Minister Pekcan: 'We verwachten een forse toename van de auto-export'

Minister Pekcan: 'We verwachten een forse toename van de auto-export'
Minister Pekcan: 'We verwachten een forse toename van de auto-export'

Minister van Handel Ruhsar Pekcan verklaarde dat het eerste herstel van de auto-export plaatsvond in september van dit jaar en zei: “Dit geeft ons positieve signalen. We verwachten vanaf nu een forse toename van de export van onze auto-industrie, samen met de hoofd- en subindustrieën. zei.


Minister Pekcan nam via videoconferentiemethode deel aan het Duitse Automotive Digital Sectoral Trade Delegation Program. Pekcan verklaarde dat ze sinds mei de 16e sectorale handelsdelegatie in virtuele omgeving met de organisatie hebben gerealiseerd, en zei dat ze 9 algemeen gekwalificeerde handelsdelegatieprogramma's hebben voltooid. Pekcan herinnerde eraan dat ze algemene en sectorale virtuele handelsdelegaties met 33 landen organiseerden en zei: “Sinds mei hebben we meer dan 4 200 zakelijke bijeenkomsten gehouden. Ik hoop dat onze automobielsector aan dit cijfer wordt toegevoegd. " hij sprak. Pekcan deelde mee dat ze speciale gekwalificeerde aankoopcommissies organiseren voor 4 virtuele beurzen en 9 verschillende landen naast handelsdelegaties, en verklaarde dat bedrijven zeer geïnteresseerd zijn in virtuele handel en zeer succesvolle resultaten hebben behaald.

"Een van de grootste handelspartners van Duitsland"

Duitsland is een van de grootste handelspartners van Turkije benadrukt Pekcan, dit land dat vorig jaar 16,6 miljard dollar aan export verdiende en 19,2 miljard dollar importeerde, zei hij daar te presteren.
Pekcan wees erop dat met het effect van het nieuwe type coronavirus (Kovid-19) -epidemie de export naar Duitsland in 9 maanden van het jaar met 2019 procent daalde in vergelijking met dezelfde periode van 8,6, en in september was de export naar dit land 10,6 procent op jaarbasis en 25,3 procent op maandbasis. Merkte op dat het toenam met XNUMX.

Terwijl hij opmerkte dat het aandeel van de belangrijkste automobielindustrie in de totale export naar Duitsland 10 procent is en het aandeel van de subindustrie 16 procent, maakte Pekcan de volgende beoordeling: “In de negen maanden van dit jaar daalde de uitvoer van de belangrijkste automobielindustrie naar Duitsland met 9 procent en bereikte 20,2 miljoen dollar. . In de toeleveranciers van de automobielindustrie realiseerden we een export van 906 miljard dollar. In de toeleveringsbranche is er 1,6 procent minder, maar ook in de automobielsector importeren we veel uit Duitsland. Zeker als we kijken naar de periode januari-september, vorig jaar bedroeg de import 19 miljoen dollar, maar dit jaar bedroeg het cijfer 683 miljard 1 miljoen dollar. "

Pekcan benadrukte dat de auto-import uit Duitsland op jaarbasis met 9 procent toenam en 115 miljard 1 miljoen dollar bereikte in 475 maanden: “Als we alleen de maanden september vergelijken, zien we dat onze auto-import uit Duitsland met 128 procent is gestegen. Ik verwacht dat onze exporteurs deze tarieven zullen halen. Onze export zou in ieder geval in dat tempo moeten toenemen. " gebruikte de uitdrukkingen.

Pekcan wees erop dat deze aantallen onder het potentieel liggen, zelfs onder epidemische omstandigheden, "We verwachten dat onze exporteurs en onze industrie hun exportcijfers zullen verhogen met de procentuele toename van de import." zei.

"Er is een minimaal herstel van de export"

Pekcan verklaarde dat volgens de gegevens van de European Automobile Manufacturers Association de personenautomarkt in de Europese Unie in negen maanden tijd met 9 procent kromp: “In september steeg het met 28,8 procent in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Met de uitbreiding in september werd de auto-industrie de eerste sector die op jaarbasis uitbreidde. " deelde zijn kennis. Pekcan herinnert eraan dat het eerste herstel van de auto-export in september van dit jaar plaatsvond en zei:
“We zagen een stijging van ongeveer 0,5 procent ten opzichte van september vorig jaar, zij het minimaal, maar dit komt overeen met een stijging van ongeveer 82,5 procent ten opzichte van de vorige maand. Dit geeft ons positieve signalen. We verwachten in ieder geval vanaf nu een forse toename van de export van onze auto-industrie, samen met de hoofd- en subindustrieën. Het is belangrijk dat we verschillende productartikelen exporteren naar een land als Duitsland, dat een van de diepste markten ter wereld heeft in de automobielsector, en we kunnen ons marktaandeel vergroten, vooral in technologisch hoogwaardige producten.

"Duitsland zal een van onze meest strategische markten blijven"

"Als Turkije hebben we een doel om in de toekomst een actievere rol te krijgen in de wereldwijde toeleveringsketen. We hebben de infrastructuur om dit te bereiken. Pekcan verklaarde dat Duitsland een van de meest strategische markten zal blijven. Minister Pekcan verklaarde dat ze als ministerie exporteurs met staatssteun bij de export zullen blijven bijstaan ​​en vervolgde als volgt: “Met onze wereldwijde toeleveringsketen-ondersteuning ondersteunen we onze bedrijven die actief zijn in de automobiel-, defensie-, luchtvaart- en machinesectoren om plaats te vinden in de toeleveringspools van productfabrikanten. In deze context ondersteunen we bij het verkrijgen van de machinemateriaal, hardware, software en kwaliteitscertificaten die onze bedrijven nodig hebben. Het feit dat er 84 bedrijven uit de automobielsector zijn onder 40 bedrijven die tot nu toe hebben geprofiteerd van de ondersteuning in het kader van Global Supply Chain-ondersteuning, toont ook het belang van deze ondersteuning aan.

Pekcan nodigde alle bedrijven uit om te profiteren van staatssteun bij de export en merkte op dat er aantrekkelijke ondersteuning is voor bedrijven van elke omvang. Pekcan herinnert eraan dat ze eind augustus ook het Easy Export Platform hebben gelanceerd en zei: "We zullen de importeurinformatie in de relevante landen delen in de tweede fase van het platform, die we voor het einde van het jaar willen voltooien." gebruikte de uitdrukkingen.

"Vanaf 18 oktober zijn onze exportgegevens buitengewoon positief"

Ministers Pekcan, die opmerkten dat het leven een van de moeilijkste periodes van de recente geschiedenis van de wereldeconomie is, zei hij: `` Ondanks al deze omstandigheden, ondanks onze economische krimp op de belangrijkste exportmarkten, zal dit proces in Turkije de minste schade te boven komen in vergelijking met andere landen en zal het een van de snelste zijn die het herstel van ons land zal overleven. we voorspellen. Van de OESO-landen, het OESO-rapport dat op 16 september in China is gepubliceerd, en het land zal de minste schade dichten nadat Zuid-Korea en Turkije zeiden. "

Pekcan wees erop dat er sterke tekenen zijn van herstel in bepaalde leidende indicatoren voor de buitenlandse handel en benadrukte dat de export in september met 4,8 procent op jaarbasis steeg en met 5,9 procent exclusief goud.
Pekcan wees erop dat de verhouding tussen de uitvoer exclusief goud en de invoer in september 90,9 procent bedroeg. “Onze gegevens per 18 oktober zijn buitengewoon positief. De verhouding tussen de uitvoer en de invoer is 95,7 procent, exclusief goud 104,5 procent. " zei.

Benadrukkend dat deze indicatoren zeer positief zijn in termen van snel herstel en groei in het derde kwartaal, maakte Pekcan de volgende inschatting: “Wij geloven dat we het snelst mogelijke herstel zullen bereiken, afhankelijk van het proces om de pandemie te verminderen en volledig onder controle te krijgen. Turkije, ondanks alles, is een zekere weerstand, in overeenstemming met zijn krachtige potentieel, om de weg achter hun doel en wil voort te zetten. In deze richting hebben onze exporteurs grote verantwoordelijkheden. Hiervoor staan ​​we al onze exporteurs bij. "


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties