Wat is een vertrouwelijkheidsovereenkomst? Waar wordt de vertrouwelijkheidsovereenkomst gebruikt?

Wat is een vertrouwelijkheidsovereenkomst? Waar wordt de vertrouwelijkheidsovereenkomst gebruikt?
Wat is een vertrouwelijkheidsovereenkomst? Waar wordt de vertrouwelijkheidsovereenkomst gebruikt?

Vertrouwelijkheidsovereenkomst is het contract dat ervoor zorgt dat de informatie en het document waarvan duidelijk is aangegeven dat ze vertrouwelijkheid bevatten met betrekking tot het uitgevoerde project of de zakelijke kwestie tussen de partijen, niet aan derden worden bekendgemaakt, tenzij de relevante persoon toestemming heeft verkregen. Met dit contract kunnen de grenzen en voorwaarden van vertrouwelijkheid worden bepaald.


Met dit contract worden de partijen beschermd tegen diefstal van projecten en ideeën, maar ook tegen het leren en uiten van meningen over een project dat nog niet is afgerond en waaraan wordt gewerkt.

Waar wordt de vertrouwelijkheidsovereenkomst gebruikt?

De vertrouwelijkheidsovereenkomst geeft de partijen controle over de ideeën en projecten die met een andere persoon of bedrijf worden gedeeld. Dit contract wordt gebruikt voor de bescherming van bedrijfsgeheimen;

  • met welk doel de informatie-uitwisseling plaatsvindt
  • hoe lang informatie vertrouwelijk blijft
  • Het bevat bepalingen zodat informatie alleen aan derden kan worden doorgegeven binnen de toegestane reikwijdte en dat deze informatie op verzoek van een van de partijen kan worden geretourneerd of vernietigd.

De verbonden partij die de geheimhoudingsverklaring schendt of er niet aan werkt om deze te beschermen, wordt gestraft met een schadevergoeding. Daarom is de strafclausule het belangrijkste onderdeel van de vertrouwelijkheidsovereenkomst. Voor de werking van het contract is het ook belangrijk dat het bedrag van de strafclausule afschrikwekkend is en hoger is dan de mogelijke winst die de andere partij kan behalen door de vertrouwelijkheid te schenden.

Nadat de vertrouwelijkheidsovereenkomst is voltooid, moet deze worden afgedrukt en ondertekend door beide partijen. Beide partijen moeten een kopie van hun vertrouwelijkheidsovereenkomst bewaren.

Rechtsgrondslag voor de vertrouwelijkheidsovereenkomst 

De wetten van ons land bevatten geen wetsartikel dat de vertrouwelijkheidsovereenkomst regelt. Algemene contractbepalingen van de Turkse Code van verplichtingen, arbeidsrecht en handelswetboek kunnen worden toegepast op de vertrouwelijkheidsovereenkomst.

Voor een voorbeeld van een vertrouwelijkheidsovereenkomst KLIK HIER


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties