Water gevonden op de maan

Maan vond water
Maan vond water

De Amerikaanse Aeronautics and Space Administration (NASA) heeft aangekondigd dat ze water hebben ontdekt in de eerste zonlichtgebieden van de zon. Water werd ontdekt in een krater op het halfrond van de maan. Aangenomen wordt dat het ontdekte water zal worden gebruikt voor verkenning van de diepe ruimte.


Wetenschappers dachten eerder dat water niet kon blijven in atmosferische streken die aan direct zonlicht werden blootgesteld. Met deze ontdekking is onthuld dat in plaats van de schaduwzijde van de maan, water te vinden is in de streken die zonlicht ontvangen.

NASA zegt dat ze hopen dat het water dat ze ontdekken kan worden gebruikt voor verkenning van de diepe ruimte. Het is echter nog niet bekend of dit water toegankelijk is of niet.

Het water werd ontdekt in een krater op het zuidelijk halfrond van de maan.

Vanwege zijn gewicht is het erg duur om water van de aarde naar de maan of een andere planeet te brengen. Daarom zeggen NASA-functionarissen dat het van onschatbare waarde is om water te hebben dat astronauten op de maan kunnen gebruiken om te drinken of om te zetten in ademende zuurstof en als brandstof.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties