De impact van de Covid-19-crisis op de auto-industrie is besproken

De impact van de covid-crisis op de auto-industrie werd besproken
De impact van de covid-crisis op de auto-industrie werd besproken

De Global Automotive Executives Survey 2020 van KPMG is gepubliceerd. Volgens het Covid-19-effect, gericht op de veranderingen in de automobielsector, blijft het begrip van de mondiale interne markt in de sector achter en valt de aanpak om regionale en lokale markten te behouden op. Autobestuurders zeggen dat er een tijdperk is aangebroken dat internationale samenwerking vereist op het gebied van het balanceren van de toeleveringsketen, het beheersen van de wereldwijde afname van de vraag en het beheren van de digitale vraag.


Het onderzoek van KPMG dit jaar met meer dan 30 CEO's en leidinggevenden uit 100 landen en meer dan tweeduizend interviews met consumenten werpt licht op de complexe effecten van de Covid-19-crisis op de auto-industrie. Het onderzoek legt uit hoe de globalisering, die teruggevallen is met de gevolgen van de pandemie, reflecteert op de sector. Volgens leidinggevenden in de branche wordt in KPMG's Global Automotive Executives Survey 2020 de impact van Covid-19 verzameld onder acht hoofdrubrieken:

 • Het moet worden aanvaard dat Covid-19 een wereldwijde golfbeweging is die moet worden beoordeeld vanuit een mondiaal productie- en verkoopperspectief.
 • Bedrijfsmodellen die de vertragingen in de toeleveringsketen kunnen volgen, zijn een zeer belangrijke behoefte.
 • De Covid-19-crisis heeft aanzienlijke veranderingen in de vraag veroorzaakt die wijzen op een diepe recessie. Het is niet juist om misleid te worden door dalende verkopen en het verkoopteam te laten krimpen. Integendeel, het is noodzakelijk om te focussen op het beheer van bestaande human resources en klantrelaties en digitale eisen.
 • Mensen gaan de komende tijd verder weg van het openbaar vervoer en riskeren meer geld uit te geven om zich veilig te voelen.
 • Bedrijven met een sterke liquiditeit kunnen van deze periode profiteren met nieuwe samenwerkingen, fusies en overnames. Door deze crisis kunnen dergelijke bedrijven zichzelf herdefiniëren in de markt.
 • Het is absoluut noodzakelijk om het onderscheid tussen culturen te zien. Er is bijvoorbeeld een bestedingscultuur in China en de VS. Duitsland en Japan zijn niet bereid te besteden.
 • De brede implementatie van e-mobiliteit zal sterk afhangen van overheidssteun. Niet-ondersteunde e-mobiliteit zal alleen in grote steden en bepaalde regio's worden geïmplementeerd.
 • De concurrentie wordt opnieuw gedefinieerd. Met andere woorden, er breekt een periode aan die wereldwijde samenwerking en samenwerking vereist op het gebied van het in balans houden van de toeleveringsketen, het accepteren van een afname van de wereldwijde vraag en digitaal vraagbeheer.

Volgens het onderzoek worden de megatrends in de sector vanaf de tweede helft van 2020 als volgt weergegeven:

duurzaamheid

 • 98 procent van de managers ziet duurzaamheid als de sleutel om het verschil te maken, maar slechts 17 procent van de consumenten.
 • Het gemeenschapsdenken over duurzaamheid in de auto-industrie is nog niet gevormd. Dit komt doordat de classificatiecriteria om te bepalen of een product in de auto-industrie duurzaam is, nog niet duidelijk zijn en niet transparant genoeg om hun beslissingen voor consumenten te beïnvloeden.
 • Met de werking van Covid-19 maken consumenten in deze periode meer kostengeoriënteerde keuzes, hun prioriteiten wijken af ​​van duurzaamheid.

Industriebeleid

 • 83 procent van de leidinggevenden is van mening dat het industriebeleid en de regelgevende instanties hun technologische agenda bepalen. Belastingverlagingen en staatssteun zullen belangrijke factoren zijn.
 • Met het effect van Covid-19 dwingt een periode van exportmoeilijkheden bedrijven. Zo lijkt de verhoogde staatssteun voor elektrische voertuigen in China dit jaar flexibiliteit te bieden in het Chinese industriebeleid.

grondstoffen

 • 73 procent van de bestuurders denkt dat de minerale hulpbronnen van een land rechtstreeks van invloed zijn op de productietechnologieën die dat land de voorkeur heeft.
 • Grondstoffen spelen een zeer belangrijke rol bij het creëren van een regionaal verschil in de auto-industrie van de toekomst. De grondstof zal voorkomen dat het op de lange termijn een enkele wereldwijde dominante speler in de industrie wordt.

Regio's verschuiven

 • Er worden meer lokale verschuivingen naar verschillende technologieën, markten en toepassingen verwacht dan een enkele, grote regionale verschuiving.

Belangrijkste trends

 • Bedrijven in de auto-industrie zouden onafhankelijke en regionale strategieën voor consumenten moeten ontwikkelen.
 • Gericht op technologische ontwikkeling, heeft de automobielsector zijn focus verlegd naar 'overleven' en opereren vanwege Covid-19.
 • Aangezien Covid-19 de productie negatief beïnvloedt, worden kostenverlagingen en meer fusies en overnames verwacht.

Studies ter evaluatie van de Automotive Sector Leader, KPMG Turkije Hakan Ölekl, zeiden dat de industrie neemt om mijn wegen te veranderen en begint te veranderen. Ölekli zei: “De impact van Covid-19 op de auto-industrie is veelzijdig. De fundamentele verandering in de vraag moet samen met de herdefiniëring van de toeleveringsketen worden geëvalueerd. Nu de sector zich uitbreidt in recessiegolven als gevolg van de pandemie, zal de reactie op regionale afnemende vraag en productie deel uitmaken van het 'nieuwe normaal' voor autobedrijven. De verandering in het begrip van concurrentie- en samenwerkingsoplossingen is een ander belangrijk onderwerp dat uit het onderzoek naar voren komt. Een toenadering tussen autofabrikanten en informatie- en technologiebedrijven lijkt onvermijdelijk. Autobestuurders erkennen echter de onderlinge concurrentie dit jaar. De marktwaarde van de 15 beste technologiebedrijven is inderdaad vijf keer hoger dan de marktwaarde van de 50 grootste fabrikanten en leveranciers van traditionele auto-uitrusting ”, zei hij.

Ölekli stelde dat softwaregerichte ontwikkelingen in voertuigen de eerste plaats innemen in de detailhandel van de toekomst en benadrukte dat meer dan 60 procent van de automobielmanagers denkt dat het aantal fysieke winkelcentra wereldwijd met 20 tot 30 procent zal afnemen.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties