Wat is een airbag, hoe werkt het? In welke situaties gaat de airbag niet open?

Wat is een airbag en hoe werkt het?
Wat is een airbag en hoe werkt het?

Airbag (Airbag, aanvullend beschermingssysteem / SRS), een beschermingssysteem gemaakt van een flexibel materiaal dat letsel bij de passagier voorkomt door het zeer snel te openen in geval van een aanrijding met gas of lucht. Een typische airbag wordt in minder dan 1/10 van een seconde geactiveerd en loopt vervolgens na een paar seconden leeg, waardoor de passagier gemakkelijker kan bewegen en uit het voertuig kan stappen.

Airbag werkend systeem


Wanneer bij een ongeval de voorkant van uw voertuig wordt geraakt, neemt de snelheid onmiddellijk af en vertraagt ​​het. De versnellingsmeter merkt dit onmiddellijke snelheidsverlies op en detecteert de verandering in de voertuigsnelheid. De elektronische sensor bepaalt de mate van acceleratie van het voertuig en meet de verandering in de snelheid van het voertuig. Met andere woorden, het versnellingsmetersysteem probeert de exacte omvang van de impact te bepalen. Als de uitgeoefende kracht ervoor zorgt dat het vertragingssysteem van het voertuig in werking treedt, begint het airbagcircuit te werken. De hoeveelheid schade speelt hierbij een belangrijke rol. Met andere woorden, de activering van het airbagsysteem vindt plaats wanneer het vertragingssysteem van het voertuig wordt geactiveerd. Dit is de reden waarom dit airbagsysteem niet in werking treedt bij een normale rem. Het airbagcircuit, dat wordt geactiveerd via de sensoren, laat een bepaalde hoeveelheid stroom door een bepaald verwarmingselement stromen. Door het verwarmingselement kan hier een chemisch explosief worden geactiveerd. Kort nadat deze stimulatie heeft plaatsgevonden, werkt het airbagsysteem van uw auto naar schatting 20 milliseconden. En in zeer korte tijd wordt de airbag geactiveerd en opgeblazen.

Hoewel de chemische stof die voor zwelling zorgt, natriumzuur is in oude voertuigen, kunnen verschillende chemicaliën worden gebruikt in nieuwe producties. Met de stimulatie van dit systeem vertoont het materiaal dat kan exploderen verbranding en wordt het kussen met nylon structuur dat in een gecomprimeerde toestand aan de achterkant van het stuur van het voertuig is geplaatst, een gasvulling met hoge snelheid en zonder enige schade voor de menselijke gezondheid. Voor dit gas kan in het algemeen stikstof of argongas worden gebruikt. Met de verspreiding van het opgewonden en ontstoken materiaal begint de airbag zich met grote snelheid voor de bestuurder op te blazen. Volgens de gegevens wordt de airbag binnen 30-40 milliseconden na het ongeval opgeblazen. De jachtkussens in de voertuigen zijn omgeven door een kalkachtig materiaal zoals talkpoeder. De reden waarom hij zo knuffelt; om de montage van de airbag soepel te laten verlopen. Bij een ongeval met het voertuig gaat de bestuurder van het voertuig naar de voorkant van het voertuig, waar het stuurhoofd de airbag raakt en de ernst van het ongeval wordt verminderd. Het gas in airbagsystemen wordt afgevoerd dankzij zeer kleine onderdelen die aanwezig zijn in bepaalde onderdelen van het airbagsysteem.

Zolang het voertuig niet vertraagt, wordt bijna al het gas in de airbag ontladen. In feite is 30-40 milliseconden, waarvan wordt gezegd dat het de volledige opblaastijd van de airbag is, gelijk aan een zeer korte tijd. Volgens onderzoeken, wanneer bekend is dat onze knippertijd ongeveer 100-200 milliseconden is, valt het behoorlijk op hoe laag deze tijd eigenlijk is. Het is echter vermeldenswaard dat naast de airbags in de voertuigen ook veiligheidsgordels een zeer belangrijke waarde hebben. Autogordel en airbag zijn mechanismen die systematisch werken. Het een hebben zonder het ander is niet een situatie die u veel zekerheid biedt.

In welke situaties gaat de airbag niet open?

  • Bij milde ernstige botsingen,
  • Wanneer het voertuig wordt gekanteld
  • Als het voertuig kantelt,

airbags worden niet geactiveerd.

Geschiedenis van Airbag

De eerste airbagoplossingen verschenen begin jaren vijftig. Dit waren echter ideeën die niet als volwassen konden worden beschouwd. Een in 1950 aangevraagd patent leek qua systeem op de huidige airbag. Het belangrijkste verschil van het systeem was dat de bestuurder de airbag met een druk op de knop moest openen! Een ander controversieel probleem met deze technologie was het gebruik van een soort patroon om de airbag met gas te vullen. Hier werd zowel besproken hoe de cartridges in de fabriek bewaard moesten worden als welke veiligheidsmaatregelen genomen moesten worden nadat ze op de auto gemonteerd waren. De eerste airbag van het momenteel gebruikte type werd in 2012 gebruikt in de Mercedes-Benz W1980 S-Klasse-serie onder de naam Supplemental Restraint Systems (SRS). De eerste passagiersairbag werd in 126 gebruikt met de bestuurdersairbag op de Porsche 1987. In de loop der jaren is de airbag wijdverspreid geworden en is hij een standaarduitrusting geworden in bijna elke auto.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties