele wereld in 2020 heeft getroffen, recentelijk in alle landen is toegenomen. Er wordt opgemerkt dat er een zeer ernstige toename is in het verloop van de epidemie, vooral in landen op het Europese continent, en dat er veel nieuwe maatregelen zijn genomen om de epidemie te bestrijden.

Naast schoonmaak-, masker- en afstandsregels, die de basisprincipes zijn van de gecontroleerde sociale levensperiode in ons land, evenals het verloop van de epidemie en mogelijke risico's, worden de regels en voorzorgsmaatregelen bepaald die moeten worden gevolgd voor alle gebieden van het leven. In deze context, in overeenstemming met de beslissingen die zijn genomen in het presidentieel kabinet, bijeengeroepen onder voorzitterschap van onze president op 17.11.2020, geldig vanaf 20.11.2020 uur op vrijdag 20;

1. Winkelcentra, markten, kappers, kappers en schoonheidscentra kunnen onze burgers alleen bedienen tussen 10 en 00 uur.

2. Restaurants, restaurants, patisserieën, cafés en cafetaria's zijn mogelijk alleen geopend tussen 10 en 00 uur voor afhaal- of afhaalservice. Het restaurant, het restaurant of bedrijven die online eten bestellen, kunnen pas na 20 uur pakketservice aanbieden via de telefoon of online bestelling.

Eet- en drinkgelegenheden gelegen aan de zijde van intercitysnelwegen en tbv voertuigen voor intercity openbaar vervoer of logistieke doeleinden, mits individueel bepaald door de Provinciale / Districtsraad voor Algemene Hygiëne en niet gelegen in de woonwijk, worden vrijgesteld van de beperkingen.

3. Tot 31.12.2020 worden de activiteiten van bioscoopzalen en totdat een nieuw besluit is genomen, koffiehuis, koffiehuis, plattelandstuin, internetcafé / zaal, elektronische speelzalen, biljartzalen, clubs en theetuinen en tapijtvelden stopgezet. De implementatie van hookah lounges, waarvan de activiteiten eerder werden opgeschort, zal worden voortgezet.

4. In al onze provincies kunnen burgers van 65 jaar en ouder overdag uitgaan tussen 10 en 00 uur, en burgers onder de 13 jaar (geboren op 00 en later) overdag tussen 20 en 01.01.2001 uur (met werkplekken) Behalve voor werknemers die een document overleggen met hun dienstverband / SGK-record enz.), Zullen burgers van de gespecificeerde leeftijdsgroepen buiten deze uren de straat op gaan.

5. Totdat er een nieuwe beslissing is genomen, is een avondklok beperkt in het weekend, behalve van 10 tot 00 uur. Productie-, fabricage- en toeleveringsketens zijn vrijgesteld van deze beperking. In dit verband wordt de avondklok beperkt van 20 uur op zaterdag 00 november tot 21 uur op zondag 20 november en van 00 uur op zondag 22 november tot 10 uur op maandag 00 november.

In de volgende weekenden wordt de aanvraag hierboven uitgelegd totdat er een nieuwe beslissing is genomen.
zal doorgaan zoals vermeld.

Om het effect van een avondklok op het dagelijks leven te minimaliseren;

5.1 Werkplekken, bedrijven en instellingen die open moeten zijn

a) Werkplekken die activiteiten uitvoeren die verband houden met de productie, het vervoer en de verkoop van medicijnen, medische hulpmiddelen, medische maskers en ontsmettingsmiddelen,

b) openbare en particuliere gezondheidsinstellingen en -organisaties, apotheken, dierenklinieken en dierenziekenhuizen,

c) Openbare instellingen en organisaties en ondernemingen die nodig zijn voor het onderhoud van verplichte openbare diensten (luchthavens, havens, grenspoorten, douane, snelwegen, verpleeghuizen, bejaardenhuizen, revalidatiecentra, noodoproepcentra, AFAD-eenheden, instellingen / organisaties die rampengerelateerd werk uitvoeren, Vefa Sociale ondersteuningseenheden, migratiebeheer, PTT enz.),

ç) Grote installaties en ondernemingen die strategisch actief zijn in de aardgas-, elektriciteits- en aardoliesectoren (zoals raffinaderijen en petrochemische installaties en thermische en aardgascycluscentrales),

d) Bedrijven die zich bezighouden met binnenlands en internationaal transport (inclusief export- / import- / doorvoerpassen) en logistiek,

e) Hotels en accommodatie,

f) Noodconstructie, uitrusting enz. om de capaciteit van gezondheidsdiensten te vergroten. bedrijven / bedrijven die de activiteiten uitvoeren,

g) Dierenasielen, boerderijen en dierenverzorgingscentra,

ğ) Productie- en productiefaciliteiten,

h) Kranten-, radio- en televisieorganisaties, krantendrukpersen en krantendistributeurs,

ı) Het aantal benzinestations en bandenherstellers te bepalen door de gouvernementen / districtsbesturen voor vestigingscentra, één per 50.000 inwoners en één voor elke 50 km op de intercitysnelweg en, indien aanwezig, op de snelweg die de provinciegrenzen passeert (tankstations en banden moeten open zijn in het kader van dit artikel reparateurs worden bepaald door de lotmethode),

i) Groothandelsmarkten voor groenten / fruit,

5.2 Personen gedekt door uitzonderingen

a) Managers, functionarissen of werknemers in de hierboven genoemde "Werkplekken, bedrijven en instellingen die open moeten zijn",

b) degenen die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de openbare orde en veiligheid (inclusief particuliere beveiligingsfunctionarissen),

c) Emergency Call Centers, Vefa Social Support Units, Red Crescent, AFAD en degenen die werken in de context van rampen,

ç) Degenen die documenteren dat ze andere centrale examens zullen bijwonen die zijn aangekondigd door ÖSYM (echtgenoot, broer of zus, een metgezel van de moeder of vader) en examinatoren,

d) degenen die belast zijn met begrafenissen (religieuze functionarissen, ziekenhuis- en gemeenteambtenaren, enz.) en degenen die de begrafenissen van hun eerstegraads familieleden zullen bijwonen,

e) Elektriciteit, water, aardgas, telecommunicatie etc. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de reparatie van de transmissie- en infrastructuursystemen die niet mogen worden onderbroken,

f) Degenen die betrokken zijn bij het transport of de logistiek van producten en / of materialen (inclusief vracht), binnenlands en internationaal transport, opslag en aanverwante activiteiten,

g) Bejaardenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra, kindertehuizen, enz. medewerkers van sociale bescherming / zorgcentra,

ğ) Werknemers in productie- en productiefaciliteiten,

h) degenen die schapen en runderen laten grazen en bijenteeltactiviteiten uitvoeren,

i) Technische servicemedewerkers op voorwaarde dat ze documenteren dat ze service willen verlenen,

i) Degenen die continu wachten op hun werkplekken tijdens de uren / dagen dat hun werkplekken gesloten zijn,

j) Personeel dat in het weekend zal werken voor het openbaar vervoer, schoonmaak, vast afval, water en riolering, sproeien, brandweer en begraafplaatsen van de gemeenten,

k) Degenen die een verplichte gezondheidsafspraak hebben (inclusief bloed- en plasmadonaties aan de Rode Halve Maan),

l) Slaapzaal, hostel, bouwplaats, etc. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het voorzien in de basisbehoeften van degenen die op openbare plaatsen verblijven,

m) werknemers die het risico lopen hun werkplek te verlaten vanwege gezondheid en veiligheid op het werk (werkplekarts, enz.),

n) Dierenartsen,

o) Mensen met speciale behoeften zoals autisme, ernstige verstandelijke handicap, het syndroom van Down en hun ouders / voogd of begeleiders,

ö) Leden van de Animal Feeding Group opgericht in het kader van onze circulaire nr. 30.04.2020 van 7486 en degenen die straatdieren voeren,

p) Personen die werkzaam zijn in de productie, irrigatie, verwerking, sproeien, oogsten, op de markt brengen en transporteren van kruiden- en dierlijke producten,

r) Degenen die eropuit gaan om te voorzien in de verplichte behoeften van hun huisdieren, op voorwaarde dat dit beperkt is tot de voorkant van hun woning,

s) Degenen die de leiding hebben over de bezorgdienst aan huis binnen de uren waarop een uitgaansverbod geldt,

ş) In het kader van de rechterlijke beslissing zullen zij persoonlijke relaties met hun kinderen aangaan (mits zij de rechterlijke beslissing indienen),

t) Atleten, managers en andere officials in sportcompetities die zonder publiek kunnen worden gespeeld,

u) Degenen die werken in de voertuigen van het intercity openbaar vervoer (vliegtuig, bus, trein, schip, enz.) en het ticket, de reserveringscode enzovoort. Door in te dienen en te documenteren,

ü) Chauffeurs en officieren van voertuigen voor stedelijk openbaar vervoer (metrobus, metro, bus, minibus, taxi, enz.).

6. De praktijk van het opleggen van een rookverbod in gebieden / gebieden zoals straatstraten, pleinen en haltes van het openbaar vervoer, zoals gespecificeerd in onze circulaire nr. 11.11.2020 van 18579, kan worden uitgebreid door de provinciale / districtscommissies voor algemene hygiëne.

7. De provinciale raden voor algemene hygiëne gaan ervoor zorgen dat door lokale besturen allerlei maatregelen worden genomen, met name het vergroten van het aantal reizen, om de dichtheid van het openbaar vervoer in de stad te verminderen en het aantal verplaatsingen te vergroten.

8. In het kader van de principes met betrekking tot bruiloften en huwelijksceremonies met onze circulaire van 02.09.2020 en genummerd 14210;

Huwelijksceremonies / ceremonies moeten worden uitgevoerd met inachtneming van een masker, afstand, schoonmaakregels, minimale deelname en ten minste 20 minuten tussen elke huwelijksceremonie,

Huwelijksceremonies worden binnen maximaal een uur gehouden in de vorm van een huwelijksceremonie met zitplaatsen, maskers, afstand en schoonmaakregels,

Bovendien zal in het kader van onze circulaire nr. 30.07.2020 van 12682, de volledige uitvoering van de bepalingen inzake collectieve condoleance worden voortgezet.

9. Het is essentieel dat onze burgers niet in de stad of intercity reizen met hun privévoertuigen tijdens de periodes waarin de avondklok geldt in het weekend.

Maar;

  • Wie is ontslagen uit het ziekenhuis waar hij wordt behandeld en wil terugkeren naar zijn oorspronkelijke woonplaats, die is doorverwezen met een doktersrapport en / of eerder een doktersafspraak / controle heeft gekregen,
  • Om de begrafenis van hemzelf of zijn echtgenote, overleden familielid of broer in de eerste graad bij te wonen of om de overplaatsing te begeleiden (maximaal 4 personen),
  • Degenen die in de afgelopen 5 dagen naar de stad zijn gekomen waar ze zich bevinden, maar geen plek hebben om te verblijven, maar willen terugkeren naar hun woonplaats (degenen die hun reisticket, voertuigkentekenplaat, andere reisdocumenten, informatie en informatie overleggen),
  • Die hun militaire dienst willen voltooien en naar hun nederzettingen willen terugkeren,
  • Een uitnodigingsbrief voor privé of openbaar dagcontract,
  • Vrijgelaten uit strafinstellingen,

Burgers zullen in hun privévoertuigen kunnen reizen via de EBAŞVURU- en ALO 199-systemen van het ministerie van Binnenlandse Zaken of rechtstreeks naar de gouverneurs / districtsgouvernementen door toestemming te krijgen van de reisvergunningsborden in de aanwezigheid van de bovengenoemde situaties.

Het is van vitaal belang voor alle overheidsfunctionarissen, met name gouverneurs en districtsgouverneurs, om zich te concentreren op activiteiten die de sociale gevoeligheid vergroten om te voldoen aan de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen de epidemie, en om, net als voorheen, offers te blijven brengen om dit proces te doorbreken en gezonde dagen terug te krijgen.

In overeenstemming met de hierboven vermelde principes, in overeenstemming met de artikelen 27 en 72 van de algemene hygiënewet, worden de beslissingen van de provinciale / districtscommissies voor algemene hygiëne met spoed genomen, wordt de praktijk niet verstoord en wordt er een onrechtvaardige behandeling veroorzaakt, het instellen van administratieve maatregelen in overeenstemming met de relevante artikelen van de volksgezondheidswet voor degenen die de genomen beslissingen niet naleven en Met betrekking tot het starten van noodzakelijke gerechtelijke procedures in het kader van artikel 195 van het Turkse Wetboek van Strafrecht inzake crimineel gedrag.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties