Wat is stikstof en hoe wordt het gebruikt? Wat zijn de voordelen van het pompen van stikstofgas naar banden?

Wat is stikstof, hoe te gebruiken en wat zijn de voordelen van het pompen van stikstofgas in banden?
Wat is stikstof, hoe te gebruiken en wat zijn de voordelen van het pompen van stikstofgas in banden?

Wat is stikstof: Stikstof is zuurstofarme droge lucht. Lucht bevat 79% stikstof. Stikstofgas, dat de voorkeur verdient in plaats van zuurstofgas in de band, heeft veel voordelen. Dit gas zorgt niet voor vocht in de band zoals normale lucht. Op deze manier treedt er geen corrosie op in de band en op de velg. Hoe stikstof te gebruiken? Wat doet het vullen van banden met stikstofgas? Hoe stikstofgas te vullen? Is stikstofgas langdurig? Bespaart stikstofgas brandstof? allemaal in de details van het nieuws ...

Hoe stikstof te gebruiken?

  • De meeste banden worden opgepompt met perslucht. Sommige bandenhandelaars pompen hun banden echter op met stikstof.
  • Stikstof en perslucht kunnen worden gemengd.
  • De meeste banden kunnen worden opgepompt met lucht of stikstof, zolang de door de voertuigfabrikant aanbevolen bandenspanning wordt gevolgd.

Wat doet het vullen van banden met stikstofgas?


Wanneer stikstof de zuurstof vervangt, lekken uw banden minder lucht en blijft de bandenspanning langer hoger. Stikstofgas, dat de voorkeur verdient in plaats van zuurstofgas in de band, heeft veel voordelen. Dit gas zorgt niet voor vocht in de band zoals normale lucht. Op deze manier treedt er geen corrosie op in de band en op de velg.

 Hoe het te vullen?

Tijdens het vullen van de stikstof van de band wordt de zuurstof in de prioriteitsband volledig afgevoerd en wordt het eerste stikstofgas geperst. Na dit proces blijft er zelfs een beetje zuurstof in de band achter. Het vul- en ontlaadproces wordt voor de tweede keer uitgevoerd en er wordt 100% stikstofgas geperst.

 Langdurig?

Dit gas dat in de band wordt gebruikt, zorgt voor een band met een lange levensduur. Stikstofgas naar banden Wanneer toegevoegd, verlengt het voorkomen van vochtvorming de levensduur van de stalen riemen, ringdraden, velgen en ventielen in de band.

 Levert het brandstofbesparing op?

Een van de vragen in het achterhoofd is de houding van dit gas, dat rijcomfort biedt en brandstof bespaart: het oppompen van de banden met stikstof verlengt de levensduur van de band met 30-35%. Dit gas levert ook een brandstofbesparing op van circa 2%.

Bandeninspectie

Helaas zijn er veel andere mogelijke oorzaken voor luchtlekkage (band / wiel-interface, klep, klep / wiel-interface en wiel). Daarom is er geen garantie dat de bandenspanning wordt gehandhaafd met lucht of stikstof. De bandenspanning en de algemene staat van de banden moeten regelmatig worden gecontroleerd.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties