Spoorvervoer in het Ottomaanse Rijk

Spoorwegvervoer in het Ottomaanse Rijk
Spoorwegvervoer in het Ottomaanse Rijk

Spoorwegbeheer in de Ottomaanse staat zijn de politieke gedachten van de Ottomaanse heersers binnen de grenzen van het Ottomaanse rijk.


Wegenbouwmethoden in het Ottomaanse rijk werden lange tijd gemaakt door lokale bestuurders op basis van militaire behoeften. Het vorderde gedeeltelijk in de perioden dat de staat sterk en robuust was, en werd vervolgens volledig buiten beschouwing gelaten en verwaarloosd. Na het Tanzimat-edict werd geprobeerd een oplossing voor het wegenprobleem op te lossen door het uitvaardigen van de "Road and Bridges Regulations". Bovendien is het voorgeschreven om landbouw- en maritieme verbindingen en transportmiddelen te bieden.

Met de zich ontwikkelende en veranderende transportmiddelen was het opkomende model van spoorwegtransport in Europa en Amerika van groot belang voor het Ottomaanse rijk in termen van economie, politiek en leger.

De spoorlijn was een opkomend model, het gemak en de economie en de moderniteit waren in het geding. De situatie van het Ottomaanse rijk was echter onvoldoende voor deze systemen.

Abdulhamit's ideeën over spoorwegen; toename, militaire versterking, voorkomen van oproer en banditisme, evenals het overbrengen van landbouwproductie naar de wereldmarkt.

Met de aanleg van de spoorwegen zou de landbouwproductie toenemen en zouden de belastinginkomsten toenemen. Bovendien zou de handel zich ontwikkelen en zouden de douanerechten op invoer en uitvoer worden overgedragen aan de schatkist. Waar de spoorweg passeert, zouden de rijke minerale afzettingen worden opengesteld voor ondernemingen en zou de mijnproductie toenemen.

Het feit dat het Ottomaanse Rijk economisch ontoereikend was voor het vervoer per spoor, zorgde ervoor dat het werd gebouwd in overeenstemming met de economische en politieke belangen van de Europese imperialistische staten en om hun belangen in overweging te nemen.

In tegenstelling tot het winstgevende doel van de spoorweg in het Ottomaanse rijk, was het de leidraad voor het beleid van de Europese staat om na te denken. Omdat Europese staten hun toevlucht namen tot economische en politieke druk om privileges op de spoorlijn te verwerven. Het doel van Europa was om bevolkingsregio's te creëren door de aanleg van de spoorlijn in het Ottomaanse rijk. Deze situatie, die aanvankelijk door de Fransen en de Britten was geïnitieerd, ontwikkelde zich na 1889 in het voordeel van Duitsland.

Europese staten wilden hun sociale basis versterken en privileges hebben over het Ottomaanse Rijk door spoorwegen aan te leggen in het Ottomaanse Rijk. Ze zijn echter constant in concurrentie geweest om spoorwegen aan te leggen. Toen de ene staat een spoorweg aanlegde en privileges verwierf, zette een andere staat druk op en ontving ze privileges.

Een andere situatie voor de belangen van Europese staten is de doorvoerroute van de spoorwegen, die een groot probleem was in het Ottomaanse rijk. De verspreiding van de spoorlijn vanuit het centrum, namelijk Istanbul, naar het land paste niet bij Europa. Daarom waren ze voorstander van de spoorlijn vanuit de Middellandse Zee.

Een ander probleem dat Europa gebruikt; Dit zijn de schulden van het Ottomaanse rijk. De Ottomanen gaven privileges in ruil voor schulden of kregen privileges wanneer een lening werd aangevraagd.

De eerste spoorwegconstructie in het Ottomaanse Rijk ontstond met de Tanzimat. Later kreeg het momentum na de oprichting van Düyûnu General Administration. De spoorwegmaatschappijen richtten zich echter op de algemene overheid van Düyûnu.

De spoorwegen in het Ottomaanse rijk, met uitzondering van de Hejazlinie, werden uitgevoerd door buitenlands kapitaal. Het werd eerst beschermd door de Britten, daarna door de Fransen en Duitsers.

Een van de belangrijkste methoden in de Ottomaanse spoorweg; spoorwegconstructies worden als privilege gegeven. Km. De winsten van bedrijven werden gegarandeerd door het Ottomaanse rijk met het systeem genaamd garantie. Als de spoorwegmaatschappijen winst zouden maken onder de gegarandeerde winst, zou het Ottomaanse Rijk dit verschil compenseren.

Aan de andere kant zouden de schatkamers waar de lijn passeert, gratis aan het productiebedrijf worden gegeven. Nogmaals, als de constructie- en onderhoudsmaterialen van de spoorweg werden geëxporteerd, zou deze zonder douanerechten komen.

Erzurum 356 kilometer resterend uit het Ottomaanse tijdperk Russen-Sarikamish - behalve de grens, de staat van de lijn zelf in zijn 1564 kilometer lange Hejaz en 6778 km is in totaal 8343 kilometer spooraanleg Turkia-pad van de Republiek Turkije met zijn 4112 kilometer lange spoorlijn van buitenlandse bedrijven. Deze spoorwegen, gevormd door externe druk en zich uitstrekkend van de havens naar de binnengebieden in de vorm van een boom, dienden echter meer Europese staten dan de belangen van het land; Nationale en onafhankelijke methoden konden niet worden gevolgd in de Ottomaanse periode.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties