Logistieke sector binnen de reikwijdte van de klimaatdoelstellingen 2030

logistieke sector in het kader van klimaatdoelstellingen
logistieke sector in het kader van klimaatdoelstellingen

Broeikasgassen die in de atmosfeer vrijkwamen als gevolg van industriële en landbouwactiviteiten, met name het gebruik van fossiele brandstoffen, verhoogden de gemiddelde temperaturen die over de hele wereld werden gemeten. Stijgende temperatuur, woestijnvorming, onbalans in neerslag, droogte, storm enz., Die kunnen worden gezien als het resultaat van wereldwijde klimaatverandering. meteorologische gebeurtenissen zoals oorzaak om meer te zien. Er wordt transnationaal beleid ontwikkeld om de effecten van klimaatverandering op het leven en het ecologisch evenwicht in de wereld te verminderen. De klimaatcrisis wordt mondiaal aangepakt met regelgeving als het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering, het Protocol van Kyoto en het Akkoord van Parijs, hoewel hun activiteiten en hun bijdragen om de beoogde resultaten te bereiken worden besproken. De wereldwijde klimaatcrisis staat ook op de agenda van regionale economische en politieke organisaties, en de Europese Unie staat op de eerste plaats van deze organisaties.


Met de eind 2019 aangekondigde Europese Groene Consensus heeft de Europese Commissie haar nieuwe milieuplannen met het wereldpubliek gedeeld. De overeenkomst vereist een radicale en milieuvriendelijke transformatie, met name de industriële activiteiten in de Europese Unie, en binnen deze reikwijdte is het bedoeld om de koolstofemissies tegen 2030 met 1990% onder het niveau van 55 te verminderen en om van het continent een koolstofneutraal gebied te maken tegen 2050, met als doel nul koolstofemissies. Het plan van de Europese Unie beperkt zich niet tot het Europese continent, en de handelspartners en buurlanden van de EU zullen rechtstreeks worden beïnvloed door de maatregelen die in dit plan worden overwogen in de stappen die moeten worden genomen in de richting van klimaatverandering, een wereldwijd probleem van aard.

Half september 2020 deelde de Europese Commissie haar rapport over de weerspiegeling van de doelstellingen voor 2030 voor verschillende sectoren. In het door de Commissie gepubliceerde rapport worden evaluaties gemaakt voor alle sectoren die zich bezighouden met economische activiteit. Een van deze sectoren is de transport- en logistieke sector, die een belangrijk aandeel hebben in de uitstoot van broeikasgassen. De beoogde vermindering van de koolstofemissies zal worden bereikt door middel van instrumenten zoals de combinatie van verschillende vervoerswijzen, veranderingen in de brandstofmix, een breder gebruik van duurzame vervoerswijzen, digitalisering en stimuleringsmechanismen.

Het rapport van de Europese Commissie bevat de volgende aanbevelingen over de transport- en logistieke sector.

Hernieuwbare energie: De transportsector zal zijn aandeel in hernieuwbare energie tegen 2030 moeten verhogen tot ongeveer 24% door het gebruik van hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen zoals elektrificatie, geavanceerde biobrandstoffen of andere duurzame alternatieven. Er zal ook infrastructuur nodig zijn om de grootschalige distributie van hernieuwbare energiebronnen te waarborgen.

Duurzame alternatieve brandstoffen voor luchtvaart en scheepvaart: Om de efficiëntie van vliegtuigen, schepen en hun operaties te verbeteren en het gebruik van duurzaam geproduceerde hernieuwbare en koolstofarme brandstoffen te vergroten, zullen beide sectoren hun werk op dit gebied moeten opschalen.

EU-emissiehandelssysteem (ETS) voor de weg: De uitbreiding van de ETS, die momenteel op de agenda van de Commissie staat, zal waarschijnlijk betrekking hebben op de uitstoot van het wegvervoer. De Commissie zal proberen de weg op te nemen in haar wetgevingsvoorstel voor de uitbreiding van de ETS. Er zijn echter aanwijzingen dat het voorzitterschap van de Commissie twijfelt of een dergelijke maatregel wel geschikt is voor het wegvervoer.

EU-ETS voor luchtvaart en maritiem: De Commissie merkt op dat de EU de luchtvaartemissies binnen de EU moet blijven reguleren, althans in de ETS, en het zeevervoer binnen de EU in de ETS moet opnemen.

CO2-emissienormen voor voertuigen: Hoewel de Commissie van plan is de CO2030-emissienormen voor 2 voor auto's en bestelwagens te heroverwegen en aan te scherpen, vallen vrachtwagens momenteel niet onder de richtlijn, aangezien de 2022-normen voor vrachtwagens volgens de planning in 2030 zullen worden herzien.

Uitfasering van verbrandingsmotoren in voertuigen: De Commissie zal overwegen wanneer de levering van verbrandingsmotoren in auto's op de interne markt van de EU moet worden stopgezet. Voorlopig is dit plan alleen voor conventionele auto's, maar de Commissie geeft aan dat ook vrachtwagens op dit punt moeten worden beoordeeld.

De manieren waarop de EU-emissiereductiedoelstelling kan worden bereikt, zullen worden bepaald door het ontwikkelen van wetgevingsvoorstellen door de Commissie. Tot juni 2021 wordt de huidige wetgeving herzien en zullen de nodige wijzigingen worden aangebracht.

De Europese Groene Consensus heeft ook betrekking op het bepalen van de resultaten en het plannen van de stappen die Turkije moet nemen om deze te bereiken, is op verschillende manieren belangrijk. De eerste hiervan zijn de maatregelen die moeten worden genomen van industrieën die zich bezighouden met productie voor de buitenlandse handel van Turkije. De waarschijnlijke impact van Turkije op de industrie van koolstofbelasting aan de grens die moet worden geheven om het concurrentievermogen van Europese bedrijven die zich bezighouden met milieuvriendelijke productie, moet worden beoordeeld. Emissiearme producerende landen krijgen een gunstige positie in de handel met de EU. Als we bedenken dat de helft van de Turkse export naar EU-landen, komt het belang van de te nemen maatregelen naar voren.

Een ander te plannen gebied is de transportsector. De doelstellingen die de EU zal stellen met betrekking tot de transportsector, die kan worden beschouwd als een integraal onderdeel van de buitenlandse handel, zullen zowel in de transportsector als in de productiesector tot uiting komen. Om deze reden kan het nodig zijn om het goederenvervoer dat voornamelijk over de weg wordt vervoerd te verschuiven naar milieuvriendelijke transporttypen zoals spoor- en gecombineerd vervoer, om logistieke centra goed te ontwerpen waar vrachtoverdracht tussen transporttypen wordt vergemakkelijkt, en om wets- en implementatiewijzigingen op te nemen die zullen worden aangebracht op basis van het duurzaamheidsprincipe. Investeren in milieuvriendelijke technologieën, het aanmoedigen van deze investeringen, het ontwikkelen en faciliteren van de fysieke en wetgevende infrastructuur voor transitovervoer kunnen worden beschouwd als andere te nemen maatregelen.

Het Sustainable Logistics Certificate, dat voor het eerst werd gecreëerd en geïntroduceerd door UTIKAD op het 2014e FIATA Wereldcongres georganiseerd door UTIKAD in 52 onder het motto van duurzame groei in de logistiek in Istanbul, is een van de absolute indicatoren van het belang dat UTIKAD hecht aan de duurzaamheid van de industrie. Binnen de scope van het certificaat wordt duurzaamheid niet alleen gereduceerd tot klimaatverandering, maar is er ook een holistische benadering ontwikkeld voor de duurzaamheid van bedrijven die actief zijn in de logistieke sector in een breed perspectief van werknemersrechten tot klanttevredenheidssysteem. UTIKAD ontving de Low Carbon Hero Award die wordt toegekend aan organisaties die de strijd tegen klimaatverandering ondersteunen door hun ecologische voetafdruk te verkleinen in het kader van de 2018e Istanbul Carbon Summit die in XNUMX werd gehouden met het Sustainable Logistics Certificate-initiatief.

De duurzaamheidsreis van UTIKAD is doorgevoerd naar de internationale arena en vertegenwoordigt bij het CLECAT Sustainable Logistics Institute en het voorzitterschap van de FIATA Sustainable Logistics Working Group, dat in 2019 werd uitgevoerd door UTIKAD General Manager Cavit Uğur. In de FIATA Werkgroep Duurzame Logistiek wordt gesteld dat verduurzaming van de logistieke sector mogelijk is met een integrale benadering van het onderwerp, en de projecten die door de werkgroep worden ontwikkeld, worden in dit kader geëvalueerd.

Alperen Guler
UTIKAD Manager Sectorale Relaties


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties