Medische industrie zet zich in tegen kanker in Gaziantep

Medische industrie zet zich in tegen kanker in Gaziantep
Medische industrie zet zich in tegen kanker in Gaziantep

Minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank, de toegangspoort van Turkije tot het Midden-Oosten, heeft aangekondigd dat ze een fabriek zullen bouwen om kankerpatiënten in Gaziantep te genezen. Minister Varank maakte een verklaring op zijn sociale media-account en zei: "Met de moleculen die we zullen produceren in de Proton Acceleration and Radiopharmaceutical Facility, zullen we import voorkomen en innovatieve wetenschappelijke studies ondersteunen." zei.


Gaziantep, beroemd om zijn sterke industrie en unieke cultuur, bereidt zich voor op een belangrijke stap op het gebied van gezondheid. De protonversnellings- en radiofarmaceutische faciliteit zal het grootste gebudgetteerde project zijn van het directoraat-generaal van het ministerie van Industrie en Technologie-ontwikkelingsbureaus. Na de installatie van de protonenversneller van het TR 19-model voor gebruik in de faciliteit, begint de productie van radioactieve geneesmiddelen in 2021. In de faciliteit zullen ook R & D-activiteiten worden uitgevoerd.

AGENTSCHAP UNIVERSITAIRE SAMENWERKING

Het project voor de oprichting van een protonversnelling en radiofarmaceutische productiefaciliteit, dat geneesmiddelen zal produceren voor gebruik bij de behandeling van kanker, werd in maart ondertekend door Gaziantep University en İpekyolu Development Agency.

IN DE TECHNOLOGIE-ONTWIKKELINGSZONE

De faciliteit, die zal worden gebouwd met de hoogste steun van ontwikkelingsagentschappen in een tijd met ongeveer 47 miljoen lira, zal worden gevestigd in de Gaziantep Technology Development Zone. In de faciliteit zal radioactief materiaal worden geproduceerd dat betrouwbare resultaten zal opleveren bij kritische evaluaties, zoals de diagnose van de ziekte, het stadium ervan en metastasen, vooral bij patiënten met kanker. Een Canadees bedrijf, een fabrikant van protonenversnellers, begint het apparaat van het TR 19-model te produceren en de faciliteit zal in 2021 in gebruik worden genomen.

AANGEKONDIGD VIA SOCIALE MEDIA

Minister Varank zei op sociale media: "De toegangspoort van Turkije tot het Midden-Oosten bouwt een faciliteit die genezing zal bieden voor kankerpatiënten in Gaziantep. Met de moleculen die we zullen produceren in de protonversnellings- en radiofarmaceutische faciliteit, zullen we import voorkomen en innovatieve wetenschappelijke studies ondersteunen. " gebruikte de uitdrukkingen.

ZAL IN 3-4 JAAR BEDRAGEN

Gaziantep University Afdeling Nucleaire Geneeskunde Lecturer Assoc. Dr. Umut Elboğa verklaarde dat ze een aanzienlijk bedrag aan buitenlandse valuta aan het buitenland gaven voor de radioactieve medicijnen die ze routinematig gebruiken bij de diagnose en behandeling van kanker. “We zullen van deze uitgaven afkomen. Vervolgens zijn we van plan om de verschillende moleculen die we produceren te exporteren naar het milieu en de buurlanden. Als deze doelstellingen zijn bereikt, betaalt onze faciliteit zichzelf binnen drie tot vier jaar terug. " zei.

DE KOSTEN ZAL DALEN

Door uit te leggen dat dergelijke medicijnen een levensduur hebben, arriveert een product uit Istanbul binnen 4-5 uur in Gaziantep, Assoc. Elboğa zei: “Als we er rekening mee houden dat de halfwaardetijd van het medicijn 110 minuten is, betekent dit 2 of 3 keer de halfwaardetijd. Met andere woorden, terwijl het medicijn naar mij werd gestuurd vanuit Istanbul, moest het medicijn dat ik hier zal gebruiken 3 keer worden geladen en als zodanig worden verzonden. Dit kwam onvermijdelijk tot uiting in de kosten. Deze kosten zullen niet langer worden weerspiegeld wanneer het wordt geproduceerd in Gaziantep. " hij sprak.

NIEUWE ACADEMISCHE WERKEN

Elbogen, de generatie die niet uitgaat van verschillende moleculen in Turkije; Hij zei dat ze zich wilden concentreren op de productie van elementen zoals koper en zirkonium, maar dat het werk ook een academische dimensie heeft. Elboğa zei dat ze ook nieuwe wetenschappelijke studies zullen uitvoeren met verschillende elementen en zei: “We zouden de producten kunnen gebruiken die iedereen gebruikte en er publicaties over kunnen maken. Nu willen we onderzoeken doen die niemand kan doen en die naar de wetenschappelijke wereldliteratuur brengen. " zei.

TECHNOLOGISCHE EN STRATEGISCHE TRANSFORMATIE

Secretaris-generaal Burhan Akyılmaz, secretaris-generaal van İpekyolu Development Agency, verklaarde dat de faciliteit in dit gebied van tweeduizend vierkante meter zal worden gevestigd en zei: “Met deze investering zullen we een innovatieve high-tech binnenlandse en nationale productiefaciliteit met toegevoegde waarde opzetten die gekwalificeerde werkgelegenheid creëert in Gaziantep. Hoewel de hier geproduceerde medicijnen worden geleverd aan de binnenlandse markt, kunnen ze ook worden geëxporteerd naar landen in het Midden-Oosten. Als İpekyolu Development Agency zullen we het begin hebben gemaakt van het technologische en strategische transformatieproces dat de Gaziantep-industrie nodig heeft onder wereldwijde concurrentievoorwaarden. " hij sprak.

CONCURRERENDE GAZİANTEP

Met deze investering, die aangeeft dat ze gericht waren op het verminderen van het tekort op de lopende rekening in de Turkse farmaceutische industrie, de secretaris-generaal Akyılmaz, "geven we aan de productie van kankermedicijnen met de steun van Gaziantep niet langer de concurrentie in een gekwalificeerde high-tech producten in het mondiale ecosysteem zullen aan de wereld worden getoond." zei.

MEDISCHE INDUSTRIE EN GEZONDHEIDSTOERISME

Gelegen op een geopolitiek belangrijk punt, bevindt Gaziantep zich op een locatie die 4 miljard mensen kan bereiken met een vliegafstand van 1.8 uur. Met deze functie onderscheiden industrie en handel zich als de belangrijkste business lines in de stad, die het Midden-Oosten, Azië, Noord-Afrika en Europa naar het achterland brengt. De op te richten faciliteit is bedoeld om waarde toe te voegen aan Gaziantep op het gebied van gezondheidsindustrie en gezondheidstoerisme.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties