De verbindingen met Şanlıurfa en Diyarbakır van het Mersin Gaziantep-spoorwegproject moeten worden opgenomen in het investeringsprogramma vóór 2023

Şanlıurfa en Diyarbakır, Mersin Gaziantep Railway Project moeten worden opgenomen in het investeringsprogramma vóór 2023
Şanlıurfa en Diyarbakır, Mersin Gaziantep Railway Project moeten worden opgenomen in het investeringsprogramma vóór 2023

De verbindingen Şanlıurfa en Diyarbakır van het hogesnelheidsspoorproject Mersin Gaziantep moeten vóór 2023 in het investeringsprogramma worden opgenomen.


Şanlıurfa Kamer van Koophandel en Industrie İ.Halil Peltek en Diyarbakır Kamer van Koophandel en Industrie voorzitter Mehmet Kaya legden een gezamenlijke verklaring af over het Mersin - Gaziantep hogesnelheidstreinproject.

De volgende uitdrukkingen zijn gebruikt in de verklaring. “Onlangs werd in de media weerspiegeld dat de aanbesteding voor het hogesnelheidstreinproject Mersin - Gaziantep werd gehouden. Het verzorgen van de spoorverbinding van de havenstad Mersin met de provincies van de regio is van groot belang voor het verbeteren van de logistieke infrastructuur en het verhogen van de leefbaarheid.

De provincies Şanlıurfa en Diyarbakır in de regio Zuidoost-Anatolië vallen op door hun bevolking, industriële productie en dienstverlening. Ze zijn een regionaal aantrekkingscentrum met hun potentieel en investeringsvermogen in verschillende sectoren. Met de investeringen die ze de afgelopen jaren hebben ontvangen en de export van goederen en diensten naar de markt in het Midden-Oosten, beschikken ze over een logistiek centrum op regionaal niveau en in commerciële relaties met de buurlanden. De logistieke infrastructuur moet worden versterkt om de huidige economische capaciteiten van de provincies te verbeteren. Hiervoor behoren de planning en uitvoering van spoorweginvesteringen die hun export met havensteden zoals Mersin en aangrenzende landen zoals de Habur-grenspoort vergemakkelijken, tot de belangrijkste publieke investeringen die nodig zijn.

Het bieden van verbindingen in Diyarbakır en Şanlıurfa van het hogesnelheidstreinproject is ook belangrijk om de levenskwaliteit in deze provincies te verbeteren. In termen van bevolking staat Şanlıurfa op de 81e plaats van de 8 provincies en Diyarbakır op de 12e plaats. Deze investering ondersteunt de ontwikkeling van het sociale en culturele leven in beide dichtbevolkte steden.

Onze beide provincies bevinden zich in de corridor voor cultuur en geloofstoerisme en onderscheiden zich door hun culturele erfgoedwaarden. De ontwikkeling van de hogesnelheidstreinlijn voor personenvervoer is een belangrijke investering voor de culturele en geloofstoeristische corridors in de regio, samen met de provincies Diyarbakır en Şanlıurfa, om meer lokale en buitenlandse toeristen aan te trekken.

Na de investering van de hogesnelheidsspoorweg Mersin - Gaziantep is het erg belangrijk om verbindingen met Diyarbakır en Şanlıurfa te maken, om de hele regio te laten profiteren van de spoorwegverbinding en om de hele regio te bedienen. Er moet rekening worden gehouden met de voordelen van het huidige ontwikkelingsniveau en de transportinfrastructuur van de regio in termen van verbetering van het investeringsklimaat in de provincies Diyarbakır en Şanlıurfa.

In dit opzicht eisen we dat de spoorverbinding Mersin - Gaziantep wordt gepland op basis van de economische ontwikkeling, het investeringsklimaat en de levenskwaliteit van de provincies van de regio, en dat de verbindingen Şanlıurfa en Diyarbakır zo snel mogelijk gepland moeten worden en vóór 2023 in het investeringsprogramma moeten worden opgenomen. '' Er werd gezegd.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties