Waarop moet worden gelet bij het winteronderhoud van voertuigen op LPG?

Waar moet bij de winteronderhoud van voertuigen op lpg-brandstof op worden gelet?
Waar moet bij de winteronderhoud van voertuigen op lpg-brandstof op worden gelet?

De winterse omstandigheden beginnen voelbaar te worden in ons land. Met de dalende weertemperaturen hebben onze voertuigen uitrusting en onderhoud nodig die geschikt zijn voor de winter. LPG-voertuigen kunnen daarentegen andere behoeften hebben. Weer - BRC geeft aan dat het brandstofmengsel voor koude lucht varieert in Turkije, CEO Kadir Knitter, "LPG-voertuigen vereisen een herconfiguratie van het brandstof-luchtmengsel in de winter.


Omdat BRC-systemen automatisch de gegevens ontvangen en verwerken die ze van de voertuigsensoren ontvangen via de benzine-ECU, zijn er geen aanvullende instellingen nodig. Bovendien zijn, zoals in elk voertuig, bij LPG-voertuigen, luchtfilter, vervanging van antivries, controle van het ontstekingssysteem en onderhoud van bougies, batterijcontrole, overschakeling op winterbanden verplichte procedures voor de winter ”.

LPG-voertuigen hebben, net als alle andere voertuigen, onderhoud nodig bij seizoenswisselingen en in bepaalde periodes. Waar moet tegenwoordig rekening mee worden gehouden bij LPG-voertuigen wanneer het winterseizoen zijn gezicht begint te vertonen?

'S Werelds grootste fabrikant van alternatieve brandstofsystemen in Turkije brc'n CEO Kadir Knitter, LPG was een belangrijke verklaring voor het winteronderhoud van voertuigen. Örücü wees erop dat de brandstof-luchtaanpassing moet worden aangepast voor de winter in LPG-voertuigen, en het belang van het controleren en vervangen van antivries, filter, accu, bougies, motoroliën, remblokken indien nodig.

'VOERTUIGEN MET BRC AUTOMATISCHE AFSTELLING LUCHT-BRANDSTOF'

Hij zei dat de wintermaanden in koude lucht op een intensere manier de motor BRC Turkije CEO Kadir Knitter zullen ingaan, "gegeven bij stationair draaien of gas in de motorcyclus tijdschommelingen duiden op de noodzaak van reorganisatie van het uitgaande gas-luchtmengsel van de motor. In BRC-ombouwkits wordt deze opstelling automatisch uitgevoerd met de informatie van de voertuigsensoren. Sensoren die detecteren dat de lucht gecondenseerd is, sturen de informatie naar de elektronische regeleenheid (ECU). De ECU past de lucht-brandstofverhouding aan op basis van deze gegevens. "Er zijn geen schommelingen in snelheid in systemen die de brandstofkalibratie automatisch aanpassen aan de weersomstandigheden buiten, en het voertuig rijdt efficiënter en correcter."

'HET IS BELANGRIJK OM VERBRUIKSARTIKELEN ZOALS FILTER, OLIE EN ANTIVRIES TE VERANDEREN'

Verwijzend naar het belang van het vervangen van de verbruiksartikelen die alle voertuigen nodig hebben voor periodiek onderhoud voordat ze de wintermaanden ingaan, zei Örücü: “Het luchtfilter is de uitrusting waarmee het voertuig correct en gezond kan ademen. Een schoon, nieuw vervangen luchtfilter zorgt voor een ononderbroken en gezonde luchtstroom. LPG-voertuigen rijden op LPG in gasfase, dat wordt verdampt door gebruik te maken van de koelwatertemperatuur van de motor. Om deze reden is voldoende en continue verwarming van de LPG-regelaar de belangrijkste voorwaarde voor een goede en efficiënte werking van de motor. Op dit punt is antivries van groot belang om de motor en het koelwater op een bepaalde temperatuur te houden en om het water gemakkelijk door alle waterkanalen te laten stromen. Andere belangrijke apparatuur die door luchtverversing wordt beïnvloed, zijn de accu, het ontstekingssysteem en de bougies van het voertuig. Het is verplicht om ze te controleren en indien nodig te vervangen voor brandstofbesparing. Bovendien is het de juiste beslissing om tijdens de wintermaanden de viscositeitsolie te gebruiken en te vervangen die wordt aanbevolen door de fabrikant en geautoriseerde diensten, en om de remmen en remblokken te controleren ”.

'PROPAAN OF LPG GESCHIKT VOOR DE WINTER MOET HOOG ZIJN'

Kadir Örücü zei dat LPG-brandstof in de zomermaanden voor 70 procent uit butaan en voor 30 procent uit propaangas bestaat en zei: “Omdat LPG, dat gemakkelijker verdampt en een hoge dampspanning heeft, nodig is in de wintermaanden; Er wordt een mengsel van 50 procent butaan en 50 procent propaan gebruikt. In de winter moeten consumenten zich afvragen of LPG wordt geproduceerd onder winterse omstandigheden. "Propaanrijke brandstof zal gemakkelijker verdampen in winterse omstandigheden, waardoor het voertuig gezonder rijdt."

'DE WINTERBAND MAG NIET VERGETEN WORDEN!'

Örücü herinnert de chauffeurs eraan om winterbanden te vervangen, wat een onmisbaar onderdeel is van de wintermaanden, zei Örücü: “Ongeacht het voertuig dat we gebruiken, moeten onze banden worden vervangen door winterbanden als het weer kouder wordt. Winterbanden zijn van onschatbare waarde voor een veilige grip en een gezonde remweg bij regenachtig weer. Het vermijden van bandenkosten kan toekomstige ongelukken uitlokken. "We kunnen slechter betalen voor het vermijden van een kleine uitgave."


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties