10 suggesties om de angst voor coronavirus te overwinnen

Suggestie om de angst voor het coronavirus te overwinnen
Suggestie om de angst voor het coronavirus te overwinnen

De bezorgdheid om het coronavirus te krijgen is onlangs een veelvoorkomend mentaal probleem geworden dat bijna iedereen ervaart. Deze nieuwe aandoening, die ook bekend staat als coronafobie, kan een negatieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid en, parallel, op onze relatie met onze omgeving.


Uz. Van Memorial Bahçelievler Hospital Department of Psychology. Psi. Arzu Beyribey gaf informatie over de effecten van de angst om coronavirus te krijgen op de psychologie en manieren van bescherming.

Langdurige isolatietijd triggert het gevoel van remming

Met het verdwijnen van de grenzen tussen landen dankzij de zich ontwikkelende en zich verspreidende technologie, heeft de snelle verspreiding van epidemische ziekten wereldwijd ervoor gezorgd dat het coronavirus zelfs zeer belangrijke kwesties als economie, opwarming van de aarde, politiek en aardbevingen op de achtergrond heeft gelaten. Na een bepaald punt zijn er negatieve reacties te zien in de psychologie van individuen die de hele dag door de media met elkaar verweven zijn, met veel nieuws over het aantal gevallen in landen, sterftecijfers, vaccin- en medicijnonderzoeken, of het virus nu is gemuteerd of niet. De ziekte van het coronavirus, die mensen oploopt op een moment dat ze er niet klaar voor zijn met het idee dat "het mij niet zal overkomen", verandert het leven van zowel de persoon als zijn familie in grote mate. In die zin is het ook nuttig om de psychologische effecten van isolatie te benadrukken, die mensen soms pas laat opmerken. Gevoelens niet kunnen doen wat ze willen doen op een manier die het individu zijn vrijheid berooft, kan een gevoel van frustratie en vervolgens agressie creëren.

De nodige voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om een ​​gevoel van vertrouwen te creëren

In een omgeving van onzekerheid die al bestaat, nemen negatieve gevoelens nog meer toe wanneer de angst van mensen over het risico op het verliezen van hun baan en zelfs hun dierbaren na verloop van tijd wordt toegevoegd aan de complete verandering van hun levensorde. Het kan worden gevolgd door prikkelbaarheid, intolerantie, communicatieproblemen met angst, angst en depressie. In de eerste plaats, in plaats van het begrip van "het lot" zoals in alle zaken, helpen de inspanningen van samenlevingen om voorbereid te zijn op allerlei soorten rampen en om correct geïnformeerd te worden, om van tevoren voorzorgsmaatregelen te nemen. Wanneer mensen zich op deze manier veilig voelen, worden ook de druk en stress op hen verminderd. Afgezien van dit soort materiële voorbereiding, is een ander punt dat moet worden overwogen, het besef hoe effectief de menselijke psychologie is bij het elimineren van de wereldwijde pandemie. In zo'n moeilijke periode is het duidelijk dat elke inspanning die een individu besteedt en elkaar steunt met zijn dierbaren zonder zich eenzaam te voelen, een positieve bijdrage heeft. Terwijl we proberen een nieuwe levensroutine voor onszelf te creëren, zal het vergroten van het aanpassingsvermogen aan veranderingen ervoor zorgen dat het stressniveau afneemt.

Overweeg deze suggesties met betrekking tot bezorgdheid over het krijgen van Coronavirus

  • Het niveau van de follow-up van sociale media moet worden beperkt tot het gezin en het proces mag alleen worden gevolgd door betrouwbare bronnen.
  • Kwaliteit / leuke tijden om thuis door te brengen, vooral met familieleden, gezinsbewustzijn en integriteit moeten worden gewaarborgd in overeenstemming met gemeenschappelijke beslissingen,
  • Gevoelens moeten worden gedeeld met hechte en vertrouwde echtgenoten, vrienden en familieleden, en moeten niet bang zijn om in de problemen te komen.
  • Gebrek aan planning en wanorde veroorzaakt door lange tijd in dezelfde omgeving te zijn, zonder verstrikt te raken in een slaap / maaltijd /sohbet routine moet worden vastgesteld,
  • Activiteiten die niet kunnen worden gedaan omdat er lange tijd geen tijd is, en die u niet thuis kunt zijn, moeten worden onthouden, en de voordelen van de pandemie moeten ook worden erkend.
  • De persoon moet speciale tijd nemen om de dingen te doen die hij / zij leuk vindt, rekening houdend met zijn / haar eigen geluk.
  • Individuen moeten proberen andere mensen of familieleden te steunen door zich in hen in te leven.
  • Er moet aandacht worden besteed aan het vermijden van de stroom van houdings-, spraak- en informatieverontreiniging die hen angst bezorgt, vooral in de aanwezigheid van kinderen,
  • Er moet rekening worden gehouden met sociaal isolement, maar de communicatie met de omgeving mag niet worden verbroken.
  • Vergeet niet dat ondersteuningen zoals online therapie ook kunnen worden gebruikt tijdens het isolatieproces wanneer dit nodig wordt geacht. Op deze manier kan het stressniveau worden verminderd en kan individuele vrede en gezinscommunicatie op een gezondere manier worden uitgevoerd.

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties