Kies seizoensbanden voor veilig rijden

Kies banden die geschikt zijn voor het seizoen om veilig te rijden
Kies banden die geschikt zijn voor het seizoen om veilig te rijden

Hoewel ongevallen als gevolg van ongunstige weersomstandigheden tot de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen in de wereld behoren; Zomerbanden die worden gebruikt in natte en koude winterse omstandigheden waar de luchttemperatuur onder een bepaald niveau zakt, hard worden en niet voldoende wegligging kunnen bieden.


Om te benadrukken dat het kiezen van banden die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden in alle seizoenen belangrijk is voor een veilige rijervaring, raadt Continental aan om over te schakelen op winterbanden als de luchttemperatuur onder de + 7 graden daalt.

Het gebruik van seizoensbanden is op veel punten belangrijk, van veiligheid van mensenlevens en eigendommen tot brandstofbesparing, van rijcomfort tot ecologische duurzaamheid. Zomerbanden bieden onvoldoende grip in natte en koude winterse omstandigheden als de luchttemperatuur onder een bepaald niveau is. Tegelijkertijd verhardt het oppervlak dat in contact komt met de grond bij temperaturen onder +7 graden. Als het weer onder de +7 graden daalt, is het daarom noodzakelijk om over te schakelen op winterbanden voor natte en besneeuwde terreinen in plaats van zomerbanden.

Continental stelt dat de keuze van seizoensbanden op dit punt belangrijk is en brengt al zijn ervaring over van remschijven en bandenproductie tot winterbanden die speciaal zijn ontwikkeld voor barre weersomstandigheden. De winterbanden van Continental, die alle punten hebben gekregen door superieure prestaties te leveren in tests die zijn uitgevoerd door onafhankelijke organisaties, bieden bestuurders maximale remprestaties en veiligheid.

Winterbanden met topprestaties van Continental

De WinterContact TS 860, de winterband voor testkampioenen die door de ingenieurs van Continental speciaal is ontwikkeld voor barre winterse omstandigheden, bewijst zijn succes door superieure prestaties te leveren tijdens vele testritten die door onafhankelijke organisaties worden uitgevoerd.

De voordelen van het gebruik van winterbanden in de winter zijn als volgt;

  • Winterbanden die zijn geproduceerd met een speciaal ontwikkelde rubbersamenstelling, verharden niet, zelfs niet als de temperatuur daalt, waardoor de grip op de weg toeneemt.
  • Dankzij de speciale compounds die bij de productie van winterbanden worden gebruikt, levert hij zelfs bij lage temperaturen maximale prestaties.
  • Het gebruik van zomerbanden in de winter zorgt ervoor dat de banden sneller slijten, terwijl het blijven gebruiken van winterbanden in de zomer tot prestatieverlies en een snelle uitputting van de levensduur van de band leidt.
  • Bij het kiezen van winterbanden is het belangrijk om de originele bandenmaat van het voertuig in acht te nemen. Als er een maatwijziging van het voertuig moet worden doorgevoerd, moet rekening worden gehouden met de door de voertuigfabrikant aanbevolen afmetingen.
  • Hoewel het zuinig lijkt om het hele jaar door één type band te gebruiken, brengt het meer kosten met zich mee.

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties