IMM verkocht 1 miljoen ton meer koolstofcredits

IMM verkocht 1 miljoen ton meer koolstofcredits
IMM verkocht 1 miljoen ton meer koolstofcredits

IMM behaalde tot nu toe de meest omvangrijke verkopen op dit gebied met het koolstofkrediet van 1 miljoen ton dat het aan India gaf. Na de verkiezing van Ekrem İmamoğlu tot president, versnelde İSTAÇ haar zoektocht naar de markt voor koolstofkredieten en creëerde tot nu toe een totaal van 1 miljoen 625 duizend ton verkopen, waarmee een extra bron van 780 duizend dollar werd gecreëerd. Zo zette IMM een belangrijke stap om haar afhankelijkheid van buitenlandse financiering te verminderen bij het doen van milieu-investeringen.


Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) heeft tot nu toe de grootste verkoop gedaan aan de internationale vrijwillige koolstofmarkt. İSTAÇ, een van de İBB-filialen, heeft 1 miljoen ton koolstofkrediet verkocht. Het genereerde een totaal inkomen van 390 duizend dollar. Deze laatste verkoop aan India komt overeen met ongeveer 3 miljoen 80 duizend lira tegen huidige wisselkoersen.

IMM EEN VERTROUWDE SPELER IN DE MARKT

Nadat burgemeester Ekrem İmamoğlu aantrad, begon IMM de mogelijkheden voor koolstofkrediet te evalueren. Onder toezicht van Gold Standard, het leidende bedrijf op de internationale koolstofmarkt, heeft het een markt gezocht voor de verdiende CO625-credits. Tot de laatste verkoop verkocht het in totaal 1 duizend ton CO625-credits. Na elke verkoop werd hij een erkende en vertrouwde speler op de markt. Bij de laatste verkoop heeft het aantal afgestoten koolstofkredieten 780 miljoen 6 duizend ton bereikt. De totale inkomsten uit deze verkopen bedroegen 155 duizend dollar (XNUMX miljoen XNUMX duizend lira). Zo zette IMM enerzijds een belangrijke stap om de buitenlandse afhankelijkheid bij de financiering van milieu-investeringen te verminderen.

1,5 MILJOEN TON KOOLSTOFKREDIET IS ELK JAAR ACTIEF

IMM verdient koolstofcredits door energie op te wekken uit afval op stortplaatsen. Elk jaar wordt ongeveer 1,5 miljoen ton aan krediet op zijn rekening geactiveerd. Deze transformatiestudie van de stortplaatsen van IMM genereert echter niet alleen inkomsten uit koolstofkredieten. De elektrische energie die in de installaties in deze velden wordt opgewekt, wordt ook aan het elektriciteitsnet geleverd. Een totaal van 20 miljard 27 miljoen dollar aan inkomsten wordt verwacht van de Seymen Landfill Gas Energy Generation Facility, die op 1 oktober werd geopend met de deelname van alleen IMM-president İmamoğlu. Wanneer exploitatiekosten en extra investeringsuitgaven van deze inkomsten worden afgetrokken, wordt voorspeld dat IMM en zijn dochterondernemingen in totaal 137 miljoen dollar zullen ontvangen.

KOOLSTOF KREDIETMARKT

Het Kyoto-protocol, dat in 2005 in werking is getreden in het kader van het Raamverdrag van de Verenigde Naties (VN) inzake klimaatverandering, heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen die klimaatverandering veroorzaken te verminderen. De overeenkomst geeft de ondertekenende landen quota voor COXNUMX-uitstoot. Een van de mechanismen van het Protocol van Kyoto om de koolstofemissies te verminderen, is het mechanisme "Emissions Trade". Als een land of producent zijn quotum overschrijdt, kan het een koolstofquotum kopen van het land of de producent die minder koolstof uitstoten.

DE MARKT GROEIT SNEL

Twaalf jaar geleden, in 2008, zal het transactievolume van de koolstofmarkt, dat 126 miljard dollar bedroeg, dit jaar naar verwachting ongeveer 3,1 biljoen bedragen.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties