Republiek Turkije 97 jaar oud!

97-jarige Republiek Turkije
97-jarige Republiek Turkije

De deuren van een nieuw tijdperk werden 97 jaar geleden geopend in de geschiedenis van de Turkse natie, en met de proclamatie van de republiek nam de uitspraak "Soevereiniteit behoort toe aan de natie zonder enige voorwaarde en voorwaarde" zijn plaats in het staatsbestuur in de meest prominente vorm.


Mustafa Kemal Atatürk, tijdens een diner in Çankaya Palace, waar zijn kameraden en parlementsleden aanwezig waren, op 28 oktober 1923, verklaarde dat het rijk zou worden overgedragen van het rijk naar de 'soevereiniteit onvoorwaardelijk de natie' met de belofte: "Heren, we zullen morgen de republiek verklaren." Een dag later, op maandag 29 oktober, werd de Republiek opgericht, zoals hij de dag ervoor zei. Atatürk werd gekozen tot de eerste president van het land.

100 stapels kanonskogels werden afgevuurd vanuit het kasteel van Ankara. De mensen die moe en gekwetst waren tijdens het winnen van de onafhankelijkheidsstrijd en die moe waren tijdens het winnen van de onafhankelijkheidsstrijd, die Atatürk "Mijn grootste werk" noemde, vierden op straat.

'Republiek' betekende onafhankelijkheid in de landen die westerse landen begeerden tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog; Kiesrecht betekende de overgang van de dienstbaarheid van de sultan naar "burgerschap".

De Republiek, die werd opgericht na de strijd van Hasan Tahsin, Sütçü İmam, Halide Corporal, Yörük Ali en vele helden van de Onafhankelijkheidsoorlog, wiens namen niet in deze lijnen passen, onder leiding van Atatürk en zijn strijdmakkers, is nu 97 jaar oud.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties