Covid-19 vaccinonderzoeken opengesteld voor participatie van burgers

Covid-vaccin werkt opengesteld voor burgers
Covid-vaccin werkt opengesteld voor burgers

Fase 19-onderzoeken van het Covid-3-vaccin werden opengesteld voor de deelname van burgers. De verklaring van het ministerie van Volksgezondheid luidt als volgt: “Het Covid-15-vaccin van Chinese oorsprong, dat op 3 september in ons land met fase 19-onderzoeken startte, begint te worden toegepast op vrijwillige burgers na gezondheidswerkers. Burgers van 18-59 jaar die nog niet eerder Covid-19 hebben gehad, https://covid19asi.calismasi.info of door te bellen naar 0850 811 18.


Aanvragen voor het Covidien-19-vaccin worden voortgezet in 12 centra in 25 steden in Turkije. Het vaccin, dat voor het eerst werd geïntroduceerd bij gezondheidswerkers met een hoog risico, is tot op heden toegediend aan 726 vrijwillige gezondheidswerkers en er zijn 1237 vaccindoses toegediend. Omdat de veiligheidsgegevens van de aanvragen in de groep zorgprofessionals positief werden beoordeeld, werden de aanvragen ook opengesteld voor normale risicovolle burgers. Voor elke 500 vrijwilligers in de lopende vaccinatiestadia worden tussentijdse evaluatierapporten opgesteld.

Volgens het tussentijdse veiligheidsrapport dat op 6 november met 518 mensen werd opgesteld, werd vastgesteld dat het vaccin geen significante bijwerkingen had. De meest voorkomende bijwerkingen werden gerapporteerd als vermoeidheid (7,5%), hoofdpijn (3,5%), spierpijn (3%), koorts (3%) en pijn op de injectieplaats (2,5%). De onafhankelijke datamonitoringscommissie meldde bij de evaluatie van het tussentijdse veiligheidsrapport met de beschikbare gegevens geen bedenkingen te hebben bij de veiligheid van het vaccin. De vaccinatie verloopt in twee fasen: gezondheidswerkers met een hoog risico en vrijwilligers met een normaal risico.

Het Covid-19-vaccin zal naar verwachting worden toegepast op in totaal 12 450 vrijwilligers. In de vaccinstudie krijgen sommige vrijwilligers het eigenlijke vaccin en het andere deel een placebo. Deze methode wordt willekeurig bepaald door het computerprogramma en het onderzoeksteam weet niet wat er met welke vrijwilliger is gedaan. Bij de proeven die op vrijwillige burgers moeten worden uitgevoerd, zullen 3 op de 2 mensen een echt vaccin krijgen. Op deze manier wordt het verschil in effect tussen het echte vaccin en het niet-vaccin onthuld. Aan het einde van de studie zullen alle vrijwilligers in de placebogroep worden teruggevraagd naar de centra en zal de daadwerkelijke vaccinatie worden toegediend. "


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties