Wat is transitievoordeel? Welke voertuigen hebben overgangssuperioriteit?

Welke voertuigen hebben toegangsrechten
Welke voertuigen hebben toegangsrechten

In het verkeer is er een voordeel bij het passeren van voertuigen. De reden is ervoor te zorgen dat het leven en de veiligheid van eigendommen van de chauffeurs van de voertuigen tijdens de missie niet in gevaar worden gebracht. Dienovereenkomstig vervolgen de officieren hun weg zonder onderworpen te zijn aan beperkingen en verboden. Voertuigen die het doorgangsvoordeel hebben volgens de verkeerswet nr. 2918 zijn als volgt. Welke voertuigen hebben een transitievoordeel? Welk voertuig maakt plaats voor welk voertuig? Is de doorgang superioriteit in verkeersambulance of brandweer? Wanneer en hoe gebruik je ambulancevoordeel? Hoe overgangssuperioriteit te gebruiken? Wat is transitievoordeel?

Wat is transitievoordeel?


Overgangsvoordeel wordt niet aan alle voertuigen gegeven. Het is een belangrijke kwestie die bekend moet zijn en waarmee in het verkeer rekening moet worden gehouden. Om het verlies van mensenlevens en eigendommen van de voertuigen tijdens de dienst te voorkomen, wordt het passerende voordeel dat in bepaalde frames in het verkeer wordt gegeven, overgangssuperioriteit in het verkeer genoemd.

Voertuigen met doorgangsvoordeel in het verkeer

 • Voertuigen die zieke, gewonde en noodpatiënten vervoeren, hebben een voorbijgaand voordeel. (Ambulance, speciale voertuigen etc.)
 • Inrichtingen voor het dragen van organen of weefsels hebben een overgangsvoordeel.
 • Brandweerwagens die naar het vuur gaan, hebben een voorbijgaand voordeel.
 • De voertuigen die de misdaden volgen of de voertuigen die naar de scène gaan, hebben een voorbijgaand voordeel. (Politie, politie, etc. voertuigen)
 • Voertuigen die aan de wegenbouw werken, hebben het voordeel dat ze de weg passeren. (Voertuigen die met sneeuw of ijs werken)
 • Voertuigen die rijden in geval van noodrampen hebben een voorbijgaand voordeel.
 • Beschermings- en beschermingsvoertuigen hebben het voordeel dat ze passeren.

Superioriteit van voertuigen passeren op kruispunten

Het overgangsvoordeel van de voertuigen is over het algemeen zo. Afgezien hiervan is het voordeel van de kruising van de voertuigen op de kruising echter een van de problemen die vaak worden verward. Om deze zaken niet te verwarren, leggen we u nogmaals uit:

Voertuigen die naar de kruising komen, moeten hun omgeving beheersen en mogen geen plotselinge en snelle bewegingen maken. Kruispunten zijn plaatsen die qua verkeer erg actief zijn. Om deze reden is het noodzakelijk hier meer aandacht te besteden aan de verkeersregels. Er moet aandacht worden besteed aan verkeerslichten en verkeersborden. Hier zijn enkele hulpmiddelen die overgangssuperioriteit zouden moeten krijgen. We kunnen deze tools als volgt opsommen:

 1. Bovengenoemde voertuigen hebben een transitievoordeel.
 2. Trams die direct passeren, hebben het voordeel dat ze passeren.
 3. Voertuigen die van verdeelde wegen komen, hebben een passerend voordeel.
 4. Voertuigen die van de doorgang naar de snelweg rijden, hebben een doorgangsvoordeel.
 5. Motorvoertuigen hebben een transitievoordeel ten opzichte van voertuigen die van rechts komen.
 6. Niet-motorvoertuigen moeten motorvoertuigen een transitievoordeel geven.
 7. Voertuigen die van de secundaire weg komen, hebben het voordeel dat ze passeren.

Zoals we hierboven vermeldden, moeten we meer aandacht besteden aan verkeersregels op kruispunten. Automobilisten die van het kruispunt naar het kruispunt rijden, ondervinden geen problemen zolang ze zich aan deze regels houden. Het is bestuurders verboden te stoppen of langzaam of snel te rijden, vooral op kruispunten. Omdat dit de doorstroming beïnvloedt, veroorzaakt het ook ongewenste ongevallen.

Hoe overgangssuperioriteit te gebruiken?

Als je een van de bovenstaande tools bent tegengekomen, moet je het transitievoordeel gebruiken. Maar weet u hoe u dit moet doen? Voor het geval u het niet weet, leggen we uit hoe u het transitievoordeel voor u kunt gebruiken:

 • Verhoog de snelheid van uw voertuig door op de weg te letten, zodat de voertuigen niet naast elkaar kunnen komen. Maak zo ruimte dat het voertuig met overgangssuperioriteit gemakkelijk kan passeren.
 • Als u een passerend voordeel wilt geven op wegen met meerdere rijstroken, gebruik dan de rechter rijstrook. Chauffeurs geven op dit punt meestal de voorkeur aan de rechter rijstrook. Draai langzaam door te signaleren in de linkerrijstrook en laat de auto op de rechterrijstrook veranderen.
 • Als er geen ruimte in het lint is, gaat u naar links en maakt u ruimte vrij.

Ga niet naar de tegenoverliggende rijstrook terwijl u het overgangsvoordeel geeft. Op deze manier kunt u ongewenste ongelukken veroorzaken op de weg die u probeert te geven.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties