Een zaadtapijt werd tegen erosie op de berg Erciyes gelegd

Het zaadtapijt werd tegen erosie op de erciyes-berg gelegd
Het zaadtapijt werd tegen erosie op de erciyes-berg gelegd

Burgemeester Büyükkılıç zei dat na het werk dat is uitgevoerd om het plantenweefsel in Erciyes te verrijken, erosie zal worden voorkomen, de tijd om de sneeuw op de grond te houden zal worden verlengd en een groenere textuur zal heersen.


Burgemeester van Kayseri Metropolitan Municipality Dr. Mamdouh Büyükkılıç'ın, heeft aangekondigd dat Turkije's belangrijkste toeristische centra van skiën en zaden van het Erciyes biyotekstil tapijt zijn gelegd. Burgemeester Büyükkılıç, die verklaarde dat de zaden van de planten die in de regio werden gekweekt in natuurlijk oplosbaar biotextiel werden geplaatst en dat het geproduceerde tapijt in de regio Tekir werd gelegd, zei dat na het werk dat is gedaan om het plantenweefsel in Erciyes te verrijken, erosie zal worden voorkomen, de tijd om de sneeuw op de grond te houden zal worden verlengd en een groenere textuur zal ontstaan. vertelde.

In de strijd voor een groenere Erciyes-berg werkte de Kayseri Metropolitan Municipality in 2018 aan plantensoorten die van nature in het gebied groeien. Bodemanalyses werden uitgevoerd om het toenmalige plantenweefsel in Erciyes te verrijken, en als resultaat van deze analyses werden studies uitgevoerd op van nature groeiende soorten zoals toorts, kangal, azijn, kamille, sainfoin, keven, rododendrons. Rose marshmallow-zaden werden geplant in Hacılar en Hisarcık, en madeliefjeszaden werden geplant bij Tekir en Hacılar-deuren. Er is vastgesteld dat het project, dat is gestart om de duur van het vasthouden van sneeuw te verlengen, die wordt verminderd door verdunning van het plantenweefsel in gebieden met intensief gebruik, en om erosie door regen te voorkomen, succesvol is gebleken.

NIEUW GEKWEEKTE PLANTENSOORTEN BEPAALD

Metropolitan burgemeester Dr. Memduh Büyükkılıç zei: “In Erciyes in 2018 werd opgemerkt dat de zaden die waren verzameld van bestaande planten opnieuw in het veld werden gegooid en dat nieuwe planten groen waren in de lente en de onderzoeken waren succesvol. Terwijl de bodemmonsters die in juli 2020 op verschillende punten in het veld werden genomen naar het laboratorium werden gestuurd voor analyse, werden de bol-, broom- en discrete soorten die in dit gebied konden groeien, gedetecteerd ”.

ZOWEL EROSIE ZAL WORDEN VOORKOMEN ALS DE TIJD VAN HOLDING

Burgemeester Büyükkılıç benadrukte dat vegetatie nodig is om bodemerosie te voorkomen en om de sneeuw van de eerste sneeuwval in Erciyes tegen te houden en zei: “Momenteel zijn er elk jaar 50 vrachtwagens met aarde naar het gebied vervoerd terwijl de sneeuw smelt in de lente en er is infrastructuur aangelegd voor groene grond. In Erciyes, met de zorg dat de zaden door de wind en de helling van het land zullen worden geblazen, werd een zaadtapijt geproduceerd door de methode van naaldling tot natuurlijk oplosbaar biotextiel om de plant gemakkelijker te laten wortelen. Het geproduceerde zaadtapijt is met succes op het veld gelegd. " hij sprak.

Büyükkılıç onderstreepte dat het biotextielzaadtapijt Erciyes vanaf mei 2021 in een groene bedekking zal veranderen en verklaarde dat hun werk zal doorgaan om het plantenweefsel in Erciyes te verrijken.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties