Reactie van TÜLOMSAŞ van Çakırözer aan minister Karaismailoğlu

Tulomsas reactie op karaismailogl, die naar de turbocompressor kijkt
Tulomsas reactie op karaismailogl, die naar de turbocompressor kijkt

Utku Çakırözer, plaatsvervanger van CHP Eskişehir, bracht TÜLOMSAŞ op de agenda, dat gelieerd was aan het bedrijf dat onder de naam TÜRASAŞ in Ankara was opgericht met het besluit van de president, in de begrotingsonderhandelingen voor 2021 van het ministerie van Transport en Infrastructuur in de Turkse Grote Nationale Vergadering.


Utku Çakırözer van de CHP zei dat TÜLOMSAŞ, dat met het in maart gepubliceerde decreet was aangesloten bij TÜRASAŞ, zijn oude karakter verloor: “Je hebt TÜLOMSAŞ, de producerende instelling, jarenlang gepacificeerd omdat we plaatsen zullen vinden voor bureaucraten die de Metropolitan Municipality van Istanbul verlaten. TÜLOMSAŞ, dat plaatsvond in de eerste 500 van de Istanbul Chamber of Industry in de afgelopen vijf jaar, vorig jaar een omzet van 400 miljoen lira maakte en een winst van 10 miljoen lira maakte, is dit jaar op het punt gekomen om verlies te verklaren. Werknemers hebben geen moreel, geen nieuwe banen, geen projecten. Je hebt de enorme fabriek voltooid. "Zo'n bedrijf, zo'n planning bestaat niet", zei hij.

Çakırözer bracht ook de wisselingen van plichten in TCDD ter sprake en zei: “We zien zulke dingen dat presidenten, vice-presidenten, regionale directeuren, stationsmanagers, plaatsvervangers en kassamedewerkers worden verbannen. Is de regering veranderd? Wat zijn dat voor personeelsbannelingen ”, vroeg hij. Çakırözer vroeg minister Karaismailoğlu om degenen te straffen die verantwoordelijk waren voor treinongevallen op de spoorwegen.

"Winstgevende instelling is aangekomen op het punt van verliesverklaring"

Utku Çakırözer, plaatsvervanger van CHP Eskişehir, bracht de laatste status van TÜLOMSAŞ, die verbonden was met het in Ankara gevestigde bedrijf onder de naam TÜRASAŞ, op de agenda van minister Adil Karaismailoğlu met het presidentieel besluit dat in maart werd gepubliceerd in de begrotingsonderhandelingen van het Ministerie van Transport en Infrastructuur bij de TBMM-begrotingsonderhandelingen over het plan en de begroting. Çakırözer zei dat de aard van TÜLOMSAŞ werd vernietigd nadat het directoraat-generaal van TÜLOMSAŞ was verbonden met het in Ankara gevestigde bedrijf en het proces had overgebracht.

Çakırözer zei dat TÜLOMSAŞ passief is gemaakt: “Spoorsystemen en luchtvaartsystemen zijn belangrijk in termen van exportdoelstellingen. in railsystemen zijn belangrijke doelen die we stellen voor de Turkije. In plaats van onze belangrijke industriële instellingen te beschermen, maken we ze passief. TÜLOMSAŞ in Eskişehir, TÜVASAŞ in Adapazarı, TÜDEMSAŞ in Sivas werden samengevoegd en de naam was 'TÜRASAŞ'. Er werd een nieuw bedrijf opgericht, een bureaucraat die de Metropolitan Municipality van Istanbul verliet, kwam aan het hoofd, er werd een staf opgericht. Maar helaas zagen we dat de kwaliteit van deze instellingen na deze fusie verloren ging. Ik zal u een voorbeeld geven van TÜLOMSAŞ. In de afgelopen vijf jaar, in de eerste 500 en eerste duizend van de Kamer van Industrie van Istanbul; TÜLOMSAŞ, dat vorig jaar een omzet van 400 miljoen lira en een winst van 10 miljoen lira maakte, kwam dit jaar op het punt om verlies te declareren. We ontmoeten de arbeiders die daar in Eskişehir werken. Geen van hen is tevreden, ze hebben geen moreel. Omdat er geen nieuwe banen zijn, geen projecten. "TULOMSAS, dat een overeenkomst sloot met General Electric om 50 locomotieven te produceren en er 11 exporteerde, heeft die oude situatie helaas niet meer."

"100 miljoen verlies voor Eskişehir"

Çakırözer, eraan herinnerend dat TÜLOMSAŞ, samen met zijn onderaannemers, een bedrijfspotentieel van 100 miljoen lira per jaar aan de subindustrie van Eskişehir leverde, verklaarde dat de pacificatie van TÜLOMSAŞ de Eskişehir-industrie schaadde. Çakırözer zei: “Passivering van TÜLOMSAŞ schaadt zowel Eskişehir als de economie van het land. Bestellingen worden gegeven vanuit Ankara. Als Eskişehir de kans krijgt, zal hij van die kansen kunnen profiteren. Zo'n bedrijf, zo'n planning niet. "Er is een probleem met deze plannen."

Het bedrijf heeft niet eens een website!

Çakırözer zei dat zelfs een website van het bedrijf opgericht onder de naam TÜRASAŞ niet geactiveerd kon worden, “Zelfs de website van TÜRASAŞ, het nieuwe bedrijf dat je hebt opgericht, kon niet worden geactiveerd. Dus iemand uit het buitenland zei: 'Ja, is er zo iemand? Wat is er met dit bedrijf gebeurd? ' Er is geen site waar ze onderzoek naar kunnen doen. Dit gebeurt niet. Als we exportdoelen zeggen, is het onaanvaardbaar om ze te hebben ”, zei hij.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties