Belofte om PPP-projecten te onderzoeken, genaamd Deli Dumrul Projects

Minister Elvandan onderzoek belooft koi projecten zoals ziekenhuis snelweg en brug
Minister Elvandan onderzoek belooft koi projecten zoals ziekenhuis snelweg en brug

Minister van Financiën en Financiën Lütfi Elvan zei dat ze pps-projecten zoals ziekenhuizen, snelwegen en bruggen met een rationele methode zullen onderzoeken.


Volgens het nieuws van Erdoğan Süzer van SÖZCÜ; “Er waren klachten in het parlement tegen de bruggen die ze niet overstaken, de snelweg die ze niet gebruikten, de publiek-private samenwerkingsprojecten (PPP) waardoor ze in dollars betaalden voor de luchthaven die ze niet gebruikten. De minister van Financiën en Financiën, Lütfi Elvan, nam een ​​voor een nota van de klachten en beloofde dat ze de projecten die met de PPP-methode waren gemaakt op een rationele en gezondere manier zouden onderzoeken en ernaar zouden handelen.

Tijdens de onderhandelingen over het begrotingsvoorstel 2021 van het Ministerie van Financiën en Financiën kwam de meest intense klacht bij de nieuwe minister Elvan voor PPS-projecten. Tijdens de vergaderingen in de Plan- en Begrotingscommissie van het Parlement eisten de plaatsvervangers dat de PPS-contracten, die 'Deli Dumrul-projecten' werden genoemd, openbaar werden gemaakt en dat de betalingen werden omgerekend van vreemde valuta naar TL. De parlementsleden eisten ook dat geheime contracten het bedrag van de buitenlandse valutaschuld verklaren waarvan het publiek is geleend en dat de contracten worden gewijzigd voor het algemeen nut.

Minister Elvan, aan de andere kant, verklaarde dat garantiebetalingen door de staat worden gedaan voor projecten zoals de Osmangazi-brug, die gegarandeerd voertuigen passeren, maar dat het aantal passerende voertuigen voortdurend toeneemt. Om deze reden gaf Elvan aan dat het gedurende 15 jaar niet nodig zal zijn om hoge garantiebetalingen te doen.

UITGEBREIDE BEDIENING

Elvan zei: “Natuurlijk moeten we de pps-investeringen onder de loep nemen. We hebben een zeer solide en sterk team, zowel op de afdeling Strategiebudget als aan de kant van de Treasury. Ik heb al gezegd dat er bepaalde limieten zijn gesteld voor 2021. We zullen samen met onze vrienden onderzoeken, evalueren en dienovereenkomstig handelen op een meer rationele en gezondere manier. "

OPENBARE FACTUUR 820 MILJARD LIRA

WKK-plaatsvervanger Abdüllatif Şener zei: “De toekomstige belasting van de stadsziekenhuizen op het publiek is 820 miljard TL en de belasting van de Osmangazibrug is 100 miljard TL. Overstappen vanaf de Osmangazi-brug kost 40 dollar. Het maakt 308 lira voor TL. Degenen die de brug oversteken, betalen hiervan 118 lira, en de staatsbegroting betaalt 190 lira. Aangezien er gegarandeerd jaarlijks 14 miljoen 600 duizend voertuigen passeren, is het in 22 jaar ongeveer 13 miljard dollar waard. Dit maakt 100 miljard TL. "Niet één, maar 100 bruggen worden gebouwd voor 100 miljard lira." Erhan Usta, plaatsvervangend partij van de IYI, zei: “Meneer de minister, kijk in het belang van Allah, er is hier een grote winstbejag. Je moet deze contracten zeker wijzigen ”, zei hij.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties