De waterstofaangedreven trein in Duitsland zal in 2024 in gebruik zijn

De trein die in Duitsland met waterstof werkt, wordt komend jaar in gebruik genomen
De trein die in Duitsland met waterstof werkt, wordt komend jaar in gebruik genomen

Deutsche Bahn, de Duitse staatsspoorwegen, kondigde aan dat er een waterstofstation komt voor de nieuw ontwikkelde trein op waterstof met een bereik van 2024 kilometer, die in 600 in gebruik zal worden genomen.


Sabina Jeschke, lid van de raad van bestuur van Deutsche Bahn, verklaarde dat het station zal voorzien in waterstof tanken in normale voertuigtijd op fossiele brandstof, terwijl het feit dat we de trein zo snel zullen tanken als een dieseltrein aantoont dat een klimaatvriendelijke transporttransitie mogelijk is. Deutsche Bahn wil over 30 jaar klimaatneutraal zijn.

Dit onderstreept het plan van de Duitse staatsspoorwegen Deutsche Bahn om de CO2050-uitstoot in 1.300 tot nul terug te brengen, dit betekent de vervanging van 13.000 dieseleenheden, de XNUMX kilometer lange spoorlijn heeft geen bovenleidingen, dus we moeten het verbruik van fossiele brandstoffen tot nul terugbrengen. "Dan gebruiken we geen enkel dieselvoertuig", zei hij.

Er wordt gezegd dat de trein, die zal worden getest in de steden Tübingen, Horb en Pforzheim in de deelstaat Baden-Wuerttemberg in Zuid-Duitsland, ongeveer 600 ton CO330 per jaar zal besparen en een maximale snelheid van 2 kilometer per uur zal hebben.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties