Bestuurdersloze taxiservice gelanceerd in Peking

robot taxi apollo in de straten van beijing
robot taxi apollo in de straten van beijing

De Chinese internetgigant Baidu heeft de Apollo Go Robotaxi-taxiservice zonder bestuurder geïmplementeerd in de hoofdstad Peking. Zo werd Baidu het eerste bedrijf in de hoofdstad dat passagiers vervoerde met autonome voertuigen. Naar verluidt rijden er momenteel 40 Apollo-voertuigen in Beijing en heeft het servicenetwerk ongeveer 700 kilometer bereikt.


Er zijn ongeveer 100 stations die eigendom zijn van het bedrijf in de wijken van Peking en in industriële en financiële districten. Een robottaxi kan gratis worden gebeld via de GPS-applicatie van Baidu of de Apollo Go-applicatie. Op het scherm op het voorpaneel van het voertuig is het mogelijk om het begin- en eindpunt van de reis en de af te leggen afstand te zien.

Passagiers kunnen hun eigen route kiezen

Nadat het voertuig de rijbaan oprijdt, is informatie zoals de snelheid van het voertuig en de maximumsnelheid op het wegdek te zien op het scherm. Terwijl robottaxi's momenteel probleemloos worden ingezet, wordt de afwezigheid van schokken tijdens het rijden ook als comfortvoordeel beschouwd.

Het kost Apollo echter nog steeds tijd om perfectie te bereiken. Experts zijn van mening dat de functies voor het veranderen van rijstrook en het aanpassen van de snelheid moeten worden verbeterd. Het voertuig is nog in gebruik bij een bewaker die kan ingrijpen in noodgevallen.

De robottaxiservice wordt over het algemeen geleverd in de economische en technologische ontwikkelingszone van Peking. Het betreffende gebied staat ook wel bekend als 's werelds grootste autonome rijbasis.

De onbemande taxi's van Baidu, die voorheen werden gebruikt in Changsha en Cangzhou, China, hebben sinds vorig jaar meer dan 100 passagiers vervoerd als onderdeel van proefoperaties.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties