Wat is pediatrische revalidatie?

Wat is pediatrische revalidatie?
Wat is pediatrische revalidatie?

Ontwikkelingsachterstanden bij grove en fijne motoriek bij kinderen of baby's zijn de grootste reden voor ouders om zich zorgen te maken.


Om deze reden is het voor ouders erg belangrijk om de normale groei en ontwikkeling van hun kinderen te volgen. In deze context komt 'pediatrische revalidatie', die veel problemen omvat van neurologische aandoeningen die aangeboren of later kunnen ontstaan, tot musculoskeletale problemen die de groei en ontwikkeling beïnvloeden, naar voren.

Baby's beginnen te leren en zich te ontwikkelen door te proberen de omgeving te begrijpen vanaf het moment dat ze worden geboren. In elke ontwikkeling worden gezinnen overweldigd door een andere vreugde. Als deze situatie echter niet normaal verloopt, kan dit wijzen op problemen. In dit geval, dat aangeboren of later kan optreden, is vroeg ingrijpen van groot belang.

Big Business voor gezinnen

Romatem Fysiotherapie en Revalidatie Ziekenhuis Fysiotherapeut Şehnaz Yüce, die erop wees dat 15 procent van de wereldbevolking gehandicapt is en dat de cijfers van mensen tussen 0 en 16 jaar oud een aanzienlijke verhouding hebben: “De grootste taak hier valt bij gezinnen. Als resultaat van hun follow-up wordt een uitgebreide beoordeling gemaakt om de sterke punten en beperkingen van het kind te evalueren, samen met de vroege diagnose van het probleem. Het zonder vertraging starten van de behandeling biedt een groot voordeel voor de toekomst. Omdat het bij pediatrische revalidatie ernaar streeft dat kinderen hun dagelijkse activiteiten kunnen voortzetten met maximale onafhankelijkheid en comfort door hen te helpen hun functies en kwaliteit van leven te maximaliseren.gebruikte zijn uitdrukkingen.

De behandeling varieert afhankelijk van het type probleem

Yüce verklaarde dat de aanpak erg belangrijk is bij pediatrische revalidatie en vervolgde als volgt: `` Als resultaat van de gedetailleerde evaluatie die is gemaakt, worden de kwaliteit van de bewegingen van het kind, het gedrag tijdens het uitvoeren van de beweging, de houding in rust, het gedrag bij het voltooien van de beweging, de punten waarop het kind ondersteuning krijgt, bepaald en wordt het programma gecreëerd. Zelfs als het tot dezelfde ziektegroep behoort, is het probleemleven, het vermogen en de progressie van elk kind anders. Geen enkel kind mag dus met een ander kind worden vergeleken. Dienovereenkomstig variëren de behandelingsprogramma's ook. Er zijn technieken die we gebruiken bij pediatrische revalidatie. Deze technieken worden bepaald op basis van de behoeften van het kind en er wordt een behandelprogramma opgesteld. Het begint met een enkele techniek, de familie leert de techniek en andere noodzakelijke technieken worden in de loop van de tijd in het behandelprogramma opgenomen. Tijdens de behandeling heeft een goede communicatie tussen het kind, het gezin en de fysiotherapeut een positieve invloed op de behandeling en maakt het proces leuker. "

Dingen om maand na maand bij baby te overwegen:

1 maand oud

Zuigproblemen

● Reageert niet op waarschuwingen uit de omgeving.

● Voortdurende en ononderbroken huilbuien

Zeer vaak en hevig braken

● Geld overmaken

2 maand oud

Zuigproblemen

● Reageert niet op waarschuwingen uit de omgeving.

● Voortdurende en ononderbroken huilbuien

Zeer vaak en hevig braken

● Geld overmaken

Verlies van reflex of verhoogde reflex

Losheid of overmatige stijfheid in de spieren

3 maand oud

Gekruiste en trillende ogen

● Stress en ongemak wanneer u op uw rug ligt

● Niet beginnen te lachen

● De moeder niet kennen

● Niet naar het gezicht van de spreker kijken

4 maand oud

Hij kan zijn hoofd nog steeds niet beheersen

Onvermogen van het oog om op een bepaald punt te focussen

● Continu ponsen zonder handen vrij te laten

● Sommige reflexen zouden moeten verdwijnen op de leeftijd van 4 maanden. Deze reflexen verdwijnen niet,

8 maand oud

Kan niet alleen draaien

Het speelgoed niet reiken of vasthouden

● Tegelijkertijd bewegen van hun voeten, onafhankelijk van elkaar.

● Niet zelfstandig kunnen zitten tijdens het zitten

10 maand oud

● Onvermogen om vooruitgang te boeken in buikligging

Ik kan niet proberen vast te houden en op te staan

Reageert niet op zijn naam

● Gebrek aan controle over kwijlen

1 leeftijd

● Onvermogen om op te staan ​​door vast te houden

Stappen door op zijn vingertop te drukken

Aandoeningen die kunnen worden behandeld met pediatrische revalidatie

 • Spina Bifida (spinale scheiding of opening)
 • Cerebrale parese
 • Meerdere scoliose
 • Aangeboren (aangeboren) afwijkingen
 • Orthopedische aandoeningen
 • Stressblessures
 • Spierziekten
 • Slikproblemen
 • Juveniele artritis (gewrichtsontsteking)
 • Revalidatie na een fractuur
 • Preoperatieve revalidatie
 • Kyfose
 • Brachiale plexusblessures en andere zenuwletsels
 • Chromosomale afwijkingen
 • Erfelijke ziekten
 • Evenwichts- en coördinatiestoornissen
 • Posttraumatische revalidatie


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties