Reactie van Haydarpaşa Solidariteit aan de minister van Transport: het is genoeg

Het antwoord van Haydarpas solidariteit aan de minister van Transport is nu voldoende
Het antwoord van Haydarpas solidariteit aan de minister van Transport is nu voldoende

Haydarpaşa Solidarity reageerde op de verklaring van minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu over Haydarpaşa als "We zullen deze plek als museum presenteren aan Istanbul nadat de archeologische opgravingen zijn voltooid."


Op 20 november 2020 verbleef minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu de "oude" op het treinstation van Haydarpasa in Turkije. Daar Marmaray het nieuwe Turkije. Haydarpaşa Solidarity reageerde met een persbericht op de 462e zondagse protestactie en zei dat "we deze plek als een museum zullen presenteren aan Istanbul als de archeologische opgravingen voorbij zijn."

De hele verklaring van Haydarpaşa Solidarity is als volgt; “Sinds 2004 hebben centrale en lokale bestuurders de volgende verklaringen afgelegd over het lot van het treinstation van Haydarpaşa.

 • In maart 2005 Burgemeester van IMM, Kadir Topbaş: We hebben Istanbul tentoongesteld op de “International Cannes Real Estate Fair”, waaronder 20 Vision Projects die werden gepresenteerd; Er is ook Haydarpaşa Station en Port Area Transformation Project "
 • Op 13 juli 2005 Premier Recep Tayip Erdogan: "We staan ​​vast op het project, het project zal nog beter worden als we het Haydarpaşa High School-gebouw aan het project toevoegen. We zijn vastbesloten om het aanzien van Istanbul te veranderen met het Haydarpaşa en Galataport-project"
 • Op 10 maart 2008 heeft TCDD General Manager Süleyman KARAMAN: "We hebben een oppervlakte van 101.000 m2 aan de bestaande kant van Haydarpaşa Garın Söğütlüçeşme nodig om onze organisatie haar zakelijke activiteiten te laten uitvoeren.
 • Minister van Transport Binali Yıldırım op 7 februari 2012: “Wat er ook gebeurt in het project, niets van de constructie zal het silhouet van Haydarpaşa onderdrukken. In ieder geval blijft het stationsgebouw op dezelfde manier behouden."Hij zei.
 • Op 2 maart 2012 heeft minister van Jeugd en Sport Suat Kılıç: "Voor de Olympische Spelen van 2020" zullen we een stadion bouwen voor 100 duizend mensen in Haydarpaşa. Gasten bij de opening; Maiden's Tower kijkt uit over het historische schiereiland en de Bosporus ” dedi
 • Minister van Transport Binali Yıldırım op 24 februari 2013: “Het station is niet bij het hotel, het blijft open voor het publiek."Hij zei.
 • Binali Yıldırım, minister van Transport, Maritieme Zaken en Communicatie, op 19 juni 2013: "Er bestaat niet zoiets als de sluiting van het treinstation Haydarpaşa, de bestaande lijnen worden vernieuwd en uitgebreid"
 • Op 28 oktober 2014 heeft minister van Transport Lütfi Elvan: “Tot dusver is er geen officieel verzoek voor ons geweest. Als ministerie hebben we niet zo'n agenda. Er is geen verzoek van de privatiseringsadministratie of een andere instelling voor het treinstation van Haydarpaşa. Ik denk dat we moeten kijken naar deze Gar waar we zo veel om geven als onze leerlingen"Hij zei.
 • Ahmet Aslan, minister van Transport en Infrastructuur, op 17 augustus 2016: "Het treinstation Haydarpaşa zal met hogesnelheidstreinen blijven dienen als treinstation naar Istanbul, Istanbulites en ons land.
 • Mehmet Cahit Turhan, minister van Transport en Infrastructuur, op 21 september 2018: "Haydarpaşa-verbinding van de hogesnelheidstrein is ook opgenomen in dit project (Marmaray). We zijn van plan om 4 wegen en 2 platforms te voltooien en in gebruik te nemen. Archeologische opgravingen in deze regio worden voortgezet onder toezicht van het bestuur en het museum.
 • Binali Yıldırım, kandidaat voor IMM-president op 17 februari 2019: “We zullen van deze plek een levend centrum van de Anatolische kant maken. Er zijn geen dergelijke winkelcentra of gebouwen. Het museum wordt ingericht als bibliotheek "
 • In het antwoord op de CİMER-aanvraag op 26 februari 2019: “Als gevolg van de bevindingen die tijdens de aanleg van de Haydarpaşa-verbinding zijn aangetroffen, is de toegang van treinen naar station Haydarpaşa vertraagd. Hoewel er geen datum kan worden gegeven voor dit gebied, wordt toegang tot het Haydarpaşa Station geboden voor intercitytreinen "
 • Adil Karaismailoğlu, minister van Transport en Infrastructuur, op 20 november 2020: "Haydarpasa Train Station verbleef oud in Turkije. Turkije heeft in de nieuwe Marmaray "

Naast dit alles, talloze projecten en "conservering" ironisch genoeg in hun naam sözcüMet de voorbijgaande plannen hield het verlangen naar commerciële transformatie in Haydarpaşa niet op.

"Haydarpaşa wordt Manhattan",

"Haydarpaşa wordt Venetië",

"Haydarpaşa Hotel zal zijn",

Ze zeiden: "Haydarpaşa wordt een handelscentrum."

Haydarpaşa Solidarity, aan de andere kant, verzette zich resoluut tegen deze transformatieplannen die het recht van alle Istanbulieten op de stad schonden. In de geschiedenis van deze strijd verhinderde Haydarpaşa Solidariteit de realisatie van de transformatieprojecten die werden voorgesteld en alleen gericht waren op een bepaald segment, met langdurige en kleurrijke vormen van verzet. Haydarpaşa Solidariteitsactivisten hebben Haydarpaşa Train Station al 15 jaar nooit alleen gelaten met hun strijd en hun constante aanwezigheid op het station.

Vandaag, nogmaals de minister van Transport en Infrastructuur, Adil Karaismailoğlu "Haydarpaşa wordt een museum" Hij zei.

Op de parlementaire vraag van HDP-afgevaardigde Filiz Kerestecioğlu over het feit dat het treinstation van Haydarpaşa vandaag nog steeds niet open is, zei Karaismailoğlu: "Tijdens de bijeenkomst bij de TBMM Plan and Budget Committee,"Haydarpasa treinstation, verbleef in het oude Turkije. Daar Marmaray het nieuwe Turkije. (…) Archeologische opgravingen op het treinstation van Haydarpaşa worden voortgezet onder toezicht van de Raad. Met de voltooiing van de archeologische opgravingen zullen we deze plek als museum ten dienste van Istanbul presenteren.Daarop meldden verschillende nieuwswebsites deze situatie onder de kop 'Haydarpaşa wordt een museum'.

Op 6 december 2015, hoewel het ministerie van Transport zei dat het Haydarpaşa treinstation zou worden hersteld in zijn oorspronkelijke vorm en open zou zijn voor het publiek als een "station", waarom wil het dan nog steeds de functie van Haydarpaşa veranderen? Waarom wordt er op Haydarpaşa nog steeds politiek bedreven met winstgevende projecten?

Het treinstation van Haydarpaşa kon niet worden omgevormd tot "handelscentrum, hotel, kermis, designcentrum". Waarom worden vandaag dezelfde transformatie-initiatieven voortgezet met inhouden als musea en cultuur? Waarom en waarom worden archeologische opgravingen op het treinstation van Haydarpaşa op zo'n manier gebruikt dat ze de geschiedenis, het geheugen, de functie en vooral de wil van de stadsbewoners verraden?

Het is duidelijk dat het doel hier niet is om de waarden van Haydarpaşa Station, de haven en het hele achterveld voor het algemeen belang te behouden en te behouden. Het is duidelijk dat de "museum" -functie, die een positieve reputatie geniet in de samenleving, bedoeld is om de transformatie in Haydarpaşa te rechtvaardigen.

Haydarpaşa Solidariteit, voor 462 weken en 8 jaar markthorloges "Haydarpaşa Gardır Station zal blijven" ze huilde en blijft gillen. Op Haydarpaşa; Er zijn scripties geschreven op het gebied van architectuur, cultureel erfgoed, sociologie en stedenbouw en verdedigde het idee om de Gar levend te houden met zijn eigen functie. Door de academici die werkzaam zijn op het gebied van architectuur en transport werd verklaard dat Istanbul absoluut de stations Haydarpaşa en Sirkeci nodig heeft met hun centrale kenmerken.

Kortom, het belang van Haydarpaşa Train Station in termen van stedelijke, sociale en culturele aspecten is keer op keer uitgelegd, met elke denkbare methode. Haydarpaşa Solidariteit, met name spoorwegers, architecten, ingenieurs, planners, academici, leraren, studenten, blijft de Gar levend houden door de Gar in hun dagelijks leven op te nemen, plezier te hebben, deze plek hier te bespreken en te delen.

iedereen "Haydarpaşa Gardır Station zal blijven" Zou er dan een museum zijn vanuit Haydarpaşa? Het is wederom duidelijk dat het "algemeen welzijn" van de stadsbewoners niet achter het idee schuilt om het Haydarpaşa Station om te vormen tot een museum. Het doel is om de centrale stations, die het treinvervoer van de stad gaan verzorgen zoals het hoort, in gebruik te nemen voor alle stadsbewoners, zoals dat al meer dan honderd jaar het geval is. Kortom, uw belangrijkste prioriteit hier; Zoals het culturele, historische en sociale geheugen van Haydarpaşa Station sterk aangeeft, zou het in het voordeel van de transportfunctie moeten zijn.

Haydarpaşa Solidariteit; Zoals hij herhaaldelijk heeft gesteld, is het geen platform dat ongevoelig is voor archeologie en kunst, tegen musea en culturele activiteiten. Zoals veel wetenschappers hebben verklaard, draagt ​​en verdedigt Haydarpaşa Solidarity koppig het idee dat archeologische opgravingen in de regio met het publiek kunnen worden gedeeld zonder de functie van de Gar te schaden.

Als Haydarpaşa Solidarity noemen we NU GENOEG de functies zoals handel, design, financiën, tentoonstellingscentrum, hotel, museum die de afgelopen 20 jaar worden beheerd. Als stadsbewoners hebben we herhaaldelijk het idee naar voren gebracht dat Haydarpaşa, met al zijn historische, culturele, stedelijke en sociale uniciteit, een centraal station is dat hoort bij de stad en bij ons allemaal, hier al 15 jaar.

Deze plaats, die een vervoersdienst tot stand brengt die voor iedereen toegankelijk is, biedt de veerboot- en treinsynthese voor het gebruik van alle inwoners, is een brug tussen de periferie van de stad en het centrum, bouwt verbindingen tussen Istanbul en andere Anatolische steden, kortom, creëert veel mogelijkheden voor sociale ontmoetingen en dialoog, We laten je nooit alleen.

Als het gemeenschappelijke geheugen en de gemeenschappelijke plaats van alle stadsbewoners en spoorwegreizigers, zullen we onze Gar in leven blijven houden met onze zondagse horloges, picknicks, dansen en muziek totdat treinen, veerboten en mensen terugkeren naar Haydarpaşa.  


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties