Waarschuwing van het Ministerie van Handel tegen creditcardfraude

Waarschuwing van creditcardfraude naar het ministerie van handel
Waarschuwing van creditcardfraude naar het ministerie van handel

Een waarschuwing kwam van het ministerie van Handel met betrekking tot de terugbetaling van kaartkosten, die miljoenen mensen die creditcard gebruiken zeer nauw betrokken zijn. In de verklaring van het ministerie; "Onlangs, door het gebruik van de namen of logo's van ons ministerie of andere openbare instellingen en organisaties op sommige sociale media-accounts", zijn de terugbetalingsprocedures voor creditcardrechten van de banken gestart met betrekking tot de pandemieperiode die we hebben gepasseerd. Klik op de bovenstaande link om uw terugbetaling te ontvangen. " Er is vastgesteld dat er een aantal aandelen zijn geplaatst.


Het is nuttig om de volgende informatie te verstrekken om te voorkomen dat onze klanten worden blootgesteld aan fraude en het gebruik van creditcardinformatie.

Met wet nr. 6502 inzake de bescherming van de consument zijn kaartuitgevende organisaties verplicht om consumenten een creditcard aan te bieden die zij niet in rekening brengen onder de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage of een vergelijkbare naam. Op basis van de genoemde wet zijn de relevante artikelen opgesteld door de Centrale Bank van de Republiek Turkije en 7, die in maart in werking is getreden "Communiqué betreffende de beginselen en procedures betreffende de vergoeding die van de financiële consument moet worden ontvangen" in het artikel "Bank- en creditcardvergoedingen" met de titel de regelingen getroffen met betrekking tot de kaartrechten.

Met het voornoemde artikel wordt gesteld dat de instellingen die kaarten uitgeven: `` Ze moeten een type creditcard aanbieden waarvoor ze geen jaarlijkse contributie aan het gebruik van consumenten in rekening brengen, ze zullen een jaarlijks te bepalen bedrag in rekening worden gebracht op basis van de kenmerken van de creditcards, dat deze vergoedingen alleen jaarlijks kunnen worden geïnd na het eerste gebruik van de consumentenschuldenaar, Zolang deze kaart inactief is, kan er geen jaarlijkse contributie in rekening worden gebracht van een creditcard die ten minste 180 dagen niet actief is geweest ”.

Let op creditcardfraude

Volgens deze verordening kunnen creditcardkosten in rekening worden gebracht van creditcards en mogen socialemedia-accounts die claimen te worden terugbetaald met de namen of logo's van het ministerie of andere openbare instellingen en organisaties, niet worden gerespecteerd, en onze burgers moeten voorzichtig zijn met dergelijke fraude.

In het geval dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor de kaartvergoedingen als gevolg van winkelverbintenissen en praktijken die mogelijk in strijd zijn met de bepalingen van de relevante wetgeving, moet eerst de kaartuitgevende instelling worden geraadpleegd.

Als het geschil met de kaartuitgever niet kan worden opgelost, kunnen de 'Consumer Arbitration Committees' worden ingeschakeld voor de geschillen onder de relevante wet onder de relevante wet, en de 'Consumer Courts' kunnen worden toegepast op de geschillen die dit bedrag overschrijden.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties