Cumhuriyet Teknokent wordt een softwarebasis

Cumhuriyet Teknokent wordt een softwarebasis
Cumhuriyet Teknokent wordt een softwarebasis

Cumhuriyet Teknokent, opgericht op 7 september 2007 in samenwerking met Sivas Governorship, Cumhuriyet University, Sivas Municipality, Sivas Chamber of Commerce and Commerce Industry, Cumhuriyet University Foundation en Bilkent University gelieerd aan Ankara Cyberpark, zet zijn studies voort om het softwarecentrum van de regio te worden.


Cumhuriyet Teknokent vestigde de aandacht in Sivas met zijn R & D-diensten om de samenwerking tussen de universiteit, het bedrijfsleven en onderzoekscentra te vergroten en hield de bestuursvergadering in oktober met deelname van Sivas-gouverneur Salih Ayhan en bestuursleden.

Technopolis Manager Serdar Mercan gaf informatie aan de deelnemers over de voorbereide en geplande projecten tijdens de bijeenkomst, waar de technopolisstudies, technologie en transfer office-informatie, het uitnodigen van bedrijven die in de regio actief zijn naar Teknokent, en het uitgevoerde en geplande werk werden besproken.

Cumhuriyet Teknokent bereidde 150 projecten voor

Technocity Manager Serdar Mercan verklaarde dat Teknokent tot nu toe 150 projecten heeft voorbereid en dat 68 projecten met succes zijn afgerond en dat 63 projecten worden voortgezet. Door te stellen dat projecten worden voorbereid op het gebied van geneeskunde, gezondheid, software, veeteelt, techniek, landbouw en mijnbouw om bij te dragen aan de vorming en groei van technologiebedrijven, wees Mercan erop dat het succes van Teknokent met de dag toeneemt.

Door uit te drukken dat Cumhuriyet Teknokent in 2018 door het Ministerie van Industrie en Technologie de 2e prijs in de 'Best Developing Technoparks'-groep ontving, zei Mercan dat academische kennis en onderzoeksresultaten aan universiteiten waarde toevoegen aan de economie.

Mercan verklaarde dat Teknokent blijft werken aan het verhogen van het budget en de werkgelegenheid elk jaar, en zei dat projectondersteunde bedrijfs- en ondernemerschapsdiensten doorgaan in het Cumhuriyet Technology Transfer Office (CUTTO) dat is gevestigd binnen Teknokent, als gevolg van deze diensten neemt het aantal bedrijven elk jaar toe, waardoor de consultancy toeneemt. Hij merkt op dat de diensten en het toenemende aantal patenten ook worden gedrukt.

Gouverneur Ayhan zal Technopolis regelmatig noemen

Gouverneur Salih Ayhan verklaarde dat Cumhuriyet Teknokent, die onze zich snel ontwikkelende bedrijven begeleidt bij R & D-kwesties en de softwarebasis van de regio is, een van de beste voorbeelden is van samenwerking tussen universiteit en industrie, en zei dat het centrum vaak zal worden genoemd vanwege zijn succesvolle werken.

We zullen belang hechten aan het opleiden van gekwalificeerd personeel

Gouverneur Ayhan benadrukte dat het gunstig zou zijn voor ESTAŞ-, Aselsan-, Dermokil- en SİVTAŞ-bedrijven om actief R & D-onderzoeken uit te voeren binnen het lichaam van Cumhuriyet Teknokent, zei gouverneur Ayhan: “Ongeveer 60 procent van de bedrijven binnen Teknokent zijn softwarebedrijven en op het gebied van software om Sivas om te vormen tot een softwarebasis. Het is noodzakelijk om belang te hechten aan het opleiden van gekwalificeerd personeel dat bedrijven nodig hebben. In dit verband moeten de provinciale directie van nationaal onderwijs en onze directie voor jeugd en sport het nodige werk doen. Het is ook belangrijk voor Teknokent om te werken aan hernieuwbare energiebronnen en om een ​​GES (Solar Power Plant) op te zetten binnen Teknokent. " zei.

Plaatsvervangend burgemeester Turan Topgül, Cumhuriyet University Rector Prof. Dr. Alim Yıldız, rector van de Universiteit voor Wetenschap en Technologie Prof. Dr. Mehmet Kul, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie Mustafa Eken, Assoc. Dr. Uğur Tutar en andere leden waren aanwezig.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties