Grote stap voor autonoom transport van Ford Otosan en AVL

Grote stap voor autonoom transport van Ford Otosan en Courtyard
Grote stap voor autonoom transport van Ford Otosan en Courtyard

Ford Otosan en AVL zetten hun samenwerking bij de ontwikkeling van autonoom rijden voor vrachtwagens voort met een nieuw project. De partners hebben in het najaar van 2019 met succes de 'platooning - autonoom konvooi'-technologie gedemonstreerd en richten zich nu op de' Level 4 Highway Pilot'-technologie. Dankzij deze technologie, die wordt ontwikkeld voor gebruik in het snelwegtransport, zullen vrachtwagens autonoom activiteiten kunnen vervoeren tussen H2H (hub-to-hub) logistieke centra.


De Level 4 Highway Pilot-technologie zal naar verwachting op de lange termijn een efficiëntere en veiligere transportoplossing bieden in vergelijking met het huidige transport. Het doel van de ontwikkeling van deze technologie is om net zo veel autonoom te kunnen rijden als een door de bestuurder aangedreven voertuig, en nog veiliger. Hiervoor zijn algoritmen ontwikkeld om veilig rijden onder verschillende weers-, verkeers- en wegomstandigheden te garanderen. Deze algoritmen worden zowel in een virtuele omgeving als op echte vrachtwagens getest met de gegevens die tijdens het rijden worden verzameld.

AVL en Ford Otosan werken voornamelijk aan frequentere verkeersscenario's binnen de scope van het project. Het is de bedoeling om de complexiteit van de scenario's geleidelijk te vergroten naarmate het project vordert. best-of-class lidar, radar, bekroonde International Truck of the Year twee camera's uitgerust met sensoren en missiecomputer Ford Trucks F-MAX, begonnen al gegevens te verzamelen in Duitsland en Turkije. De gegevens die tijdens echte ritten worden verzameld, zullen worden gebruikt om op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde detectie- en besluitvormingsalgoritmen te trainen en te testen.

Algoritmen waarvan wordt vastgesteld dat ze nodig zijn om de Level 4 Highway Pilot-functie te vervullen, zullen gezamenlijk door Ford Otosan en AVL worden ontwikkeld met behulp van een geavanceerde technische benadering. Innovatieve en systematische validatiemethoden zullen worden toegepast om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde functies voor autonoom rijden de hoogste mate van volwassenheid en veiligheid bereiken. Terwijl de technische teams van AVL in Regensburg en Istanbul bijdragen met hun uitgebreide kennis en ervaring in softwareontwikkeling, zal Ford Otosan het project versterken met zijn expertise in het ontwikkelen van autonome rijsystemen en rijhulpsystemen voor zware bedrijfsvoertuigen.

Ford Otosan Deputy General Manager Burak Gökçelik sprak zijn verwachtingen over het project als volgt uit: “In deze tweede fase van onze R & D-samenwerking streven we ernaar om Level 4 Autonome Trucks te ontwikkelen en te testen voor gebruik op snelwegen voor autonoom transport tussen logistieke centra. Door een aanzienlijk deel van het zware commerciële transport over snelwegen te automatiseren, bieden onze Ford Trucks-vrachtwagens veiliger, sneller, goedkoper, milieuvriendelijk en betrouwbaar transport. Het zal waarde creëren voor wagenparkbezitters, chauffeurs, klanten en de samenleving.

Rolf Dreisbach, lid van de Raad van Bestuur en vice-president van AVL, benadrukte het potentieel van autonoom transport tussen logistieke centra en zei: “Door logistieke inter-centre transportactiviteiten autonoom te maken, is het doel om de bedrijfskosten tot 30% te verlagen en het aantal ongevallen met vrachtwagens aanzienlijk te verminderen. Met de technologische ontwikkelingskracht en innovatieve benaderingen van AVL willen we onze klanten ondersteunen bij het in gebruik nemen van Autonomous Driving-oplossingen om in de beste positie in hun sector te verkeren.

Ford Otosan en AVL streven ernaar om in de eerste helft van 2021 autonome transporttechnologie tussen logistieke centra te introduceren, de volgende belangrijke stap in hun succesvolle samenwerking.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties