Historisch avontuur van de tandenborstel! Wanneer werd de eerste tandenborstel gebruikt?

Historisch avontuur van tandenborstel die de eerste tandenborstel gebruikte en wanneer
Historisch avontuur van tandenborstel die de eerste tandenborstel gebruikte en wanneer

Een tandenborstel is een soort borstel die wordt gebruikt om tanden te poetsen. Een normale tandenborstel heeft veertig borstelharenbundels en gemiddeld 40-50 borstelharen per bundel. Sinds de ontwikkeling worden synthetische vezels gebruikt in tandenborstels, maar soms worden ook haren van dieren gebruikt.


Sinds de periode voordat de geschiedenis werd opgetekend, zijn er verschillende maatregelen genomen voor mondreiniging. Bij mondreiniging, takken, veren, botten van dieren, egelstekels, etc. tools werden gebruikt. De eerste tandenborstel die in de geschiedenis bekend is, werd gemaakt in het oude Egypte in 3000 voor Christus met behulp van boomtakken ter grootte van een potlood. Tandenborstels in Rome bestonden uit tandenstokers gemaakt van natuurlijke materialen. In de islamitische wereld werden tandenborstels gemaakt van de takken van de Salvadora persica (miswak) boom. Het gebruik van miswak werd uitgelegd door de profeet Hz. Het gaat terug tot de tijd van Mohammed. Natriumbicarbonaat en krijt zijn in de geschiedenis ook veel gebruikt bij het reinigen van tanden.

De eerste tandenborstel, die doet denken aan de huidige tandenborstel, werd in 1498 in China gemaakt. De haren die uit de nek van varkens werden geplukt die in de koude klimaten van Siberië en China leefden, waren vastgebonden aan bamboe- of bottenstengels. Handelaren uit het Oosten boden deze borstels aan Europeanen, maar ze vonden het varkenshaar te hard. Europeanen die in die tijd hun tanden poetsten (wat niet gebruikelijk was) gaven de voorkeur aan zachtere paardenhaarborstels. In die tijd maakten de meeste mensen echter hun tanden schoon met een harde veer na het eten (zoals de Romeinen deden) en gebruikten ze koperen of zilveren tandenstokers. Deze situatie ging door totdat in 1938 de eerste tandenborstel met nylon haren werd ontdekt.

De eerste tandenborstel werd in 1857 gepatenteerd door HN Wadsworth in de Verenigde Staten (US Patent nr. 18.653), en na 1885 gingen veel Amerikaanse bedrijven in massaproductie.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties