Verplichte aanvraag winterbanden start op 1 december

Verplichte aanvraag winterband start in december
Verplichte aanvraag winterband start in december

Het was de eerste sneeuw van het jaar, de luchttemperatuur begon in sommige gebieden onder nul te dalen en de winter begon zich te laten zien. Winterbanden blijven belangrijk als verplichte optie om een ​​gezond en veilig transport in deze wegomstandigheden te behouden. Verplichte aanvraag winterband begint op 1 december.


Naast het winterseizoen, dat zich goed laat zien met dalende luchttemperaturen en incidentele sneeuwval, vergroten de rijgewoonten van het openbaar vervoer in ons land, zoals in de hele wereld, vanwege de pandemie, het belang van verkeersveiligheid in winterse omstandigheden.

binnenlandse hoofdstad van de Turkse bandenindustrie R & D-leider en toonaangevend merk Petlas, dat lokale arbeidskrachten en R & D-werk aanbiedt, samen met rijveiligheid en comfort, blijft banden van hoge kwaliteit ontwikkelen. PETLAS beschouwt het ook als een missie om aandacht te vragen voor de kwesties die aandacht behoeven met betrekking tot banden en voertuigen voor rijveiligheid met het besef van sociale verantwoordelijkheid.

PETLAS Marketing Manager Erkal Özürün herinnert eraan dat er meer aandacht moet worden besteed aan weg- en rijveiligheid en zei: “Winterbanden die speciaal zijn ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden, bieden veel kortere rem- en tractie dan zomerbanden. Dit betekent veiligheid en mobiliteit bij sneeuw en koud weer. "Rijveiligheid begint bij onze banden die ervoor zorgen dat het voertuig de grond raakt."

De controle van de bandenspanning is ook opvallend van het grootste belang om situaties te vermijden die een negatieve invloed kunnen hebben op de veiligheid van het rijden met Erkal sorry's, de pandemische maatregelen binnen de rit, het handhaven van sociale afstand, van gezondheid om het risico te nemen, heel Turkije het meest uitgebreide dealernetwerk met PETLAS-dealers in winterbanden met montage Hij voegde eraan toe dat hij de bandenspanning en profieldiepte kon controleren.

Waarom is winterband belangrijk?

Winterbanden hebben een zachte samenstelling die verharding bij temperaturen tussen +7 en -40 graden voorkomt, en capillaire patronen die de grip op besneeuwde en ijzige wegen vergroten. De winterband biedt 50% betere wegligging bij koud weer dan de zomerband. Het verkort de remweg met wel 50%. Bij gebruik van winterbanden in winterbanden en zomerbanden in de zomer zal de rolweerstand van beide banden laag zijn, waardoor de levensduur wordt verdubbeld.

Hoe weten we dat een band een winterband is?

Winterband; Dit zijn banden die speciaal zijn ontworpen om voertuigen grip te geven op natte, besneeuwde of ijzige wegen en deze functie is goedgekeurd door EU-normen. Het wordt geïdentificeerd door een speciale Tri-Peak Snowflake-markering (3 PMSF- Three Peak Mountain Snow Flake), die aangeeft dat winterbanden aan deze norm voldoen. Banden met dit merkteken op hun zijwand worden winterbanden genoemd. Dit teken geeft aan dat uw band in winterse omstandigheden verkeersveiligheid kan bieden.

Wat zegt de wet over het gebruik van winterbanden?

Volgens het ministerie van Transport, Maritieme Zaken en Communicatie is het verplicht om tussen 1 december en 1 april winterbanden te gebruiken op alle bedrijfsvoertuigen. Het beveelt ook het gebruik van winterbanden aan in personenauto's die niet onder de wet vallen. Eigenaars en chauffeurs van voertuigen wordt echter aangeraden om over te schakelen op winterbanden zodra de luchttemperatuur onder de 7 graden daalt.

Is winterband zuinig?

Het gebruik van winterbanden op besneeuwde grond in de winter verhoogt de wegligging en vermindert slippen, waardoor u langer kunt rijden met minder brandstof. De winterband die in de zomer wordt gebruikt, zorgt ook voor meer brandstofverbruik, omdat hij meer grip op de weg geeft. Daarom is het veel zuiniger om winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer te gebruiken. Maar zijn bijdrage aan de belangrijkste waarde, de veiligheid van mensenlevens en eigendommen, is van onschatbare waarde.

Vervangen all season banden winterbanden?

Het kiezen van de juiste band is van het grootste belang voor de veiligheid. Bij het kiezen van vierseizoenenbanden in plaats van zomerbanden, moet rekening worden gehouden met de rijomstandigheden, het klimaat en de prestatiebehoeften van de regio. All-season banden verdienen de voorkeur als u niet vaak te maken krijgt met strenge winterse omstandigheden zoals sneeuw en ijs. Winterbanden moeten worden gebruikt bij sneeuwval.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties