Turkse UAV-motoren van Canadian Producing Company embargo tegen Turkije

Turkse UAV-motoren van Canadian Producing Company embargo tegen Turkije
Turkse UAV-motoren van Canadian Producing Company embargo tegen Turkije

Het Canadese Bombardier Recreational Products (BRP), dat de motoren van Turkse onbemande luchtvaartuigen (UAV) vervaardigt, heeft aangekondigd dat de export naar "landen met een onzeker gebruik" is stopgezet.


Volgens het nieuws op Euronews, voor gebruik in het Turkse conflict met Azerbeidzjan nadat Armenië wordt beweerd dat de Canadese regering UAV Turkije heeft gegeven en heeft gewaarschuwd dat een dergelijke stap kan worden genomen.

Bedrijfsfunctionarissen uit Quebec kondigden aan dat ze vorige week vernamen dat de motoren van de contractfabrikanten Rotax in Oostenrijk werden gebruikt in Turkse Bayraktar TB2 UAV's en dat ze hierover een beslissing namen.

"Onze motoren zijn alleen gecertificeerd voor civiel gebruik"

Martin Langelier, de vice-president en woordvoerder van het bedrijf, vertelde Radio International Canada in een schriftelijke verklaring:

“We kregen te horen dat de onderdelen die we onlangs produceerden werden gebruikt in militaire technologieën en startten onmiddellijk een onderzoek naar de kwestie. Tijdens deze periode schorten we onze verkoop naar landen op waar het niet duidelijk is waar en hoe onze onderdelen worden gebruikt. Al onze door Rotax geproduceerde vliegtuigmotoren zijn uitsluitend voor civiele doeleinden geproduceerd en alleen gecertificeerd voor civiel gebruik.

Er is een lacune in de wetgeving

Een vergunning voor militair gebruik van motoren is echter vereist bij invoer uit Canada, maar niet uit Oostenrijk.

De woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken Gabriele Juen zei in een verklaring over het onderwerp dat de Rotax-motoren alleen 'bedoeld mogen zijn voor civiel gebruik', maar voegde eraan toe:

“Er staan ​​geen dronemotoren in de Control List of Dual Use Items van de Europese Unie voor dual use items. Daarom is er van Oostenrijk geen toestemming vereist om in defensievoertuigen te worden gebruikt. "


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties